برای قلب درد چی خوبه

بااینکه درد در ناحیه قلب ممکن است مربوط به قلب نباشد، اما به دلیل حیاتی بودن قلب حتماً باید توسط متخصص قلب مورد بررسی قرار بگیرد؛ بنابراین در پاسخ به سؤال برای قلب درد چی خوبه می‌توان گفت اولین کاری که باید بکنید مراجعه به یک مرکز تخصصی قلب برای مشخص شدن علت آن و عدم درمان‌های خودسرانه است. در مرحله بعدی اگر مشخص شود درد قلب شما مربوط به قلب نیست، با صلاحدید متخصص موردنظر می‌توانید از برخی دارو‌های خانگی برای کمک به درمان استفاده کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به شما بگوییم برای این قلب درد چی خوبه ؟

فهرست مطلب:

برای قلب درد چی خوبه؟

دلایل ایجاد درد قلب

در چه صورتی با ایجاد درد قلب باید با اورژانس تماس گرفت؟

نتیجه‌گیری

برای قلب درد چی خوبه؟

اگر بار اولی است که دچار این درد می‌شوید و قبلاً هیچ‌گونه بیماری اعم از بیماری‌های قلبی یا بیماری‌های گوارشی، ریوی و… برایتان تشخیص داده نشده است، باید در وهله اول به یک متخصص قلب مراجعه نمایید و اگر درد قلب شما با علائمی مانند تنگی نفس، تعریق سرد، درد در گردن و فک و… همراه است باید سریعاً به اورژانس مراجعه کنید تا از خطرات ناگوار مانند مرگ جلوگیری شود؛ اما بعدازاینکه به متخصص قلب مراجعه کردید چنان چه مشخص شد بیماری یا مشکل قلبی ندارید و درد مربوط به سایر قسمت‌های بدن ازجمله سیستم گوارشی است می‌توانید با صلاحدید پزشکتان از موارد زیر برای درد قلب استفاده نمایید:

جوش‌شیرین جهت رفع سوزش سر دل

جوش‌شیرین یا بی‌کربنات سدیم می‌تواند درد قلبی که ناشی از سوزش سر دل باشد را تسکین دهد. برای این کار باید 2/1 قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین را با ۴ اونس یا ۱۱۳ میلی‌لیتر آب گرم یا سرد مخلوط کرده و بنوشید. جوش‌شیرین اسید را خنثی می‌کند و می‌تواند از سوزش سر دل بعد از غذا جلوگیری کند.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که جوش‌شیرین همچنین در کاهش رفلاکس اسید معده مؤثر است، اما ممکن است اثرات نامطلوبی بر قلب بگذارد؛ بنابراین مهم است که از این درمان به‌طور متوسط استفاده کنید و در مصرف آن زیاده‌روی نکنید. به‌علاوه اگر از دارو‌های تجویزی استفاده می‌کنید یا بیماری مزمنی دارید، قبل از استفاده از جوش‌شیرین حتماً با پزشک خود مشورت کنید. اگر علائم سوزش سر دل بیش از دو هفته طول کشید، باید مجدداً به متخصص داخلی مراجعه کنید.

بسته‌های سرد جهت کاهش درد عضلات

گاهی فشار ایجاد شده ناشی از آسیب‌های عضلانی در قفسه سینه باعث ایجاد درد قلب می‌شوند. اگر به دلیل کشیدگی یا آسیب عضلات دچار درد قفسه سینه شده‌اید، گذاشتن کمپرس سرد، چند بار در روز در محل درد می‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند.

زنجبیل برای کاهش معده درد

اگر درد قلب شما به دلیل مشکلات گوارشی باشد، زنجبیل به دلیل اثرات ضدالتهابی که دارد، می‌تواند به شما کمک کند. زنجبیل اغلب به‌عنوان یک درمان خانگی برای مشکلات معده مانند گاز، نفخ، زخم، سوءهاضمه و ورم معده استفاده می‌شود.

تحقیقات نشان داده است که خواص آنتی‌اکسیدانی ترکیبات موجود در زنجبیل می‌تواند به محافظت از دستگاه گوارش کمک کند. همچنین از تهوع و استفراغ به دلیل مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند. بااین‌حال باز هم اگر علائم شما بیش از دو هفته طول کشید باید مجدداً به متخصص مراجعه کنید تا درمان تخصصی انجام شود.

آب‌لیمو داغ برای درد ناشی از نفخ

درحالی‌که هیچ مطالعه‌ای چنین چیزی را ثابت نکرده است، برخی معتقدند آب‌لیمو می‌تواند هضم غذا را راحت‌تر کند و به تجزیه مؤثرتر مواد غذایی کمک می‌کند و باعث می‌شود مواد غذایی راحت‌تر در سیستم گوارش جذب شود. بااین‌حال، گاهی می‌تواند رفلکس معده را بدتر کند.

برای امتحان این روش باید ۱ قاشق غذاخوری آب‌لیمو تازه را با ۸ اونس یا ۲۰۰ میلی‌لیتر آب گرم یا سرد مخلوط کنید و تقریباً ۲۰ دقیقه قبل از غذا بنوشید تا از ناراحتی‌های گوارشی مانند درد ناشی از تجمع گاز در معده جلوگیری شود.

زردچوبه برای کاهش التهاب

التهاب مشکلات زیادی را در بدن ایجاد می‌کند و در بسیاری از بیماری‌های مزمن ازجمله بیماری‌های دستگاه گوارش نقش بسزایی دارد. زردچوبه ادویه‌ای است که با التهابات مقابله می‌کند. ماده فعال اصلی در این ادویه کورکومین نام دارد که التهاب را کاهش می‌دهد و دانشمندان آن را به‌عنوان یک گزینه درمانی امیدوارکننده در درمان و مدیریت بیماری‌های دستگاه گوارش شناسایی کرده‌اند.

همچنین نتایج تحقیقات نشان می‌دهد ترکیبات موجود در زردچوبه کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و حتی ممکن است از بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.

دلایل ایجاد درد قلب

وقتی دچار درد در ناحیه قلب و قفسه سینه می‌شوید، ممکن است به دلیل احتمال وقوع حملات قلبی نگران شوید و این نگرانی کاملاً طبیعی است. درحالی‌که درد قلب و قفسه سینه یکی از علائم بارز حمله قلبی است، موارد زیادی وجود دارند که می‌توانند این درد را ایجاد کنند ولی به‌اندازه قلب اهمیت ندارند و با یک دوره درمانی مشخص برطرف می‌شوند. بااین‌حال اهمیت قلب به‌قدری بالاست و حیات شما به آن وابسته است که همیشه به مخاطبان عزیزمان توصیه می‌کنیم هرگونه درد در قلب را جدی گرفته و در اولین قدم به یک مجموعه تخصصی قلب که دارای متخصصان باتجربه و تجهیزات پزشکی مناسب برای ارزیابی‌های کامل باشد مراجعه نمایید تا ازنظر بیماری‌ها و ناهنجاری‌های قلبی مورد ارزیابی قرار بگیرید و بعد اگر مشخص شد که درد قلب مربوط به خود قلب نبوده است، به متخصصان مربوطه ارجاع داده شوید. در اینجا می‌خواهیم دلایلی که باعث درد قلب می‌شوند را به‌طور مختصر برایتان بگوییم.

دلایل درد قلب که مربوط به خود قلب است

معمولاً اگر قلب درد مربوط به خود قلب باشد، می‌تواند به دلایل زیر ایجاد شود:

• آنژین: دردی که در قفسه سینه به دلیل انسداد عروق خونی منتهی به قلب ایجاد شده است.

• تشریح آئورت: این درد به دلیل پارگی آئورت اتفاق می‌افتد و تهدید کننده زندگی است.

• کاردیومیوپاتی: نوعی بیماری مربوط به عضله قلب است.

• حمله قلبی: در این شرایط جریان خون به قلب تا حدی مسدود می‌شود که باعث آسیب به عضله قلب خواهد شد.

• میوکاردیت: التهاب در عضله قلب ایجاد می‌شود.

• پریکاردیت: التهاب کیسه‌ای نازک و آبکی است که قلب را احاطه کرده است.

دلایل درد قلب که مربوط به دستگاه گوارشی است

اگر درد قلب مربوط به دستگاه گوارشی باشد، به یکی از دلایل زیر ایجاد خواهد شد:

• ازوفاژیت که به معنی التهاب مری است.

• التهاب کیسه صفرا یا لوزالمعده

• سنگ‌های صفراوی

• رفلاکس معده (GERD) که باعث می‌شود اسید از معده به سمت مری حرکت کند.

• سایر مشکلات دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک‌پذیر، زخم معده و…

دلایل درد قلب که مربوط به ریه است

گاهی درد قلب مربوط به مشکلات ریوی است. البته در این صورت نیز شرایط می‌تواند اورژانسی باشد و نیاز به مراقبت‌های فوری دارد. دلایل مشکلات ریوی که منجر به درد قلب می‌شوند، عبارت‌اند از:

• آسم

• برونشیت

• اسپاسم برونش

• بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD)

• پلوریز به معنی التهاب بافت‌های ریه

• پنومونی یا ذات‌الریه

• پنوموتوراکس به معنی جمع شدگی ریه

• آمبولی ریه به معنی لخته شدن خون در ریه‌ها که بسیار تهدید‌کننده زندگی است و سریعاً باید اقدامات درمانی برای آن انجام شود.

دلایل درد قلب که منشأ روانی دارند

برخی از درد‌های قلب مربوط به مشکلات روحی و روانی است که به دلایل زیر اتفاق می‌افتد:

• اضطراب

• افسردگی

• حمله پانیک یا حملات وحشت که علائمی شبیه به حمله قلبی دارد.

• اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

دلایل درد قلب مربوط به کشیدگی عضلات

گاهی درد قفسه سینه به دلیل کشیدگی عضلات یا شکستگی در این ناحیه ایجاد می‌شود که بیشتر در ورزشکاران رخ می‌دهد و باید توسط متخصص ارتوپد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.

در چه صورتی با ایجاد درد قلب باید با اورژانس تماس گرفت؟

همان‌طورکه در ابتدا نیز توضیح دادیم، درد قفسه سینه می‌تواند نشانه حمله قلبی یا سایر رویداد‌ها و مشکلات قلبی باشد؛ بنابراین در صورت داشتن درد قفسه سینه که احساس له شدن یا فشار دادن همراه با هر یک از علائم زیر را داشتید باید سریعاً با ۱۱۵ تماس بگیرید یا خودتان را به اورژانس برسانید: (البته به دلیل احتمال وقوع حمله قلبی بهتر است خودتان رانندگی نکنید)

• سرگیجه

• نبض سریع یا نامنظم

• تهوع یا استفراغ

• دردی که از قفسه سینه شروع‌شده و به گردن، فک، ‌شانه‌ها یا بازو‌ها کشیده می‌شود.

• تنگی نفس

• تعریق سرد

• ضعف و یا ناتوانی در ایستادن یا راه رفتن

نتیجه‌گیری

همان‌طورکه ملاحظه کردید شرایط زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث درد قلب شوند؛ بنابراین ما نمی‌توانیم بدون معاینه بیمار توسط متخصص قلب و یا متخصصین موردنیاز دیگر به‌صورت خودسرانه بگوییم برای قلب درد چی خوبه و هرآنچه ما در این مقاله به‌عنوان دارو‌های خانگی برایتان توضیح دادیم تنها به‌عنوان یک مسکن خانگی ملایم و یا کمک درمانی، آن هم برای درد‌های قلبی که مطمئن هستید ناشی از خود قلب نیست مناسب می‌باشند و به‌هیچ‌وجه نباید برای مشکلات قلبی از دارو‌های خانگی و یا دارو‌های بدون نسخه به‌صورت خودسرانه استفاده کرد. یادتان باشد سهل‌انگاری در پیگیری و تشخیص علت درد قلب می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد و حتی منجر به مرگ شود.

پیشنهاد ما به شما مرکز تخصصی قلب و عروق دکتر تپشاست.

مرکز تخصصی ما با داشتن کادری مجرب، پیش از ملاقات با پزشک شما را با بیماری  آشنا کرده و در مورد شیوه های درمان بیماری به شما مشاوره می دهد. این مرکز تخصصی دارای بهترین متخصصان قلب و عروق می باشد که در یک مجموعه گرد هم آمده اند.

پس می توانید با خیال راحت به این مرکز مراجعه کنید و از خدمات آن بهره ببرید. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی بیشتر با خدمات مرکز تخصصی قلب دکتر تپش می توانید به صفحه تماس با ما مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید