نارسایی قلبی یکی از مشکلات رایج قلب است .نارسایی قلبی به عدم توانایی قلب در پمپاژ خون مورد نیاز بدن گفته میشود .این عارضه علل مختلفی دارد که در ادامه این مقاله به انها میپردازیم.نارسایی قلبی عمدتا به علت عدم درمان به موقع مشکلات قلبی به وجود می آید.از این رو ضروریست به منظور آگاهی از شرایط قلب خود و جلوگیری از بروز این مشکل به صورت مرتب توسط متخصص قلب و عروق معاینه شوید.
این مشکل قلبی در صورت عدم مراجعه به موقع به پزشک قلب می تواند ناگهانی بدتر شود. اگر این اتفاق بیفتد ، شما به مراقبت های اضطراری نیاز خواهید داشت. برای جلوگیری از نارسایی ناگهانی قلب ، باید در گام اول در صورت داشتن هر نوع علائم و دردی در قلب خود به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید و از مواردی که باعث تحریک آن می شوند خودداری کنید. این موارد شامل خوردن نمک زیاد ، از دست دادن یک دوز از دارو و ورزش بیش از حد است.عدم مراجعه به موقع به پزشک می تواند باعث بروز اتفاقات تلخی همچون سکته قلبی،حمله قلبی،نارسایی شدید،لخته شدن خون در پاها و ریه و حتی در مواردی منجر به مرگ بیمار شود.ما در این مقاله به بررسی دقیق این مشکل و نحوه تشخیص و درمان آن میپردازیم.
برای آگاهی از به روزترین خبرهای پزشکی در این زمینه و همچنین دریافت مشاوره از طریق شبکه های مجازی موجود در سمت چپ سایت و شماره های تماس داخل سایت با مرکز تخصصی فوق تخصصی قلب و عروق تپش در تماس باشید.
فهرس مطالب مورد بررسی در این مقاله
چه عواملی باعث نارسایی قلبی می شود؟
چگونه نارسایی قلبی تشخیص داده می شود؟
چگونه نارسایی قلب درمان می شود؟
فهرست مطالب
نارسایی قلبی چیست؟
نارسایی قلبی به این معنی است که عضله قلب شما خون مورد نیاز بدنتان را پمپاژ نمی کند. نارسایی قلب به این معنی نیست که قلب شما متوقف شده است. این بدان معناست که قلب شما آنطور که باید خون را پمپاژ نمی کند.از آنجا که قلب شما نمی تواند به خوبی پمپ کند ، بدن شما سعی می کند آن را جبران کند و این کار میتواند منجر به پیدایش مشکلات زیر شود:
- بدن شما نمک و آب را نگه می دارد. این میتواند فشار خون شما را افزایش دهد.
- قلب شما تندتر می زند.
- قلب شما ممکن است بزرگتر شود.
بدن شما از توانایی شگفت انگیزی در جبران نارسایی قلبی برخوردار است. ممکن است این کار چنان خوب انجام شود که شما حتی نفهمید بیمار هستید. اما در برهه ای از زمان ، قلب و بدن شما دیگر قادر به ادامه اینکار نخواهند بود. از این رو مایعات در بدن شما جمع می شوند و علائمی مانند احساس ضعف و تنفس ایجاد میشود.
نارسایی قلبی معمولاً با گذشت زمان و عدم درمان به موقع بدتر می شود. اما درمان به موقع توسط متخصص قلب و عروق خوب می تواند بیماری را کند کرده و به شما کمک کند تا احساس بهتر و زندگی طولانی تری داشته باشید.
چه عواملی باعث نارسایی قلبی می شود؟
هر چیزی که به قلب شما آسیب برساند یا بر میزان پمپاژ خون آن تأثیر بگذارد ، می تواند منجر به نارسایی قلبی شود. دلایل عمده نارسایی قلبی عبارتند از:
- فشار خون بالا.
- حمله قلبی.
- بیماری عروق کرونر.
سایر مواردی که می توانند منجر به نارسایی قلبی شوند عبارتند از:
- دیابت.
- بیماری های عضله قلب (کاردیومیوپاتی).
- بیماری دریچه قلب.
- بیماری کیسه در اطراف قلب (بیماری پریکارد) مانند پریکاردیت.
- ریتم قلبی آهسته ، سریع یا ناهموار (آریتمی).
- مشکل مادرزادی قلب
- استفاده طولانی مدت از الکل ، که می تواند به قلب شما آسیب برساند.
علائم نارسایی قلب چیست؟
علائم نارسایی قلبی زمانی شروع می شوند که قلب شما نتواند خون کافی را به بقیه بدن پمپاژ کند. در مراحل اولیه ، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:
- به راحتی احساس خستگی کنید.
- در صورت تحرک و فعالیت بدنی نفس تنگی داشته باشید.
- احساس تپش قلب شدید داشته باشید.
- احساس ضعف یا سرگیجه کنید.
با بدتر شدن نارسایی قلبی و عدم مراجعه به متخصص قلب و عروق و عدم شروع درمان ، مایعات در ریه ها و سایر قسمت های بدن شما جمع می شوند و این ممکن است باعث پیدایش علائم زیر شود:
- حتی در حالت استراحت دچار تنگی نفس می شوید.
- به خصوص در پاها ، مچ پا و پا دچار تورم (ورم) شوید.
- افزایش وزن که ممکن است فقط در طی یک یا دو روز اتفاق بیفتد.
- سرفه یا خس خس سینه ، به خصوص هنگام خوابیدن.
- احساس نفخ یا احساس درد در معده کنید.
برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و درمان به موقع ضروریست در صورت مشاهده علائم اولیه جهت معاینه وشروع روند درمان به متخصص قلب مراجعه نمایید.
انواع نارسایی قلبی
نارسایی قلبی انواع مختلفی دارد.یکی از انواع آن نارسایی در بطن راست می باشد.در این نارسایی بطن راست ضعیف شده و نمیتواند خون کافی و مورد نیاز را به بدن برساند.نوع دیگر آن نارسایی در یطن چپ است که در این مورد بطن چپ توانایی پمپاژ خوب را ندارد و نوع سوم مشکل در دو بطن است.نوع دیگر نیز تضعیف عضله قلب و کاهش توانی آن در پمپاژ خون کافی به بدن است. همه ی این موارد خطر افرین هستند و به طور جدی سلامت شخص را به خطر می اندازند و نیازمند پیپیری و درمان جدی توسط متخصص قلب می باشد.
چگونه نارسایی قلبی تشخیص داده می شود؟
تشخیص نارسایی قلبی توسط پزشک قلب انجام میشود.پزشک قلب و عروق ممکن است نارسایی قلب را براساس علائم و معاینه بدنی تشخیص دهد. اما برای یافتن علت و نوع نارسایی قلبی به آزمایشاتی نیاز دارید تا بتوانید درمان مناسب را انجام دهید. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- آزمایش خون
- اشعه ایکس قفسه سینه.
- نوار قلب EKG یا ECG برای بررسی سیستم الکتریکی قلب شما.
- اکوکاردیوگرام برای دیدن اندازه و شکل قلب و میزان پمپاژ خون توسط آن.
- تصویربرداری تشدید مغناطیسی MRI برای دیدن ساختار قلب شما و بررسی میزان خوب پمپاژ آن.
اکوکاردیوگرام می تواند نشان دهد که آیا شما نارسایی قلبی دارید ، نوع آن چیست و علت آن چیست. پزشک همچنین می تواند از آن استفاده کند تا ببیند نارسایی قلبی شما بدتر می شود یا خیر. همچنین این آزمایش می تواند میزان خونرسانی قلب شما را به بدن اندازه گیری کند.
چگونه نارسایی قلب درمان می شود؟
بیشتر افراد مبتلا به نارسایی قلبی نیاز به مصرف چندین دارو دارند. پزشک قلب شما ممکن است داروهایی را برای شما تجویز کند.مصرف داروهای دقیقاً مطابق دستور پزشک بسیار مهم است. اگر این کار را نکنید ، نارسایی قلبی شما ممکن است بدتر شود.
اگر مشکل در ریتم قلب خود دارید ، درمان می تواند استفاده از یک ضربان ساز باشد. ضربان ساز قلب می تواند به قلب شما کمک کند تا خون را بهتر پمپاژ کند. دفیبریلاتور می تواند از یک مشکل خطرناک ریتم قلب جلوگیری کند.درمان هایی دیگری همچون جراحی قبل وجود دارد که بسته به شرایط شما و صلاحدید پزشکتان ممکن است تجویز شوند.
مراقبت در خانه
تغییر سبک زندگی قسمت مهمی از درمان است که باید تحت نظرمتخصص قلب صورت پذیرد. آنها می توانند به درمان و عدم پیشرفت نارسایی قلبی کمک کنند. آنها همچنین ممکن است به کنترل بیماری های دیگری که نارسایی قلبی را بدتر می کنند ، مانند فشار خون بالا ، دیابت و بیماری عروق کرونر کمک کنند.
- بهترین قدمهایی که می توانید بردارید:
- نمک کمتری بخورید. نمک باعث می شود بدن شما آب را حفظ کند و علائم را بدتر کند. همچنین ممکن است پزشک قلب از شما بخواهد میزان مایعات خود را محدود کنید.
- ورزش منظم داشته باشید. پزشک می تواند به شما بگوید که چه سطحی از ورزش برای شما بی خطر است.
- در طول روز استراحت کنید.
- کم کردن وزن
- سیگار نکشید. سیگار کشیدن به قلب شما آسیب می رساند
- مصرف الکل را محدود کنید.
برای سالم ماندن هرچه بیشتر ، با دکتر قلب خود همکاری نزدیک کنید. تمام آزمایشات خود را انجام دهید و به تمام نوبت های ملاقات خود با پزشک بروید. همچنین مهم است:
- قبل از مصرف هر داروی جدید ، از جمله داروهای بدون نسخه ، ویتامین ها و گیاهان دارویی با پزشک خود صحبت کنید. برخی از آنها ممکن است نارسایی قلبی شما را بدتر کنند.
- علائم خود را پیگیری کنید. هر روز در یک زمان مشخص خود را وزن کنید و وزن خود را یادداشت کنید. در صورت افزایش ناگهانی وزن ، تغییر در توانایی ورزش یا تغییر ناگهانی علائم ، با پزشک خود تماس بگیرید.
سخن پایانی
هر گونه بیماری قلبی مادر زادی و یا اکتسابی اگر زود تشخیص داده شود از رسیدن به نارسایی قلبی جلوگیری میشود. نارسایی قلبی نیازمند بررسی به موقع توسط متخصص قلب و عروق است.عدم توجه به علائم گفته شده در این مقاله و پشت گوش انداختن مراجعه به موقع به پزشک قلب نوعی خودکشی به حساب می آید.از این رو در صورت مشاهده هرگونه علائمی در قلب خود به منظور حفظ جان و کیفیت زندگی تان به متخصص قلب مراجعه نمایید.
مرکز قلب و عروق دکتر تپش با دارا بودن مجرب ترین و حرفه ای ترین متخصصین قلب و عروق و انواع تست های تشخیصی و درمان های نوین همواره در رتبه ی اول رضایتمندی و درمان قطعی بیماران قرار گرفته است.
دکتر ریحانه شعبانی تخصص بیماریهای قلب و عروق با کدنظام پزشکی: 124112 در شهر تهران است. ایشان با مهارت و تخصص بالایی که در امر تشخیص و درمان دارند، خدمات پزشکی مختلفی به بیماران خود ارائه میدهند. برای نوبت دهی دکتر ریحانه شعبانی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و بهصورت اینترنتی و غیرحضوری نوبت بگیرید.