بهترین داروی ضد آریتمی را از زبان بهترین فوق تخصص قلب تهران در کلینیک دکتر تپش بشنوید:
بهترین داروی ضد آریتمی : مسدود کننده های کانال کلسیم
بهترین داروی ضد آریتمی : مسدود کننده های بتا
بهترین داروی ضد آریتمی : داروهای ضد انعقاد خون
بهترین داروی ضد آریتمی : داروهای مهارکننده کانال پتاسیم
بهترین داروی ضد آریتمی : مسدود كننده هاي كانال سديم
این داروها برای آشنایی بیشتر شما با داروهایی است که احتمالا پزشک به شما تجویز می کند و از مصرف خودسرانه به شدت خودداری نمایید.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک قلب دکتر تپش، سلامت قلب خود را زیر نظر متخصصین مجرب و حاذق، تحت کنترل باشید و مراقبت کنید. هم چنین می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و سوالات خود را به طور مستقیم با پزشکان در میان بگذارید .
آریتمی به حالتی گفته می شود که در آن قلب خیلی سریع ، خیلی آهسته یا نامنظم می زند. در بسیاری از موارد ، آریتمی قلبی ممکن است جدی نباشد یا اصلاً به هیچ درمانی احتیاج نداشته باشد. با این حال ، اگر پزشک قلب متوجه شود که آریتمی می تواند منجر به مشکلات قلبی جدی تری شود ، ممکن است به شما داروتجویز کند. قاعدتا تنها بهترین داروی ضد آریتمی میتواند شما را از ضربان های نامنظم قلبتان رها کند.
انواع مختلفی از داروها براساس نظر بهترین متخصص قلب می تواند به کنترل یا برطرف کردن آریتمی کمک کنند. اما توجه کنید که نوع آریتمی و شرایط شماست که داروی ضدآریتمی را تعیین می کند. بنابراین هر دارویی برای شما مناسب نمی باشد.
بنابراین با کلینیک تخصصی فوق تخصصی دکتر تپش همراه باشید تا درمورد بهترین داروی ضدآریتمی بیشتر بدانید.
فهرست مطالب
داروهای ضد آریتمی
اگر تاکی کاردی (بیماری ضربان قلب سریع) یا ضربان قلب اضافی دارید ، پزشک قلب به شما داروهای ضد آریتمی تجویز می کند. این داروها برای اصلاح ریتم قلب شما کار می کنند. این داروها با تغییر جریان الکتریکی که باعث تپش قلب شما می شود ، ریتم طبیعی قلب را بازیابی می کنند.
اکثر داروهای ضد آریتمی به شکل قرص وجود دارند و به طور معمول در طولانی مدت استفاده می شوند. در موارد اضطراری ، برخی از آنها می توانند از طریق وریدی تجویز شوند. رایج ترین داروها عبارتند از:
آمیودارون (Cordarone ، Pacerone)
فلکائینید (Tambocor)
ibutilide که تزریق می شود.
لیدوکائین (Xylocaine) ، که فقط از طریق وریدی قابل استفاده است.
پروکائین آمید (Procan ، Procanbid)
پروپافنون (ریتمول)
کینیدین
توکینید (Tonocarid)
اگرچه این داروها می توانند به اصلاح آریتمی قلبی کمک کنند ، اما این خطر نیز وجود دارد که باعث آریتمی مجدد یا بیشتر شود. به این حالت پرواریتمی گفته می شود. اگر هنگام مصرف داروی ضد آریتمی دچار پرواریتمی می شوید ، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
بهترین داروی ضد آریتمی : مسدود کننده های کانال کلسیم
اگر آنژین (درد قفسه سینه) ، فشار خون بالا یا پایین و آریتمی دارید ، ممکن است پزشک مسدود کننده کانال کلسیم برای شما تجویز کند. این داروها رگ های خونی شما را گشاد می کنند. این کاراجازه می دهد خون بیشتری به قلب جریان یابد ، که به کاهش درد قفسه سینه و کاهش فشار خون کمک می کند.
این داروها همچنین می توانند ضربان قلب شما را کاهش دهند. کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون، فشاروارد شده به قلب شما را کاهش می دهد و خطر ابتلا به آریتمی را کاهش می دهد.
بیشتر مسدود كننده های كانال كلسیم به صورت قرص وجود دارد ، اما برخی از آنها به صورت وریدی (IV) نیز موجود است. مسدود کننده های کانال کلسیم برای استفاده طولانی مدت هستند.
نمونه هایی از مسدود کننده های متداول کانال کلسیم عبارتند از:
آملودیپین (Norvasc)
دیلتیازم (Cardizem ، Tiazac)
فلودیپین
ایزرادیپین
نیکاردیپین (Cardene SR)
نیفدیپین (پروکاردیا)
نسیولدیپین (سولار)
وراپامیل (Calan ، Verelan ، Covera-HS)
عوارض جانبی این داروها متفاوت است. برخی از افراد دچار تاکی کاردی ، سرگیجه ، یبوست و سردرد هستند. سایر عوارض جانبی جدی تر شامل بثورات یا تورم در پا است.
بهترین داروی ضد آریتمی : مسدود کننده های بتا
در صورت تشخیص تاکی کاردی ، پزشک ممکن است یک مسدود کننده بتا برای شما تجویز کند.
بتا-بلاکرها عملکرد هورمون آدرنالین را متوقف می کنند. این کار می تواند با کاهش ضربان قلب ، تاکی کاردی شما را تسکین دهد. همچنین می تواند فشار خون شما را کاهش داده و استرس وارد شده به قلب شما را کاهش دهد. نمونه هایی از مسدود کننده های بتا عبارتند از:
آسبوتولول
آتنولول (تنورمین)
بیسوپرولول (Zebeta)
متوپرولول (Lopressor ، Toprol-XL)
نادولول (Corgard)
پروپرانولول (Inderal LA ، InnoPran XL)
از عوارض جانبی بلاکرها می توان به خستگی ، سردی دست و سردرد اشاره کرد. بعضی اوقات این داروها بر سیستم هضم شما نیز تأثیر می گذارند. برخی از افراد مشکلات معده ، یبوست یا اسهال را گزارش می کنند.
بهترین داروی ضد آریتمی : داروهای ضد انعقاد خون
ضد انعقاد یک داروی رقیق کننده خون است. اگر آریتمی شما را در معرض خطر لخته شدن یا سکته مغزی ناشی از لخته قرار دهد ، ممکن است پزشک متخصص قلب داروی ضد انعقادی برای شما تجویز کند.
برای برخی از افراد ، ریتم غیر طبیعی قلب ، چگونگی جریان خون در سیستم آنها را تغییر می دهد. به عنوان مثال ، فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است باعث جمع شدن خون در قلب شود که منجر به لخته شدن خون می شود.
داروهای ضد انعقاد خون مشکل ریتم قلب شما را برطرف نمی کنند. بلکه فقط به کاهش خطر لخته شدن خون ناشی از آریتمی های خاص کمک می کنند.
وارفارین (کومادین) یکی از رایج ترین داروهای ضد انعقاد خون است. با این حال ، داروهای ضد انعقاد خوراکی غیر ویتامین (NOACs) اکنون بیش از وارفارین توصیه می شود مگر اینکه دچار تنگی میترال متوسط یا شدید یا دارای دریچه قلب مصنوعی باشید. NOAC ها عبارتند از:
دبیگاتران
ریواروکسبان
apixaban
ادوکسابان
داروهای ضد انعقاد در آریتمی موثر هستند ، اما می توانند باعث جلوگیری از خونریزی شوند. به همین دلیل ، باید مراقب علائم خونریزی داخلی ، از جمله مدفوع خونی ، کوفتگی های متعدد و استفراغ باشید .
اگر پزشک قلب متوجه شود که خطر لخته شدن خون در شما کم است ، ممکن است به جای وارفارین، آسپرین برای شما تجویز کند. آسپرین به اندازه وارفارین از نظر رقیق کننده خون قدرت ندارد. با این حال ، خطر کمتری در ایجاد خونریزی وجود دارد.
بهترین داروی ضد آریتمی : داروهای مهارکننده کانال پتاسیم
این داروها،حرکت پالس های الكتريكي را در تمام سلول هاي قلب كند مي كنند. داروهای موجود در این گروه شامل موارد زیر است:
آمیودارون – متداول ترین داروی مصرفی در این کلاس.
دروندارون (MULTAQ)
سوتالول (Pro-Sotalol ، PMS-Sotalol)
این داروها در درمان آریتمی های دهلیزی و بطنی موثر بوده و در مقایسه با سایر داروها، موفقیت بیشتری دارند.
بهترین داروی ضد آریتمی : مسدود كننده هاي كانال سديم
این دسته از داروها نیز حرکت پالس الكتريكي در عضله قلب را كند مي كنند. داروهای موجود در این گروه شامل موارد زیر است:
دیسوپیرامید (ریتمودان)
کینیدین
میکسلیتین (Teva-Mixelitine)
فلکیناید (Apo-Fleicanide ، Mar-Flecianide)
پروپافنون (ریتمول)
این داروها در بسیاری از مواقع باعث قطع آریتمی می شوند اما این داروها قابلیت اختلال در سیستم هدایت قلب را دارند که ممکن است منجر به ایجاد آریتمی جدید شود. بنابراین باید این داروها تحت نظر فوق تخصص قلب و عروق باشد.
قلب شما عضوی بسیار مهم است. برای ایمن ماندن در هنگام مصرف داروهای خود ، این نکات را رعایت کنید:
با پزشک خود در ارتباط باشید تا اگر عوارضی برای شما پیش آمد، سریعا با پزشک درمیان بگذارید.
داروهای خود را فقط طبق دستور مصرف کنید.
در مورد سایر شرایط و داروهای مصرفی خود به پزشک خود اطلاع دهید.
در صورت مشاهده هر مورد غیرطبیعی یا عوارض جانبی جدی ، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک قلب دکتر تپش، سلامت قلب خود را زیر نظر متخصصین مجرب و حاذق، تحت کنترل باشید و مراقبت کنید. هم چنین می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و سوالات خود را به طور مستقیم با پزشکان در میان بگذارید .
دکتر ریحانه شعبانی تخصص بیماریهای قلب و عروق با کدنظام پزشکی: 124112 در شهر تهران است. ایشان با مهارت و تخصص بالایی که در امر تشخیص و درمان دارند، خدمات پزشکی مختلفی به بیماران خود ارائه میدهند. برای نوبت دهی دکتر ریحانه شعبانی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و بهصورت اینترنتی و غیرحضوری نوبت بگیرید.