عوارض نادیدهگرفتن “تپش قلب” چیست؟ تپش قلب شما یک فریاد کمک است! اگر قلبتان ناگهان تند میزند، میلرزد یا ضربانش نامنظم است، این یک هشدار جدی است! تپش قلب میتواند نشانهای از آریتمی کشنده، نارسایی قلبی یا حتی خطر سکته باشد! آیا میدانید نادیدهگرفتن این علامت ممکن است به قیمت جان شما تمام شود؟ هر دقیقه تأخیر در درمان تپش قلب، خطر ایست قلبی ناگهانی را افزایش میدهد!
اما هنوز امید هست تشخیص بهموقع میتواند زندگی شما را نجات دهد. ضربان در قلب بهخودیخود عامل تهدیدکنندهای نیست اما میتواند یک زنگ خطر باشد. درواقع تپش قلب بالا نشانه چیست؛ ضربان قلب یک تهدید پنهان برای سلامت شما ایجاد میکند، اگر آن را جدی نگیرید. در این مقاله قصد داریم صفر تا صد چیزهایی که باید درباره ضربان در قلب و تپش قلب از چیست؟ بدانید را برای شما بازگو کنیم. پس تا انتهای مقاله با همراه باشید.
به منظور آشنایی با تپش قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
تپش قلب چیست؟ تپش قلب نشانه چیست؟
تپش قلب یا Heart palpitations به حالتی گفته میشود که ضربان در قلب یک فرد، روند طبیعی خود را ازدستداده و بر اساس دلایل و علتهای مختلف، بالا و پایین میشود. تپش قلب یک عارضه شایع بین افراد است که به دلایلی مثل استرس و اضطراب، فشار عصبی ناگهانی، مصرف مواد غذایی که تپش قلب را بالا میبرند و فعالیتهای شدید جسمی، برمیگردد. این عارضه زمانی نگرانکننده است که با علائم دیگر همراه باشد و یا فرد به طور پیوسته به آن دچار شود.
تفاوت تپش قلب با ضربان قلب
قبل از اینکه بدانیم تپش قلب زیاد نشانه چیست؟ یا دلیل ضربان بالای قلب چیست، لازم است تفاوت بین آن با ضربان در قلب را بدانیم. ضربان در قلب یا Heart rate به تعداد دفعاتی که قلب در هر دقیقه خون را پمپاژ میکند و یا بهاصطلاح میزند، گفته میشود.
ضربان در قلب یکروند کلی و طبیعی دارد که حتی فرد متوجه آن هم نمیشود اما تپش قلب یا palpitations هم زمانی ایجاد میشود که ضربان قلب محکمتر از حالت عادی آن باشد و درواقع از حالت نرمال و معمولی خود خارج میشود. ضربان در قلب نرمال بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار در یک دقیقه است که اگر بیشتر از آن شود، فرد دچار تپش قلب میشود.
دلایل بروز تپش قلب
علل و دلایل تپش قلب میتواند در هر فردی کاملاً متفاوت باشد اما چیزی که در بین تمام این دلایل مشترک است، ایجاد تغییرات روحی یا جسمی است که فرد را از حالت نرمال خود خارج میکند. در این قسمت سعی میکنیم این تغییرات را به تفکیک مورد بررسی قرار دهیم تا دید بهتری از آن به دست آورید.
استرس و اضطراب؛ عامل اصلی تپش قلب
یکی از مهمترین و اصلیترین دلیل تپش قلب، استرس و اضطراب است. ممکن است در طول روز موقعیتهایی برای افراد اتفاق بیفتد که باعث استرس و اضطراب شود. مثلاً فردی که یک رویداد مهم در پیش دارد یا کسی که ترس از چیزی یا کسی را تجربه میکند و در هنگام مواجهه با آن، دچار استرس شدید میشود.
همچنین موقعیتهایی مثل خبرهای ناگوار، مرگومیر نزدیکان، دعواها و نزاعهای خانوادگی و غیره میتوانند باعث ایجاد فشار روانی و در نتیجه استرس و اضطراب شوند. این عامل میتواند هم علت تپش قلب در جوانان، تپش قلب در زنان و تپش قلب در مردان، باشد.
بارداری؛ تپش قلب دوبرابری
در دوران بارداری شما بهجای دو نفر زندگی میکنید. درایت شرایط به علت تغییراتی که در جسم شما رخ میدهد، ضربان بالای قلب شما سخت و سنگینتر میشود. این موضوع به این دلیل است که بدن شما وظیفه خونرسانی به دو جسم را دارد؛ شما و فرزندتان.
قلب شما در این وضعیت خون بیشتری پمپاژ میکند که باعث بالارفتن ضربان قلب شما میشود. ضربان بالای قلب دوران بارداری در اکثر مواقع خطرناک نیست اما باید آن را جدی گرفته و با پزشک خود در این زمینه صحبت کنید و از راهکارهای ارائه شده، استفاده کنید.
حملههای عصبی یا پنیک؛ علت تپش قلب شدید
حمله عصبی یکی از مسائل دیگری است که از لحاظ روحی باعث ضربان بالای قلب میشود. جسم و روح مثل زنجیرهای درهمتنیده هستند که به طور مستقیم روی یکدیگر تأثیر میگذارند. ممکن است شما در شرایط جسمی مناسبی نباشید و این موضوع باعث محتمل شدن فشار عصبی زیادی برای شما شود و یا بلعکس. وضعیت روحی خاصی را تجربه کنید که روی جسم شما اثر مستقیم بگذارد.
حمله عصبی از طریق بالابردن ضربان قلب شما روی جسمتان تأثیر میگذارد. پنیک میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که باید توسط روانشناس مورد بررسی قرار گرفته و حل شود. درغیر این صورت میتواند باعث بروز مشکلات جدی شود.
محرکهای غذایی و دارویی؛ علت palpitations ناگهانی
یکسری محرکهایی هستند که در برخی از داروها یا مواد غذایی وجود دارند که خودبهخود میزان ضربان قلب را افزایش میدهند. برخی از این محرکها شامل؛ کافئین، مشروبات الکلی، کوکائین و بعضی داروهای آنتیبیوتیک. این محرکها برای هر فرد این علائم را ایجاد نمیکنند و بدن هر کسی با دیگری فرق دارد.
اما مواردی چون الکل و کوکائین و درکل مواد مخدر، در بیشتر موارد چنین نتیجهای را به دنبال دارند و در زمان مصرف به طور ناگهانی ضربان قلب را بالا برده و به ضربان قلب تبدیل میکنند.
بیماریها قلبی؛ افزایش یا کاهش palpitations
به بیماریهایی که بدون دخالت عوامل خارجی باعث ناهماهنگی ضربان در قلب در زمانهای مختلف میشود، آریتمی قلبی میگویند. آریتمی قلبی همان ضرباهنگ نامنظم ضربان قلب است که مثل یک نمودار میتواند از حالت عادی بیشتر و یا کمتر شود. این بیماریها ممکن است باعث احساس سخت در ناحیه قلب شود اما در بیشتر مواقع قابلکنترل است و عوارض خطرناک و جدی در پی ندارد. کنترل آریتمیهای قلبی مستلزم دریافت درمان مناسب از سوی پزشک متخصص است.
فعالیتهای جسمی شدید؛ علت تپش قلب شدید
فعالیتهای جسمی با شدت بالا نظیر برخی از ورزشهای سخت، یا کوهنوردی و فعالیتهایی ازاینقبیل میتواند به قلب فشار زیادی وارد کند که همین امر علتی برای تپش قلب مداوم در این شرایط، است. این نکته را در نظر داشتهاید که اگر ورزشکار هستید به روند بالابردن فشار دقت کنید و به طور ناگهان ورزش سنگین را انجام ندهید. اول از حرکات معمولیتر استفاده کنید و بهمرور آن را تشدید کنید تا بدن بتواند خود را با شرایط سازگار کرده تا دچار آسیبدیدگی چه در عضلات و چه در ناحیه قلب، نشوید.
به منظور آشنایی با تپش قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
مقایسه تپش قلب نرمال و استاندارد با تپش قلب خطرناک
همانطور که در تعریف تپش در ناحیه قلب اشاره شد؛ درصورتیکه ضربان درون قلب در حالت نرمال قرار داشته باشد، بدن در حالت استاندارد و معمولی است اما زمانی که ضربان در قلب از حالت عادی خارج شود، میتواند خطرناک باشد. مقیاس سنجش و مقایسه این دو با هم تعداد ضربان در قلب هر فرد در حین استراحت است. ضربان درون قلب نرمال در هنگام استراحت بین ۶۰ تا ۱۰۰ در دقیقه است که میتواند کمی بالاتر یا پایینتر باشد.
هرچه تعداد تپش در ناحیه قلب در زمان استراحت کمتر باشد، نشانگر سلامت بدن است و هرچه بیشتر باشد، یعنی روند آن سختتر است. اگر تپش در ناحیه قلب بیش از ۱۲۰ تا ۱۴۰ ضربه و کمتر از ۶۰ ضربه در دقیقه باشد، علامت خوبی نیست و حتماً باید توسط پزشک ویزیت شوید تا آن را علتیابی و درنهایت رفع کند.
رابطه ضربان بالای قلب با بیماریهای مختلف
تپش در ناحیه قلب میتواند تأثیر مستقیم یا معکوس روی بیماریهای مختلف داشته باشد. بنابراین در این قسمت از مقاله به بررسی روابط علتومعلولی بین بیماریهای مختلف و تپش در ناحیه قلب میپردازیم.
فشارخون و تپش در ناحیه قلب؛ یک رابطه نسبی
فشارخون و تپش در ناحیه قلب دو ترکیب کشنده را تشکیل میدهند. ابتلا به این عارضه در کنار فشارخون امری نسبی است و لزوماً افرادی که مبتلا به بیماری فشارخون هستند، دچار این عارضه نخواهند شد. بههرحال نمیتوان ارتباط این دو عامل را با یکدیگر نادیده گرفت.
تپش در ناحیه قلب میتواند یک نشانه برای افزایش فشارخون و یک زنگ خطر باشد. درصورتیکه این موضوع ادامه پیدا کند خطر ابتلا به سکته قلبی را بالا میبرد. اگر دچار فشارخون هستید، حتماً باید داروهای مرتبط با کنترل ضربان قلب را هم دریافت کنید تا در آینده مشکل جدی برای شما ایجاد نشود.
دیابت و امکان ابتلا به افزایش ضربان قلب
فرضیهای مبنی بر تقویت عارضههای قلبی در صورت داشتن دیابت، وجود دارد که قطعی نیست. این فرضیهها میگویند دیابت عملکرد رگهای خونی را تحتتأثیر خود قرار میدهد و از این طریق فشاری بر قلب وارد میکند که باعث بالارفتن ضربان قلب میشود. همچنین در صورت کنترلنشدن این بیماری، آسیبهایی به نقاط دیگر بدن مثل قلب وارد میشود که از عوارض آن است.
تب و التهاب و تأثیر آن بر ضربان قلب
جسم انسانمانند یک سیستم عمل میکند و ایجاد مشکل در یکی از نقاط بدن، عملکرد این سیستم را تحتالشعاع قرار میدهد. یک خودرو وقتی بنزین نداشته باشد، از حرکت باز میایستد. این درباره بدن هم صدق میکند. وقتی شما دچار تب و التهاب میشوید و بخش عظیمی از انرژی بدن شما از دست میرود، بدن برای تأمین مجدد این انرژی فشار زیادی را تحمل میکند و این میتواند باعث تپش در ناحیه قلب شود.
این نکته حائز اهمیت است که تب در حالت عادی باعث تپش در ناحیه قلب نمیشود اما در شرایط خطرناکی که دمای بدن بهشدت بالا میرود، میتواند این عارضه را در پی داشته باشد.
تیروئید و رابطه آن با تپش در ناحیه قلب
تیروئید یک غده است که منبع انتشار دو هورمون مهم در بدن انسان است. زمانی که این غده نتواند بهدرستی کار کند باعث کاهش یا افزایش این هورمونها و تأثیر مستقیم روی قسمتهای مختلف بدن، میشود. تیروئید پرکار که باعث افزایش هورمونهای مربوطه میشود، به دلیل بالابردن سوختوساز و متابولیسم بدن، باعث بالارفتن ضربان قلب و در نتیجه ایجاد تپش در ناحیه قلب میشود.
اگر ضربان بالای قلب شما ناشی از این بیماری باشد، با کنترل و درمان مناسب آن، از بین خواهد رفت. ازاینجهت ضربان بالای قلب در تیروئید خیلی جدی و خطرناک نیست و میتوان آن را به حالت طبیعی برگرداند.
بیماریهای تنفسی و تغییر ناگهانی ضربان قلب
بیماریهای تنفسی که روند دم و بازدم یا ورود و خروج اکسیژن را مختل میکنند، با فشار بر روی قلب برای تأمین اکسیژن بیشتر، احتمال تغییرات ناگهانی در ضربان قلب را به وجود میآورند. همچنین در حملات تنفسی مثل آسم به علت انرژی زیادی که صرف تنفس گرفتن میشود، ضربان قلب به طور ناگهانی افزایش مییابد.
همچنین در شرایطی مثل گیرکردن در آب و خفگی، بدن به علت تقلا برای ورود اکسیژن، ضربان قلب بالا را تجربه میکند که میتوان خطرناک باشد و اگر شدت تپش در ناحیه قلب خیلی بالا باشد، امکان نارسایی و آسیب به بدن وجود دارد.
کمخونی و ارتباط آن با افزایش ضربان قلب
زمانی که شما مبتلا به کمخونی هستید، سطح هموگلوبین بدن شما پایینتر از حد معمول است. هموگلوبین همان چیزی است که به انتشار و حمل اکسیژن در سراسر بدن، کمک میکند. وقتی بدن شما سطح پایینی از هموگلوبین را داشته باشد، کار قلب سختتر میشود. با سختتر شدن وظیفه قلب بهعنوان یک اندام حیاتی، ممکن است شما تپش داخل قلب بالا را تجربه کنید.
ابتلا به عفونتهای ویروسی و تپش قلب
عفونتهای ویروسی که اعضای بدن را در قسمتهای مختلف، درگیر میکنند، میتوانند باعث تپش داخل قلب شوند. همانطور که گفتهشده بدن یک سیستم بزرگ و پیچیده است که اختلال در کار یکی از اعضای آن میتواند باعث بروز آسیبهایی در کل این سیستم شود.
به همین علت باید با شناسایی علائم خیلی زود برای درمان اقدام کنید تا درگیر عوارض آن نشوید. آنفولانزاها، ویروسها و عفونتهای مربوط به روده و کووید ۱۹ که یکی از انواع ویروسها است، ثابت کردند تا در زمانی که درگیر این نوع از عفونتها هستید، امکان افزایش تپش داخل قلب وجود دارد. بهترین راه استفاده از واکسنهایی است که بدن را در برابر این عفونتها مقاوم میکنند زیرا؛ پیشگیری بهتر از درمان است.
به منظور آشنایی با تپش قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
تکنیکهای تشخیص و سنجش تپش قلب بالا علامت چیست به چه صورت است؟
یکسری تکنیکها هستند که با استفاده از آن میتوانید میزان ضربان قلب را بسنجید تا در صورت بالابودن آن، درمانهای مرتبط را انجام دهید. همچنین ابزارهایی وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید از میزان ضربان قلب خود در دقیقه آگاه شوید و وضعیت آن را با شرایط نرمال مقایسه کنید.
گوشی پزشکی یا استتوسکوپ: گوشی پزشکی یک ابزار کوچک است که پزشکان با قراردادن آن روی قلب و سمع قلبی، میزان تپش داخل قلب را میسنجند. نتیجه نهایی پزشک به علائم دیگری که پزشک تشخیص میدهد، بستگی دارد. از این روش بهعنوان یک روش ابتدایی برای ارزیابی تپش داخل قلب، یاد میشود.
دستگاه پالس سنج: این دستگاه که به نام پالس اکسیمتر هم شناخته میشود و مدلهای مختلفی دارد. از پالس اکسیمتر، بیشتر بهعنوان یک وسیله برای ارزیابی میزان اکسیژن خون است اما در بیشتر این دستگاهها، ضربان قلب هم نمایش داده میشود. این دستگاه سایز کوچکی دارد که حمل آن را آسان میکند.
تست نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام: این روش بیشتر برای ارزیابی تپش داخل قلب در افرادی است که مشکوک به داشتن بیماریهای قلبی هستند. در این روش که در بیمارستانها و درمانگاهها انجام میشود، با نصب الکترودهایی در قسمتهای مورد نظر، میزان ضربان قلب و درکل وضعیت سلامت قلب شما را مورد سنجش قرار میدهد. کار با این دستگاه تخصصی است و بیشتر توسط کادر درمان مورداستفاده قرار میگیرد.
هولتر مانیتور: این دستگاه در سایز کوچک و برای پردازش اطلاعات بیشتر از وضعیت قلب، مورداستفاده قرار میگیرد. در واقع کارکرد هولتر مانیتور بهشدت مشابه تست نوار قلب است با این تفاوت که امکان تفسیر اطلاعات بیشتری از وضعیت ریتم و ضربان قلب به پزشک میدهد. این دستگاه هم کاملاً تخصصی است و به طور عمومی مورداستفاده قرار نمیگیرد.
استفاده از ساعتهای هوشمند: امروزه برخی از ساعتهای هوشمند قابلیت نظارت بر علائم حیاتی مثل اکسیژن خون یا ضربان قلب را در خود دارند و این کار را از طریق حسگرهایی که دارند انجام میدهند. تنها لازم است ساعت را دور مچ خود ببندید و منتظر بمانید تا شاخصهای مورد نظر خود را مشاهده کنید.
چه روشهایی برای درمان تپش قلب وجود دارد؟
قبل از هر چیزی باید به این نکته توجه کنید که به چه دلیل دچار علائم تپش داخل قلب بالا شدهاید و حتماً آن را مورد بررسی قرار دهید تا به طور ریشهای این مشکل را حل کنید. اما روشهایی وجود دارند که میتوانند در موقعیتهای خاص و بهصورت فوری یا برای استفاده در درازمدت برای کنترل تپش داخل قلب، از آنها بهره برد. درهرصورت برای استفاده از هریک از این روشها نیاز به مشورت با پزشک خود دارید و سعی کنید سرخود از این گزینهها استفاده نکنید.
کنترل تپش داخل قلب با طب سنتی
در طب سنتی برای تشخیص بیماریها، از یک دستهبندی استفاده میکنند. متخصصین طب سنتی با دستهبندی یکسری ویژگیهای جسمی و تقسیمبندی افراد در آن، روشهایی برای کنترل تپش داخل قلب معرفی میکند. این دستهبندی بر اساس طبع و مزاج است. در این بخش ۴ نوع از گیاهانی که برای کنترل تپش داخل قلب مناسب هستند، معرفی خواهیم کرد.
سنبلالطیب: این گیاه از گذشته تاکنون به علت داشتن خاصیت آرامشبخش خود، برای عارضههایی مثل؛ میگرن، افسردگی، سردرد و غیره استفاده میشود. این گیاه برای کاهش علائم تپش داخل قلب که ناشی از مشکلات روحی مثل هراس و افسردگی هستند، مؤثر است.
بادرنجبویه: بادرنجبویه یک گیاه از خانواده نعناع است و در طب سنتی برای مشکلات زیادی میتواند پاسخگو باشد. افرادی که تپش داخل قلب مداوم دارند و این موضوع باعث اختلال در کارکرد دیگر اعضای بدن شده و اعصاب را تحریک میکند، میتوانند از بادرنجبویه استفاده کنند. همچنین برای تپش قلبهای ناشی از فشارخون بهشدت مؤثر هستند زیرا؛ فشارخون را تنظیم میکنند. این فرایند فوری صورت نمیگیرد اما با مصرف مداوم، تأثیر خود را میگذارد.
دارچین: تقریباً از تمام قسمتهای این گیاه برای اهداف درمانی و پزشکی استفاده میشود. دارچین هم برای تنظیم فشارخون و هم ضربان در قلب مفید است اما مصرف بیرویه و زیاد دارچین، میتواند نتیجه عکس داشته باشد.
بهلیمو: این گیاه هم مثل سنبلالطیب خاصیت آرامشبخش دارد و از این طریق استرس و اضطراب را کاهش داده و تپش قلب ناشی از آن را کنترل میکند. میتوانید از ترکیب این گیاهان با مشورت متخصص طب سنتی، استفاده کنید.
کنترل تپش درون قلب با دارو
در طب مدرن، داروهایی وجود دارند که تپش درون قلب را به طور فوری کاهش میدهند. مصرف این داروها باید تحتنظر پزشک صورت گیرد و استفاده خودسرانه میتواند باعث عوارض برای شما شود. در این قسمت چند دارو که برای کاهش تپش قلب در داروخانهها وجود دارند را به شما معرفی کردهایم.
پروپرانولول یا propranolol : این داروی خوراکی در دزهای مختلفی مثل ۱۰،۲۰،۴۰ و غیره وجود دارند که با تشخیص پزشک میتوانید از آن استفاده کنید. پروپرانولول بیشتر برای ضربان قلب ناشی از اضطراب تجویز میشود و تأثیر تقریباً آنی دارد.
انالاپریل مالات: این دارو برای کاهش تپش درون قلب در افرادی که دچار بیماریهای مربوط به قند و دیابت هستند، تجویز میشود.
آلپرازولام: این دارو کارکرد مشابه پروپرانولول دارد و از طریق کاهش اضطراب و استرس، ضربان قلب را هم کنترل میکند. برای دز مصرفی باید با پزشک خود مشورت کنید.
دیگوکسین: گاهی بدن شما در پمپاژ خون و داشتن یک ضربان نرمال، دچار مشکل میشود. در این شرایط این دارو توسط پزشک تجویز میشود تا هم ضربان قلب شما را کنترل کرده و هم تپش قلب را کاهش دهد.
رژیم غذایی مناسب برای کنترل تپش درون قلب
رژیم غذایی شما تأثیر مستقیم روی کارکرد بدنتان دارد و با تغییر آن میتوانید نتایج دلخواه خود را حاصل کنید. اولین نکته برای کنترل تپش درون قلب، بهبود رژیم غذایی و بهاصطلاح تغییر آن به سبک سالم خوری، است. رژیم غذایی نامناسب نهتنها سلامت قلب، بلکه اندامها و اعضای دیگر بدن شما را هم مختل میکنند.
باید توجه کنید که ضربان قلب میتواند ناشی از بیماریهای خاصی باشد که برای کنترل آن میتوانید سبک غذاخوردن خود را عوض کنید. چند نکته که میتوانید در رژیم غذایی رعایت کنید و برای سلامت قلب شما مؤثر است را برای شما لیست کردهایم.
خوردن آب کافی در طول روز برای کارکرد بهتر اعضای بدن و بهبود جریان گردش خون
قراردادن میوه و سبزیها در رژیم غذایی روزانه برای تهیه ویتامینهای موردنیاز بدن
مصرف غذاهایی که منبع غنی منیزیم هستند مثل آجیل و کنجد و شکلات تلخ
کاهش مصرف مواد مضر مثل چربی زیاد که باعث انسداد رگها میشود.
عدم مصرف الکل یا کافئین که فوراً روی تپش درون قلب اثر میگذارند.
مصرف منظم لبنیات و در کل فراوردههای لبنی
به منظور آشنایی با تپش قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
عوارض و نتایج جدینگرفتن تپش قلب
همانطور که گفتهشده، تپش درون قلب بهتنهایی مشکل خاصی را ایجاد نمیکند. در صورت ادامهدار شدن این عارضه امکان ابتلا به بیماریهای قلبی در شما، بالا میرود. باید به این نکته توجه داشت که اگر علائم ضربان بالای قلب را به مدت طولانی دارید، باید به پزشک مراجعه کنید و آزمایشهای لازم را انجام دهید.
اگر به این موضوع اهمیت ندهید، احتمال بروز مشکلاتی چون؛ نارسایی قلبی، بیماریهای مربوط به گردش خون، سرگیجه متعدد و در بدترین حالت ممکن، ایست قلبی، بالا میرود. اگر احساس سنگینی در قفسه سینه خود دارید یا ضربان قلب خود را با شدت بالا احساس میکنید، این یک زنگ خطر است.
تپش درون قلب همراه با چه علائمی خطرناک است؟
تپش درون قلب میتوانند دلایل مختلفی داشته باشد و یا خیلی زود رفع شود. اما اگر همراه با یکسری علائم دیگر اتفاق بیفتد، قابلتوجه است. در این مواقع شاید به انجام امور فوریتهای پزشکی هم نیاز پیدا کنید. در صورت بروز علائمی مثل؛ سرگیجه شدید، از حال رفتن، استفراغ و حالت تهوع، تب و لرز، لرزش دستوپا، احساس درد شدید در ناحیه قفسه سینه به طور ناگهانی و سختشدن تنفس، باید بهسرعت به مراکز درمانی مراجعه کنید و اگر در وضعیت حادی هستید حتماً با اورژانس تماس بگیرید تا درمانهای فوری را دریافت کنید.
پاسخ به سؤالات متداول درباره تپش قلب
تپش قلب نشانه چه چیزی است؟
تپش درون قلب میتواند ناشی از موارد مختلفی باشد که مربوط به بیماریها، تغذیه و وضعیت روحی و روانی است. برای فهمیدن آن باید به پزشک مراجعه کرده و معاینه شوید.
چگونه میتوانم نبض را اندازهگیری کنم؟
با قراردادن دو انگشت روی قسمتهای نبضدار بدن میتوانید آن را اندازهگیری کنید.
آیا مصرف داروهای تپش درون قلب عوارض دارد؟
هر داروی شیمیایی عوارض خاص خود را دارد و اگر بهصورت مکرر مصرف شود میتوان عوارض آن را مشاهده کرد. برای کاهش عوارض میتوان داروها را بین غذا و با آب زیاد میل کنید تا میزان آن کاهش یابد.
علت تپش درون قلب در کودکان و نوزادان چیست؟
ضربان در قلب در دوران کودکان کاملاً متفاوت با بزرگسالان است و محدوده خاص خود را دارد. به طور طبیعی ضربان در قلب نوزادان بین ۸۰-۱۶۰ در دقیقه است و با افزایش سن میزان آن کاهش مییابد.
بهترین ضربان قلب برای سالمندان؟
ضربان در قلب طبیعی در سنین مختلف میتواند متفاوت باشد. برحسب شرایط، بهترین ضربان درون قلب برای سالمندان بین ۷۰-۸۰ است.
در صورت بازگشت علائم تپش قلب بالا باید چه کنم؟
مراجعه به پزشک را در اولویت خود قرار دهید اما در شرایط بحرانی میتوانید از داروهای مرتبط با کاهش تپش درون قلب، استفاده کنید.
من بیماریهای دیگری هم دارم، چگونه میتوانم از همه اینها مراقبت کنم؟
اگر دچار بیماری خاصی هستید و تحتنظر یک پزشک متخصص قرار دارید، این علائم را اطلاع دهید تا در صورت نیاز به پزشک معالج مرتبط، ارجاع داده شوید.
آیا برای درمان تپش درون قلب، محدودیتهای خاصی وجود دارد؟
صرفاً دوری از چیزهایی که باعث تشدید این حالت میشوند مثل فعالیتهای ورزشی شدید، مصرف الکل و کافئین و دوری از وضعیتهایی که باعث ایجاد هراس میشوند، کافی است.
آیا باید به متخصص مراجعه کنم؟
در وهلة اول مراجعه به پزشک عمومی و در صورت تشخیص بیماری نیاز به دریافت درمان توسط پزشک متخصص دارید.
به منظور آشنایی با تپش قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
سخن پایانی
تپش قلب نشانه چه چیزی است؟ تپش قلب یعنی چه؟ قلب هر انسان به طور طبیعی حداقل ۷۰ بار در دقیقه میزند. این یک فرایند نرمال است و متوجه آن نخواهید شد. زمانی که سرعت ضربان قلب بالا برود و تبدیل به تپش درون قلب شود، باید آن را مورد بررسی قرار داده و برحسب دلایلی که ممکن است آن را ایجاد کند، رفع شود. در غیر این صورت امکان دارد تپش درون قلب؛ یک تهدید پنهان برای سلامتی شما باشد.
هشدار نهایی! اگر هنوز اقدامی نکردهاید،شما در خطر مرگ ناگهانی هستید! ضربان بالای قلب مثل یک بمب ساعتی است ممکن است همین امشب یا فردا صبح منفجر شود! آیا حاضرید ریسک کنید و صبح روز بعد در ICU بیدار شوید؟ یا ترجیح میدهید همینالان با یک تماس، قلب خود را نجات دهید؟
کلینیک ما با دستگاههای تشخیصی فوق پیشرفته و متخصصان قلب حرفهای آماده نجات شماست! هر ثانیه تأخیر = یکقدم نزدیکتر به مرگ! همین حالا تماس بگیرید زندگی شما در خطر است! با جدیگرفتن علائم آن و مراجعه بهموقع به پزشکان حاذق ما در کلینیک و دریافت درمان مناسب، سلامتی خود را تضمین کنید.
دکتر ریحانه شعبانی تخصص بیماریهای قلب و عروق با کدنظام پزشکی: 124112 در شهر تهران است. ایشان با مهارت و تخصص بالایی که در امر تشخیص و درمان دارند، خدمات پزشکی مختلفی به بیماران خود ارائه میدهند. برای نوبت دهی دکتر ریحانه شعبانی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و بهصورت اینترنتی و غیرحضوری نوبت بگیرید.