کلینیک قلب
دکتر تپش

راه های جلوگیری از سکته قلبی

همانطور که می دانید حمله قلبی مشکلی است که این روزها سیل وسیع خبرهای ناگوار را ایجاد کرده است. هر لحظه درهر جای این کره خاکی افراد زیادی بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست می دهند . این عارضه به گروه سنی توجه نمی کند و ممکن است قربانیان خود را از هر سنی انتخاب کند . با وجود پیشرفت روز افزون در پزشکی ، این عارضه هنوز با قوت خود پا برجاست و روز به روز به آمار مرگ و میر در اثر سکته قلبی اضافه می شود. پس باید چه کار کرد؟ راه های جلوگیری از سکته قلبی چیست ؟

اگر شما الان در حال خواندن این مطلب هستید، ممکن است اخیرا شخصی از اقوام شما به سکته قلبی دچار شده باشد و شما را در مورد سلامت خودتان مضطرب کرده باشد .

درست است که شما نمی توانید از بسیاری از عواملی که موجب ابتلا به سکته قلبی می شود فرار کنید ، ولی اگر  در مورد راه های جلوگیری از حمله قلبی اطلاعات داشته باشید می توانید این عارضه را شکست دهید.

پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا راه های جلوگیری از سکته قلبی و محافظت از این گنج درونی را با هم بررسی کنیم.

 قدم به قدم برای بررسی راه های جلوگیری از سکته قلبی

قدم اول در بررسی راه های جلوگیری از سکته قلبی:

1- سیگار نکشید و از دخانیات استفاده نکنید.

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای قلب خود انجام دهید این است که مصرف سیگار یا استفاده از دخانیات را متوقف کنید. حتی اگر سیگاری نیستید ، حتما از استشمام بو خودداری کنید.

راه های جلوگیری از سکته قلبی

مواد شیمیایی که در تنباکو وجود دارد می تواند به قلب شما آسیب برساند. دود سیگار باعث کاهش اکسیژن موجود در خون می شود و این عامل باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب شما می شود چرا که  قلب شما برای تأمین اکسیژن کافی برای بدن و مغز باید بیشتر تلاش کند.

البته خبر های خوبی هم وجود دارد ،  احتمال ابتلا به بیماری قلبی از همان روزپس از ترک کم شده و بعد از یک سال بدون سیگار ، خطر ابتلا به بیماری قلبی به نصف می رسد . مهم نیست چه مدت یا چقدر سیگار کشیدید ، ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازس !!!

جهت تماس و مشاوره با پزشک متخصص قلب و عروق کلیک کنید

برای دریافت وقت ویزیت جهت سکته قلبی تماس بگیرید

تماس با دکتر متخصص

دومین قدم در راه های جلوگیری از سکته قلبی

2- فعالیت فیزیکی داشته باشید: روزانه حداقل 30 تا 60 دقیقه فعالیت انجام دهید.

فعالیت بدنی منظم و روزانه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و یکی از راه های جلوگیری از سکته قلبی می باشد .

 فعالیت بدنی به شما کمک می کند تا وزن خود را کنترل کنید و احتمال ابتلا به سایر شرایطی که ممکن است مشکلی برای قلب شما ایجاد کند ( از جمله : فشار خون بالا ، کلسترول بالا و دیابت نوع 2) را کاهش می دهد.

راه های جلوگیری از سکته قلبی

اگر مدتی است که فعالیت بدنی نداشته اید ، لازم است که به آرامی شروع کنید .

 به طور کلی ، حداقل لازم است به این میزان فعالیت برسید:

در هفته 150 دقیقه ورزش هوازی ، مانند پیاده روی با سرعت سریع

در هفته 75 دقیقه ورزش هوازی شدید مانند دویدن

دو یا چند جلسه تمرین قدرتی در هفته

حتی فعالیت بدنی کوتان ، مزایای زیادی را برای قلب به دنبال دارد ، بنابراین اگر نمی توانید به میزان فعالیت های ذکر شده برسید ، تسلیم نشوید. فقط پنج دقیقه حرکت می تواند در سلامت قلب شما بسیار موثر باشد . فعالیت هایی مانند باغبانی ، خانه داری ، بالا و پایین رفتن پله و پیاده روی همه و همه می توانند فعالیت های مفید برای جلوگیری از حمله قلبی باشند .

پس برای رسیدن به قلب سالم ، به ورزش شدید ندارید ، اما می توانید با افزایش شدت ، مدت و دفعات تمرینات خود به فواید و نتایج بهتری درمورد قلبتان برسید.

سومین قدم در راه های جلوگیری از سکته قلبی

3- از یک رژیم غذایی مفید برای قلب استفاده کنید .

یک رژیم غذایی سالم می تواند به محافظت از قلب شما ، بهبود فشار خون و کلسترول شما کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. یک برنامه غذایی سالم از نظر قلب شامل موارد زیر است:

سبزیجات و میوه ها

لوبیا یا حبوبات دیگر

گوشت و ماهی

غذاهای لبنی کم چرب یا بدون چربی

غلات کامل

چربی های سالم مانند روغن زیتون

دو نمونه از برنامه های غذایی سالم قلب شامل برنامه رژیم غذایی برای جلوگیری از فشار خون بالا و رژیم غذایی مدیترانه ای است.

 

مصرف موارد زیر را محدود کنید:

نمک

قند

کربوهیدرات های فرآوری شده

الکل

چربی اشباع (موجود در گوشت قرمز و لبنیات پر چرب) و چربی ترانس (موجود در فست فود سرخ شده ، چیپس ،مواد پخته شده)

شما می توانید برای آگاهی از بهترین رژیم های غذایی ، به کلینیک تغذیه دکتر فرزاد مراجعه کنید.

قدم چهارم در راه های جلوگیری از سکته قلبی

4- وزن سالم خود را حفظ کنید.

اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. وزن بیش از حد می تواند منجر به شرایطی شود که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد – از جمله فشار خون بالا ، کلسترول بالا و دیابت نوع 2.

یک راه برای دیدن اینکه آیا وزن شما سالم است محاسبه شاخص توده بدنی شما (BMI) است که از قد و وزن شما استفاده می کند تا مشخص شود درصد سالم یا ناسالمی از چربی بدن دارید. BMI  25یا بالاتر اضافه وزن محسوب می شود و عموماً با کلسترول بالاتر ، فشار خون بالاتر و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی همراه است.

همچنین اندازه دور کمر می تواند ابزاری مفید برای اندازه گیری چربی دور شکم شما باشد. اگر اندازه دور کمر از اعداد زیر بزرگتر باشد ، خطر ابتلا به بیماری قلبی در شما بیشتر است:

40 اینچ (101.6 سانتی متر یا سانتی متر) برای آقایان

35 اینچ (88.9 سانتی متر) برای خانمها

حتی کمی کاهش وزن نیز می تواند مفید باشد. کاهش وزن شما از 3٪ به 5٪ می تواند به کاهش چربی های خاص خون (تری گلیسیرید) ، کاهش قند خون (گلوکز) و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. از دست دادن میزان بیشتر چربی به کاهش فشار خون و کلسترول خون کمک می کند.

قدم پنجم در راه های جلوگیری از سکته قلبی

5- خواب خوب و با کیفیت

کمبود خواب می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. افرادی که خواب کافی ندارند ، در معرض خطر بیشتری برای چاقی ، فشار خون بالا ، حمله قلبی ، دیابت و افسردگی دارند.

بیشتر بزرگسالان هر شب حداقل هفت ساعت خواب نیاز دارند. خواب را در اولویت زندگی خود قرار دهید. برنامه خواب را تنظیم کنید و سعی کنید به آن عادت کنید و ساعت بیدار شدن و خوابیدن خود را با آن تنظیم کنید. اتاق خواب خود را تاریک و ساکت نگه دارید تا خوابیدنتان راحت تر شود.

قدم ششم در راه های جلوگیری از سکته قلبی

6- استرس خود را مدیریت کنید.

برخی از افراد به روشهای ناسالم – مانند پرخوری ، نوشیدن یا سیگار کشیدن – با استرس کنار می آیند. یافتن راههای جایگزین برای مدیریت استرس – مانند فعالیت بدنی و ورزش های آرامش بخش می تواند به بهبود سلامتی شما کمک کند.

قدم هفتم در راه های جلوگیری از سکته قلبی

7- آزمایش منظم بهداشت را انجام دهید.

فشار خون بالا و کلسترول بالا می تواند به قلب و رگ های خونی شما آسیب برساند. اما بدون آزمایش برای آنها، شما احتمالاً نمی دانید که آیا این شرایط را دارید یا خیر. آزمایش منظم می تواند به شما میزان آنها چقدر است و آیا شما نیاز به اقدام برای بهبود آن دارید یا خیر .

فشار خون :

 آزمایش منظم فشار خون معمولاً در دوران کودکی شروع می شود. با شروع از سن 18 سالگی ، فشارخون شما باید حداقل هر دو سال یک بار اندازه گیری شود تا فشار خون بالا به عنوان یک عامل خطر بیماری قلبی و سکته مغزی نشان داده شود.

اگر بین 18 تا 39 سال دارید و از عوامل خطر فشار خون بالا برخوردار هستید ، به احتمال زیاد سالی یک بار مورد معاینه قرار خواهید گرفت. همچنین به افراد 40 سال و بالاتر نیز سالانه آزمایش فشار خون داده می شود.

سطح کلسترول:

 به طور کلی بزرگسالان کلسترول خود را حداقل هر چهار تا شش سال یک بار اندازه گیری می کنند. آزمایش کلسترول معمولاً از 20 سالگی شروع می شود ، البته در صورت وجود سایر فاکتورهای خطر ، مانند سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های قلبی زودرس ، ممکن است آزمایش ها زودتر شروع شود.

آزمایش دیابت نوع 2:

 دیابت یک عامل خطر برای بیماری های قلبی است. اگر از عوامل خطر ابتلا به دیابت ، مانند اضافه وزن یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت برخوردار هستید ، ممکن است پزشک آزمایش اولیه را توصیه کند. اگر وزن شما طبیعی است و عوامل خطر دیگری برای ابتلا به دیابت نوع 2 ندارید ، آزمایش از 45 سالگی و آزمایش مجدد هر سه سال توصیه می شود.

اگر شرایطی مانند کلسترول بالا ، فشار خون بالا یا دیابت دارید ، پزشک ممکن است داروها را تجویز کرده و تغییر شیوه زندگی را توصیه کند. حتماً داروهای خود را مطابق تجویز پزشک مصرف کنید و از یک سبک زندگی سالم استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید