مادران همیشه نگران سلامت فرزندانشان هستند و مدام سلامت آنها را زیر نظر دارند.فشار خون در کودکان یکی از شایع ترین مشکلاتی است که ممکن است در کودکان رخ دهد.اکثر افراد از این عارضه بی خبر هستند و هیچ اطلاعاتی در مورد آن ندارند. ما در این مقاله به بررسی همه ی جوانب این بیماری خاموش میپردازیم تا مادران نسبت به وجود این بیماری ،علائم و عوارض ناشی از آن هوشیار شوند و در صورت لزوم کودکان خود را جهت معاینه به بهترین پزشک قلب ببرند.
شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.
فهرست مطالب مورد بررسی
چه موقع باید به بهترین پزشک قلب و عروق مراجعه کنیم؟
فهرست مطالب
فشار خون در کودکان
فشار خون در کودکان و نوجوانان یک مشکل سلامتی در حال افزایش است که اغلب نادیده گرفته می شود. در صورت وجود عوامل خطر ، کودکان باید سالانه از نظر فشار خون تحت نظر پزشک قلب خوب بررسی شوند. فشار خون معمول 12 روی 8 می باشد .
فشار خون در کودکان زیر 6 سال معمولاً به دلیل یک بیماری پزشکی دیگر ایجاد می شود. کودکان بزرگتر به همان دلایلی که بزرگسالان می توانند دچار فشار خون بالا شوند – اضافه وزن ، تغذیه نامناسب و عدم ورزش امکان ابتلا به فشار خون بالا را دارند.
برای تأیید فشار خون بالا در کودکان و نوجوانان باید نظارت بر فشار خون سرپایی انجام شود. همچنین برای ارزیابی اختلالات زمینه ای پزشکی ، باید سابقه و معاینه فیزیکی و آزمایش غربالگری هدفمند انجام شده و بیماری های مرتبط ازجمله دیابت و چربی خون بررسی شوند. فشار خون بالا در کودکان در ابتدا با تغییر در سبک زندگی مانند کاهش وزن در صورت اضافه وزن یا چاقی ، رژیم غذایی سالم و ورزش منظم درمان می شود.
تغییر در سبک زندگی ، مانند رژیم غذایی سالم برای قلب و ورزش بیشتر ، می تواند به کاهش فشار خون بالا در کودکان کمک کند. اما برای برخی از کودکان ، مصرف داروها ممکن است لازم باشد.
علائم فشار خون در کودکان
فشار خون بالا در کودکان معمولاً علائمی ایجاد نمی کند. با این حال ، علائم و نشانه هایی که ممکن است نشان دهنده اضطراری فشار خون بالا (بحران فشار خون) باشد:
- سردرد
- تشنج
- استفراغ
- درد قفسه سینه
- ضربان قلب سریع ، تند یا تکان دهنده (تپش قلب)
- تنگی نفس
اگر کودک شما هر یک از این علائم را دارد ، به دنبال مراقبت های پزشکی و مراجعه به پزشک قلب باشید.
چه موقع باید به بهترین پزشک قلب و عروق مراجعه کنیم؟
فشار خون کودک شما باید از 3 سالگی و در صورت مشخص شدن آن در هر ملاقات با پزشک قلب بررسی شود.
اگر کودک شما شرایطی دارد که می تواند خطر فشار خون بالا را افزایش دهد – از جمله زایمان زودرس ، وزن کم هنگام تولد ، بیماری مادرزادی قلب و برخی از مشکلات کلیوی – بررسی فشار خون ممکن است از نوزادی آغاز شود.
اگر نگران این هستید که فرزندتان عامل خطر فشار خون مانند اضافه وزن یا چاقی داشته باشد ، با پزشک کودک خود صحبت کنید.
بیشتر بدانید : نارسایی قلبی در کودکان
شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.
علل فشار خون بالا در کودکان
فشار خون بالا در كودكان ، اغلب به سایر موارد پزشکی مانند نقص قلب ، بیماری كلیوی ، شرایط ژنتیكی یا اختلالات هورمونی مربوط می شود. اما در نوجوانان به خصوص كساني كه اضافه وزن دارند،سبک زندگی نادرست دلیل اصلی ابتلا به فشار خون می باشد. این نوع فشار خون به خودی خود و بدون یک بیماری زمینه ای رخ می دهد.
عوامل خطر فشار خون در کودکان
عوامل خطرساز فشار خون در کودکان شما به شرایط سلامتی ، ژنتیک و عوامل سبک زندگی بستگی دارد.
فشار خون اولیه:
پرفشاری خون اولیه به خودی خود و بدون دلیل قابل شناسایی رخ می دهد. این نوع فشار خون بیشتر در نوجوانان ، به طور کلی در سن 6 سالگی و بالاتر رخ می دهد. عوامل خطر ابتلا به فشار خون اولیه عبارتند از:
- اضافه وزن یا چاقی
- داشتن سابقه خانوادگی فشار خون
- داشتن دیابت نوع 2
- داشتن کلسترول بالا
- خوردن نمک زیا
- سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود
- بی تحرک بودن
- تغذیه نامناسب
فشار خون ثانویه:
فشار خون ثانویه به علت وجود یک بیماری دیگر ایجاد می شود. این مورد در کودکان خردسال بیشتر مشاهده می شود. سایر دلایل فشار خون بالا ثانویه عبارتند از:
- بیماری مزمن کلیوی
- بیماری کلیه
- مشکلات قلبی
- پرکاری تیروئید
- وجود یک تومور نادر در غده فوق کلیه
- تنگی عروق به کلیه (تنگی شریان کلیوی)
- اختلالات خواب
- داروهای خاصی مانند ضد احتقان ها ، داروهای ضد بارداری خوراکی و استروئیدها
- مواد مخدر ، مانند کوکائین
عوارض فشار خون در کودکان
کودکانی که فشار خون بالا دارند احتمالاً در بزرگسالی فشار خون بالاشان ادامه خواهد داشت مگر اینکه درمان خود را شروع کنند.
اگر فشار خون در کودکان شما در بزرگسالی ادامه یابد ، کودک شما ممکن است در معرض خطرهای زیر قرار گیرد:
- سکته
- حمله قلبی
- نارسایی قلبی
- بیماری کلیوی
جلوگیری از فشار خون در کودکان
به منظور جلوگیری از فشار خون درکودکان می توان با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی که می تواند به درمان آن نیز کمک کند ، جلوگیری کرد – کنترل وزن کودک ، تأمین رژیم غذایی سالم و تشویق کودک به ورزش از دیگر راهکارهای جلوگیری از این عارضه می باشد.
فشار خون بالا ثانویه که به دلیل وجود یک بیماری دیگر ایجاد می شود ، گاهی اوقات می تواند با کنترل وضعیتی که باعث آن شده ، کنترل شود یا حتی از آن پیشگیری شود.
کلینیک قلب دکتر تپش با دارا بودن انواع تست های تشخیصی و حاذق ترین پزشکان قلب و عروق ، شما را در رسیدن به قلبی سالم وزندگی آرام همراهی خواهد کرد.
شما می توانید جهت نوبت گیری از لینک های ارتباطی موجود در سایت استفاده نمایید.
همچنین برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.
دکتر ریحانه شعبانی تخصص بیماریهای قلب و عروق با کدنظام پزشکی: 124112 در شهر تهران است. ایشان با مهارت و تخصص بالایی که در امر تشخیص و درمان دارند، خدمات پزشکی مختلفی به بیماران خود ارائه میدهند. برای نوبت دهی دکتر ریحانه شعبانی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و بهصورت اینترنتی و غیرحضوری نوبت بگیرید.