کلینیک قلب
دکتر تپش

هولتر

تست هولتر قلب برای ردیابی فعالیت های قلب برای مدت 24 الی 48 ساعت تجویز میشود.این تست میتواند مشکلات قلبی را نمایش دهد که از طریق تست های دیگر قلب به دلیل کوتاه بودن مدت زمان انجام آنها قابل تشخیص نیست.عدم توجه به سلامت قلب وعدم انجام آزمایشات قلبی و هولتر قلب میتواند مشکلات قلبی خاموش موجود در قلب شما را روز به روز پیشرفته تر کند و سبب بروز ناگهانی اتفاقات تلخ و ناگواری همچون ایست قلبی،گرفتگی شدید رگ های قلب و حتی مرگ شود.از این رو ضروریست هر چند وقت یکبار و تحت نظر بهترین متخصصین قلب تست های تشخیصی را انجام دهید تا از بروز اتفاقات تلخ و مرگ و میر های ناشی از مشکلات قلبی جلوگیری نمایید.ما در این مقاله به بررسی هولتر قلب به عنوان یکی از تست های تشخیص مشکلات قلبی میپردازیم.

مرکز قلب دکتر تپش دارای گلچینی از بهترین تست های تشخیصی مشکلات قلبی می باشد و در مسیر درمان مشکلات قلبی رضایت صد در صدی بیماران خود را جلب کرده است.

فهرست مطالب مورد بررسی در این مقاله

هولتر چیست؟

قبل از انجام هولتر قلب چه باید کرد؟

در طول انجام تست هولتر چه باید کرد؟

پس از پایان تست هولتر چه باید کرد؟

عوارض تست هولتر قلب چه می باشد؟

برای انجام هولتر قلب به چه پزشکی باید مراجعه کرد؟

سخن پایانی

هولتر چیست؟

مانیتور هولتر نوعی الکتروکاردیوگرام ECG یا EKG است که برای ردیابی فعالیت های قلب به طور مداوم برای مدت 24 ساعت یا 48 ساعت استفاده می شود.نوع دیگر هولتر،هولتر اندازه گیری فشار خون است که به مدت یک روز فشار خون فرد را اندازه گیری می نماید.

الکترودها (تکه های کوچک و پلاستیکی) در مکان های مشخصی روی سینه ، بازوها و پاها قرار می گیرند. هنگامی که الکترودها توسط سیمهای سربی به دستگاه ECG متصل می شوند ، فعالیت الکتریکی قلب اندازه گیری ، تفسیر و چاپ می شود تا اطلاعات توسط پزشک قلب و تفسیر بیشتر وی فراهم شود.

هولتر

هنگامی که علائمی مانند سرگیجه ، غش ، فشار خون پایین ، خستگی طولانی مدت و تپش قلب بدون تشخیص قطعی که با ECG در حال استراحت ، نوار قلب ورزشی یا نوار قلب به طور متوسط ​​سیگنال بدست می آید و ادامه می یابد ، ممکن است پزشک قلب تجویز کند که یک ردیابی هولتر انجام شود تا فعالیت های قلب به طور دقیق و علت اصلی مشخص شود.

برخی از دیس ریتمی ها / آریتمی ها (ریتم های غیر طبیعی قلب) ، که می توانند علائم ذکر شده در بالا را ایجاد کنند ، ممکن است فقط به طور متناوب رخ دهند ، یا فقط در برخی شرایط خاص مانند استرس رخ می دهد. آریتمی های این نوع، از طریق نوار قلب که فقط برای چند دقیقه ادامه دارد ، دشوار است. بنابراین ، پزشک قلب یک مانیتور هولتر را تجویز می کند تا فرصتی بهتر برای ثبت فعالیت قلب یا ریتم غیر طبیعی که ممکن است باعث ایجاد علائم شود ، فراهم کند.مانیتور هولتر قلب به طور مداوم برای کل مدت 24 تا 48 ساعت فعالیت قلب را ثبت می کند

شما در مورد مدت زمان نیاز استفاده از هولتر ضبط کننده (معمولاً 24 تا 48 ساعت) ، نحوه یادداشت برداری از فعالیت ها و علائم خود در طول آزمایش ، و دستورالعمل های مراقبت شخصی / فعالیت ، دستورالعمل از سمت پزشک قلب دریافت خواهید کرد.

قبل از انجام هولتر قلب چه باید کرد؟

در ابتدا برای انجام تست هولتر قلب باید به یک مرکز مجهز قلب با پزشکان معتبر و باتجربه مراجعه نمایید.در ادامه پزشک قلب روش کار را برای شما توضیح می دهد و به شما این فرصت را می دهد که هر سوالی در مورد این روش دارید ،بپرسید. برای انجام این تست نیاز به هیچ گونه رژیم غذایی نمی باشد.قبل از انجام تست هولتر باید ناحیه (های) قرارگیری الکترودها را تمیز کنید و موهای آن نواحی را بتراشید. با توجه به شرایط پزشکی شما ، پزشک قلب ممکن است آماده سازی خاص دیگری را درخواست کند.

در طول انجام تست هولتر چه باید کرد؟

تست هولتر قلب معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود.به طور کلی ، شما در طول انجام هولتر قلب روند زیر را باید دنبال کند:

  • از شما خواسته می شود جواهرات یا اشیای دیگری را که ممکن است در خواندن فعالیت قلب توسط هولتر اختلال ایجاد کند ، بردارید.
  • از شما خواسته می شود تا لباس هایتان را در بیاورید تا الکترودها را به سینه خود بچسبانید.
  • اگر سینه ، بازوها یا پاهای شما بسیار پرمو است ، ممکن است تکنسین در صورت لزوم تکه های کوچکی از مو را بتراشد ، تا الکترودها از نزدیک به پوست بچسبند.
  • الکترودها به سینه ، بازوها و پاها و مانیتور هولتر با سیمهای سربی به الکترودها متصل می شوند. جعبه مانیتور ممکن است مانند کیف شانه از روی شانه پوشیده شود ، یا ممکن است روی کمربند یا جیب شما بسته شود.
  • پس از این که به هولتر قلب متصل شدید و دستورالعمل هایی به شما داده شد ، می توانید به فعالیت های معمول خود مانند کار ، کارهای خانه و ورزش برگردید ، مگر اینکه پزشک قلب به شمادستورالعمل دیگری بدهد. با این کار پزشک می تواند مشکلاتی را که ممکن است فقط با مشکل خاصی اتفاق بیفتد ، شناسایی کند.
  • به شما آموزش داده می شود که فعالیتهای خود را در طول دوره ضبط یادداشت کنید. شما باید تاریخ و زمان فعالیت های خود را بنویسید ، به خصوص در صورت بروز علائمی مانند سرگیجه ، تپش قلب ، درد قفسه سینه ، یا سایر علائم تجربه شده قبلی.

برخی از عوامل یا شرایط ممکن است با نتایج خواندن مانیتور هولتر تداخل داشته باشد یا بر روی انها تأثیر بگذارد. این موارد شامل موارد زیر است :

نزدیک شدن به آهن ربا ، آشکارسازهای فلزی ، سیم های برق فشار قوی و وسایل برقی مانند ریش تراش ، مسواک و سشوار،سیگار کشیدن ، داروهای خاص و تعریق بیش از حد ، که ممکن است منجر به شل شدن یا جدا شدن الکترودها و در نتیجه باعث اختلال در نتیجه تست شود.

پس از پایان تست هولتر چه باید کرد؟

باید بتوانید رژیم و فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید ، مگر اینکه پزشک قلب به شما دستور دیگری بدهد. به طور کلی ، پس از هولتر قلب مراقبت خاصی وجود ندارد. در صورت بروز علائم و نشانه هایی که قبل از ضبط داشته اید (به عنوان مثال ، درد قفسه سینه ، تنگی نفس ، سرگیجه یا غش کردن) به پزشک قلب خود اطلاع دهید.

عوارض تست هولتر قلب چه می باشد؟

تست هولتر قلب یک روش غیرتهاجمی برای ارزیابی عملکرد قلب است. خطرات مرتبط با مانیتور هولتر نادر است و انجام این تست مشکل خاصی برای فرد ایجاد نمی کند. استفاده طولانی مدت از تکه های الکترود چسبنده ممکن است باعث تجزیه بافت یا تحریک پوست در محل استفاده شود.

برای انجام هولتر قلب به چه پزشکی باید مراجعه کرد؟

برای انجام انواع تست های تشخیصی و همچنین تست هولتر قلب،شما میبایست به یک مرکز قلب خوب با پزشکان باتجربه و ماهر مراجعه نمایید و این تست ها را بر اساس تجویز آنها انجام دهید.

سخن پایانی

هولتر قلب یکی از تست های تشخیصی برای مشخص شدن مشکلات قلبی می باشد که همانطور که گفته شد توسط متخصصین قلب و عروق انجام میشود.مدت زمان هولتر قلب 24 تا 48 ساعت است که برای انجام آن نیازمند به آمادگی و یا بستری در بیمارستان نمی باشد و پس از آن نیازی به بستری در بیمارستان نیست و شخص می تواند فعالیت های طبیعی خود را انجام دهد.نکته مهم در انجام این تست مراجعه به یک مرکز مجهز قلب دارای برترین پزشکان قلب می باشد.زیرا نتایج حاصل شده از این آزمایش نیازمند به تفسیر دقیق است که باید توسط متخصص باتجربه انجام شود تا تشخیص به درستی صورت پذیرد و از پیشرفت مشکل جلوگیری شود.

شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید