×

 

سکته  قلبی وقتی اتفاق می افتد که شریانی که خون را برای قلب تامین می کند دچار انسداد ناگهانی شود. قلب یک ماهیچه است و برای سالم ماندن نیاز به خون کافی دارد.

هرچه سن بالاتر می رود ، دیواره های داخلی صاف رگ  هایی که خون را به قلب منتقل می کنند ، به دلیل ایجاد مواد چربی به نام پلاک می توانند آسیب دیده و باریک شوند .

هنگامی که منطقه ای از پلاک شکسته می شود ، سلول های خونی و سایر قسمت های خون به قسمت آسیب دیده می چسبند و لخته های خون را تشکیل می دهند.

سکته قلبی هنگامی رخ می دهد که یک لخته خون به طور کامل جریان خون را مسدود کرده و جریان خون به عضله قلب را بطور جدی کاهش می دهد. این همچنین باعث می شود بیماران درد قفسه سینه را تجربه می کنند. در نتیجه ، برخی از ماهیچه های قلب شروع به مردن می کنند .

سکته قلبی

آنچه در این مقاله می خوانید :

هرچه این انسداد، طولانی مدت درمان نشود ، عضله قلب آسیب بیشتری می یابد. اگر جریان خون به سرعت ترمیم نشود ، آسیب به عضله قلب دائمی است.

سکته قلبی گاهی به انفارکتوس میوکارد (MI) ، انفارکتوس حاد میوکارد و انسداد عروق کرونر گفته می شود.

علل سکته قلبی

علت اصلی سکته قلبی بیماری عروق کرونر قلب است. بیماری عروق کرونر هنگامی اتفاق می افتد که شریان های کرونر شما باریک تر شده و جریان خون به قلب را کاهش دهد.این بیماری علت اصلی سکته قلبی است.

بیماری عروق کرونر قلب یک وضعیت مادام العمر است که بسیاری از افراد را درگیر می کند.

شریان های کرونر مانند لوله های کوچکی هستند که خون شما را تأمین می کنند. وقتی مواد چربی به تدریج در داخل جمع می شوند و آنها را مسدود می کنند ، باریک تر می شوند و از رسیدن خون حاوی اکسیژن به قلب جلوگیری می کنند .

ممکن است برخی از افراد تا زمانی که دچار سکته قلبی نباشند ، از بیماری قلبی عروقی خبر نداشته باشند. برای سایرین ، سکته قلبی بعد از هفته ها ، ماه ها یا سال ها از ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب ممکن است رخ دهد.

علائم سکته قلبی

علائم هشدار دهنده سکته قلبی می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد و ممکن است همیشه ناگهانی یا شدید نباشند.

علائم و نشانه های رایج سکته قلبی عبارتند از:

فشار ، سفتی ، درد یا احساس فشار یا سوزش در قفسه سینه یا بازوها .

حالت تهوع ، سوء هاضمه ، سوزش قلب یا درد شکم

تنگی نفس

عرق سرد

خستگی

سرگیجه یا سرگیجه ناگهانی

علائم سکته قلبی متفاوت است.

همه افرادی که حملات قلبی دارند ، علائم یکسانی ندارندو  یا ممکن است علائم یکسان داشته باشند. برخی از افراد درد خفیف دارند. دیگران درد شدیدتری دارند. برخی از افراد هیچ علامتی ندارند.

برای دیگران ، اولین علامت ممکن است ایست قلبی ناگهانی باشد. با این وجود ، هر چه علائم و نشانه‌های بیشتری داشته باشید ، احتمال حمله قلبی بیشتر خواهد شد.

برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی نمود می کنند ، اما بسیاری از افراد ساعت ها ، روزها یا هفته ها قبل  علائم هشدار دهنده دارند.

اولین هشدار ممکن است درد مکرر یا فشار قفسه سینه (آنژین) باشد که با فشار وارد می شود و با استراحت تسکین می یابد. آنژین در اثر کاهش موقتی جریان خون به قلب ایجاد می شود.

تشخیص سکته قلبی

اگر با سکته قلبی مشکوک به بیمارستان منتقل شوید ، تیم مراقبت پزشکی آزمایشاتی را انجام می دهند تا دریابند که دچار سکته قلبی شده اید یا خیر. اینها شامل موارد زیر است:

الکتروکاردیوگرام (ECG)

آزمایش خون

اشعه ایکس قفسه سینه

آنژیوگرافی عروق کرونر.

این آزمایشات به آنها کمک می کند تا بهترین روش درمانی را برای شما درنظر بگیرند.