رگهای واریسی رگهای خونی متورم هستند که درست در زیر سطح پوست و بیشتر در قسمت تحتانی بدن شما یعنی پاها ظاهر میشوند. این رگها در حالت خفیف مشکلی ایجاد نمیکنند اما در حالت شدید میتوانند باعث درد، خارش و حتی آمبولی ریه شوند که خطرناک است. پزشک ممکن است از روشهای مختلف مانند تجویز انواع داروی واریس پا برای درمان واریس مچ پا یا خود پا استفاده کند. اگر شما نیز میخواهید با انواع داروی واریس پا و داروی گیاهی برای واریس پا و همچنین روشهای درمان واریس مچ پا (درمان واریس پا) آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید :
- انواع داروی واریس پا
- واریس چه نوع بیماری است؟
- رگهای واریسی با رگهای عنکبوتی چه تفاوتی دارند؟
- داروی واریس پا برای چه افرادی تجویز میشود؟
- واریس چقدر شایع است؟
- تشخیص علائم واریس قبل از درمان واریس مچ پا
- تشخیص علت varicose پا قبل از تجویز داروی واریس پا
- داروی واریس پا چگونه تجویز میشود؟
- روشهای دیگر درمان واریس در کنار داروی واریس پا
- انواع داروی گیاهی برای واریس پا
- عوارض واریس پا چیست؟
- عوارض جانبی درمان واریس مچ پا
- سخن پایانی
فهرست مطالب
- انواع داروی واريس پا
- واريس چه نوع بيماری است؟
- رگهای واريسی با رگهای عنکبوتی چه تفاوتی دارند؟
- داروی واريس پا برای چه افرادی تجويز می شود؟
- واريس چقدر شايع است؟
- تشخيص علائم واريس قبل از درمان واريس مچ پا
- تشخيص علت varicose پا قبل از تجويز داروی واريس پا
- داروی واريس پا چگونه تجويز می شود؟
- روشهای ديگر درمان واريس در کنار داروی واريس پا
- انواع داروی گياهی برای واريس پا
- عوارض واريس پا چيست؟
- عوارض جانبی درمان واريس مچ پا
- سخن پايانی
انواع داروی واريس پا
ازآنجاییکه ممکن است شما بیشتر به دنبال پاسخ این سؤال باشید که بهترین داروی واریس پا چیست ما قبل از اینکه به بحث در مورد این بیماری و سایر روشهای درمانی آن مانند روشهای غیرتهاجمی و تهاجمی و همچنین انواع داروی گیاهی برای درمان واریس پا بپردازیم ابتدا شما را با انواع داروی واریس پا که توسط متخصص ممکن است تجویز شود یا در روشهای درمانی مختلف مورد استفاده قرار بگیرد، آشنا میکنیم.
پزشک شما ممکن است برای تسکین علائم و درمان مشکل واریس، برخی از داروها را تجویز کند. بسیار مهم است که دستورالعملهای پزشک خود را در مورد مصرف داروی واریس پا دنبال کنید و مصرف آن را تا زمانی که او بگوید اجازه دارید قطع کنید، ادامه دهید. همچنین بههیچوجه بهصورت خودسرانه از این داروها استفاده نکنید، زیرا میتواند خطرات مختلفی را برایتان ایجاد کند. برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان واریس مچ پا و تسکین علائم بهطورکلی عبارتاند از:
• داروهای ضدالتهابی مانند آسپرین یا ایبوپروفن برای کاهش تورم و تسکین درد
• داروهای ضد درد مانند استامینوفن
• رقیقکنندههای خون (ضد انعقادها) برای کاهش خطر بزرگتر شدن لختهها و ایجاد لختههای جدید
• یک داروی ترومبولیتیک برای حل کردن لختهها در برخی موارد
• آنتیبیوتیک برای درمان عفونت (گاهی شدت تجمع خون در رگها بهقدری است که منجر به خارش شدید و خونریزی میشود که اگر مراقبتهای لازم از زخم انجام نشود میتواندباعث عفونت شود. گاهی نیز آنتیبیوتیک بعد از انجام روشهای درمانی مانند برداشتن رگ واریسی جهت پیشگیری از عفونت تجویز میشود.)
اگر بخواهیم بهصورت جزئیتر نام انواع داروی واریس پا که ممکن است توسط متخصصین تجویز شود را به شما بگوییم میتوانیم به موارد زیر نیز اشاره کنیم:
متیل هسپریدین
متیل هسپریدین یک گلیکوزید فلاوانون است که معمولاً در مرکبات یافت میشود. نام تجاری آن نیز Cadisper-C است که در دوزهای 40mg، 60mg، 100mg و … یافت میشود. بسته به شرایط بیماری ممکن است پزشک دوزهای مختلف را برایتان تجویز کند.
تزریق سدیم موریوات
موریوات سدیم تزریقی مخلوطی از اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع است که برای رگهای واریسی برای درمان واریس مچ پا به عنوان داروی واریس پا تجویز میشود.
تزریق پولیدوکانول
تزریق پولیدوکانول یک نوع داروی واریس پا (بیحسکننده موضعی و ضد خارش) است که بهعنوان داروی واریس پا برای بهبود علائم وریدهای واریسی کوچک تجویز میشود. نام تجاری آن نیز آسکلرول (3%) است.
روتین
روتین نقش مهمی در درمان ادم، بیماری عروق خونی کوچک، وریدهای واریسی (وریدهای بزرگشده)، نارسایی وریدی، فشارخون وریدی، ترومبوز وریدهای سطحی، زخمهای دهان مرتبط با درمان سرطان و هموروئید دارد.
نامهای تجاری این گروه از داروها نیز آرتیزول یا Orthobac، استیپتیندون (Styptocip)، تب همستات، مدوستیپ، کلپاستیک و استیپتویت است.
سدیم تترادسیل
سدیم تترادسیل یکی از داروی واریس پا که یک عامل اسکلروز کننده است که برای وریدهای واریسی تجویز میشود. عوامل اسکلروز کننده در روش اسکلروتراپی وریدهای واریسی استفاده میشوند که در آن محلول تحریککننده به داخل رگهای خونی تزریق میشود. برای درمان واریس قوزک پا بهطورکلی از عوامل اسکلروز کننده استفاده میشود.
واريس چه نوع بيماری است؟
برای اینکه درک بهتری از عوارض واریس پا و روشهای درمان واریس مچ پا داشته باشیم باید این بیماری را بهتر بشناسیم. رگهای واریسی رگهای خونی ورم کرده و پیچ خوردهای میباشند که درست زیر سطح پوست شما دچار برجستگی میشوند. این برآمدگیهای آبی یا بنفش که به دلیل تجمع خون ایجاد شده است، معمولاً در پاها و مچ پا ظاهر خواهند شد.
اگر این بیماری بهموقع درمان نشود، رگها بزرگتر شده و میتوانند دردناک یا خارشدار شوند. رگهای عنکبوتی که ممکن است رگهای واریسی را احاطه کنند، معمولاً خطوط قرمز یا بنفش کوچکتری را تشکیل میدهند که نزدیک به سطح پوست شما نمایان میشوند و ظاهر نازیبایی خواهند داشت.
اگرچه وریدهای واریسی میتوانند ناخوشایند و بعضاً ناراحتکننده باشند، اما برای بیشتر افراد خطری ایجاد نخواهند کرد. بااینحال، گاهی رگهای واریسی شدید میتواند منجر به مشکلات سلامتی جدیتر مانند لخته شدن خون و آمبولی یا سکته شود. شما میتوانید اکثر علائم واریس را در خانه تسکین دهید یا متخصص شما میتواند آنها را با تزریق، لیزر درمانی یا جراحی درمان کند؛ بنابراین از پیگیری درمان واریس قوزک پا نترسید و حتماً این کار را انجام دهید تا از عوارض واریس پا مصون بمانید.
رگهای واريسی با رگهای عنکبوتی چه تفاوتی دارند؟
وریدهای واریسی و وریدهای عنکبوتی هر دو از انواع بیماریهای وریدی هستند، اما ظاهر متفاوتی دارند. رگهای عنکبوتی مانند تارهای عنکبوت کوچکتر و نازکتر از رگهای واریسی هستند. آنها شبیه تارعنکبوت قرمز یا آبی یا به بیان بهتر مانند شاخههای درخت هستند و به سطح پوست نزدیک میباشند.
رگهای عنکبوتی معمولاً دردی ایجاد نمیکنند. آنها میتوانند در هر نقطه از بدن ظاهر شوند ولی اغلب در پشت زانو، روی پاها یا روی صورت شما نمایان خواهند شد؛ اما رگهای واریسی معمولاً در پاها و ساقهای شما ظاهر میشوند.
داروی واريس پا برای چه افرادی تجويز می شود؟
تشخیص تجویز داروی واریس پا برای هر بیمار متفاوت است و بسته به شرایط بیمار و شدت علائم میتواند تغییر کند که تنها یک متخصص ورید باتجربه میتواند این تشخیص را بهخوبی انجام دهد؛ اما بهطورکلی داروی واریس پا ممکن است برای هر بیمار مبتلا تجویز شود و اگر این سؤال در ذهن ایجاد شود که چه افرادی بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند باید بگوییم هرکسی ممکن است به واریس مبتلا شود. بااینحال، برخی از موارد میتواند شانس ابتلا به این بیماری را افزایش دهد، ازجمله:
سن
به دلیل روند پیری، بهمرورزمان دیوارههای ورید و دریچهها دیگر نمیتوانند مانند گذشته کار کنند. درواقع رگها خاصیت ارتجاعی خود را ازدستداده و سفت میشوند.
جنسیت
هورمونهای زنانه که در طول سالهای باروری ترشح میشود مانند استروژن، میتوانند به دیواره سیاهرگها اجازه کشش دهند. افرادی که باردار هستند، از قرصهای ضدبارداری استفاده میکنند یا در دوران یائسگی به سر میبرند، به دلیل تغییرات مختلفی که در سطح هورمونهای خود دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به واریس هستند.
سابقه خانوادگی
این بیماری میتواند ارثی باشد؛ بنابراین اگر یک یا چند تن از اعضای خانواده شما به آن مبتلا هستند ممکن است برای شما هم اتفاق بیفتد.
سبک زندگی
ایستادن یا نشستن طولانیمدت گردش خون را کاهش میدهد. پوشیدن لباسهای محدودکننده، مانند کمربند یا شلوار با کمربند تنگ نیز میتواند جریان خون را کاهش دهد. همچنین عدم تحرک کافی احتمال خطر را افزایش خواهد داد.
سلامت کلی
برخی از شرایط سلامتی، مانند یبوست شدید و مداوم یا تومورهای خاص، فشار را در وریدها افزایش میدهند.
مصرف تنباکو
افرادی که از محصولات تنباکو استفاده میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به واریس هستند.
وزن اضافی یا چاقی
اضافهوزن به رگهای خونی فشار بیشتری وارد میکند و میتواند منجر به نیاز برای مصرف داروی واریس پا یا داروی گیاهی برای واریس پا شود.
واريس چقدر شايع است؟
رگهای واریسی در میان بزرگسالان بسیار شایع هستند. حدود 3/1 از تمام بزرگسالان واریس دارند. این شرایط به دلایلی که قبلاً به آنها اشاره کردیم مانند تغییرات هورمونی در بارداری یا یائسگی در زنان بیشتر از مردان است.
تشخيص علائم واريس قبل از درمان واريس مچ پا
شناخت علائم واریس به شما کمک میکند تا قبل از ابتلا به عوارض واریس پا به فکر مراجعه به پزشک متخصص باشید. قابل تشخیصترین علامت وریدهای واریسی، نمایان شدن یک سیاهرگ آبی یا بنفش است که درست زیر سطح پوست شما ایجاد میشود. علائم دیگر عبارتاند از:
رگهای برآمده
رگهای پیچ خورده، متورم و طناب مانند در بیماری واریس اغلب آبی یا بنفش هستند. آنها درست در زیر سطح پوست و بیشتر روی پاها و مچ پا ظاهر میشوند. آنها میتوانند بهصورت خوشهای رشد کنند. خطوط ریز قرمز یا آبی (رگهای عنکبوتی) ممکن است در نزدیکی مچ ظاهر شوند.
سنگینی پاها
عضلات در پاهای مبتلا به واریس ممکن است بهخصوص پس از فعالیت بدنی احساس خستگی، سنگینی یا سستی ایجاد کنند.
خارش
ناحیه اطراف رگهای واریسی ممکن است دچار خارش شوند.
درد
پاها ممکن است بهخصوص در پشت زانو دردناک باشند. احتمال دارد گرفتگی عضلات نیز ایجاد شود.
تورم
پاها، مچ پا و پاهای شما ممکن است دچار تورم و ضربان شود.
تغییر رنگ و زخم پوست
در صورت عدم درمان، واریس میتواند باعث تغییر رنگ قهوهای روی پوست شما شود. وریدهای واریسی شدید ممکن است حتی باعث ایجاد زخم وریدی روی پوست شما شود و خونریزی کنند.
تشخيص علت varicose پا قبل از تجويز داروی واريس پا
شاید اگر علت ایجاد واریس را بدانید بهتر میتوانید از آن جلوگیری کرده و دیگر نیازی به استفاده از داروی واریس پا نداشته باشید. واریس زمانی اتفاق میافتد که دیواره رگهای شما ضعیف میشود. همانطورکه فشارخون در رگ شما افزایش مییابد، دیوارههای ضعیف شده اجازه میدهد تا رگ شما بزرگتر شود.
در این صورت رگ کشیده میشود و دریچههایی که خون را در یک جهت در رگ شما حرکت میدهند نمیتوانند آنطور که باید کار کنند. درنتیجه عبور جریان خون کند میشود یا در رگ شما جمع میشود و باعث تورم، برآمدگی و پیچش رگ شما میشود.
دیوارههای ورید و دریچهها ممکن است به دلایل مختلفی ضعیف شوند، ازجمله:
• هورمونها
• روند پیری
• اضافهوزن
• استفاده از لباسهای تنگ
• فشار داخل سیاهرگ به دلیل ایستادن طولانیمدت
داروی واريس پا چگونه تجويز می شود؟
اینکه دقیقاً چه دارویی برای واریس شما مناسب است بسته به شرایط بیماری و سلامتی شما و درنهایت نظر متخصص میتواند متفاوت باشد؛ بنابراین مهم است که در ابتدا تشخیص صحیحی انجام شود تا داروی مناسبی نیز تجویز گردد. رگهای واریسی نزدیک به سطح پوست شما هستند و بهراحتی با یک معاینه فیزیکی قابل مشاهده میباشند. متخصصان در این زمینه میتوانند این بیماری را در طول معاینه فیزیکی براحتی تشخیص دهند. آنها رگهای شما را لمس میکنند و درحالیکه نشستهاید و ایستادهاید آنها را معاینه خواهند کرد.
برای دیدن تصاویر دقیق از رگهای شما و بررسی عوارض، ممکن است پزشک سونوگرافی را نیز توصیه کند. این تستِ ایمن و بدون درد از امواج صوتی برای تولید تصاویری از بافتهای داخل بدن شما استفاده میکند. سونوگرافی میتواند لخته شدن خون و نحوه عملکرد دریچههای شما را نیز نشان دهد؛ بنابراین بررسی دقیقتری است و احتمال بروز خطراتی مانند آمبولی ریه و سکته قلبی را کاهش میدهد.
روشهای ديگر درمان واريس در کنار داروی واريس پا
تنها روش درمان واریس تجویز داروی واریس پا نیست و روشهای مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد. درمان واریس مچ پا بهطورکلی به سه نوع تهاجمی، کم تهاجمی و غیرتهاجمی تقسیم میشوند که در ابتدا پزشک سعی میکند تا جای ممکن با استفاده از درمانهای غیرتهاجمی یا کم تهاجمی بهبودی را حاصل کند.
درمانهای غیرتهاجمی واریس پا
درمانهای غیرتهاجمی عبارتاند از:
استراحت
گاهی تنها کمی استراحت بخصوص بین ساعات کاری و جلوگیری از ایستادن طولانی مدت میتواند رگهای واریسی خفیف را بهبود دهد و از علائم آن جلوگیری کند.
قرار دادن پا در ارتفاع
برای افزایش جریان خون و کاهش فشار در وریدهای خود، میتوانید پاهای خود را چندین بار در طول روز طوری قرار دهید که از کمرتان بالاتر قرار بگیرد.
استفاده از کمپرس سرد یا یخ
قرار دادن یک کیسه سبزیجات یخ زده یا یخ بصورت غیرمستقیم روی رگها میتواند از تورم و درد ناشی از رگهای واریسی جلوگیری کند.
استفاده از جورابهای الاستیک یا فشاری
جورابهای حمایتی رگهای واریسی معروف به جورابهای واریسی رگهای شما را فشرده میکنند و ناراحتی را کاهش میدهند. فشردهسازی از کشش رگهای شما جلوگیری میکند و به جریان خون بیشتر نیز کمک میکند.
درمانهای کم تهاجمی
درمانهای کم تهاجمی واریس عبارتاند از:
درمان تزریقی (اسکلروتراپی)
در طول اسکلروتراپی، یک متخصص محلولی را به رگ شما تزریق میکند. این محلول باعث میشود که دیوارههای سیاهرگ کاملا به هم دیگه بچسبند. درنهایت، رگ شما به بافت اسکار تبدیل شده و به خوبی محو میشود.
لیزر درمانی
در یک روش کم تهاجمی به نام فرسایش حرارتی درون وریدی، پزشک از یک کاتتر (یک لوله بلند و نازک) و لیزر برای بستن ورید آسیبدیده استفاده میکنند. برای رگهای کوچک نیز از لیزر سطحی استفاده خواهد شد.
درمانهای تهاجمی
درمانهای تهاجمی شامل جراحی وریدهای واریسی هستند. در طی این روشها که بستن و بریدن یا فلبکتومی نیز نامیده میشود، جراح ورید آسیبدیده شما را با برش و جراحی میبندد تا از تجمع خون جلوگیری کند. جراح ممکن است برای جلوگیری از ظهور مجدد رگهای واریسی، سیاهرگ را بهطور کامل بردارد و این کار مشکلی برای سلامتی بدن ایجاد نخواهد کرد.
انواع داروی گياهی برای واريس پا
اگر شما به طب سنتی و طبیعی اعتقاد داشته باشید ممکن است برای درمان واریس قوزک پا به سراغ متخصصین طب سنتی بروید. بااینکه هنوز اثرات درمانی انواع داروی گیاهی برای واریس پا تأیید نشده است ولی بهترین آنها عبارتاند از:
عصاره شاهبلوط اسبی
گیاه شاهبلوط اسب (Aesculus hippocastanum) یکی از پرمصرفترین داروی واریس پا در منزل و نارسایی مزمن وریدی است. ماده فعال موجود در شاهبلوط اسبی ترکیبی به نام اسسین است. این ترکیب میتواند منجر به کاهش درد و تورم ناشی از واریس در ساق پا شود.
محققان به این نتیجه رسیدند که بر اساس شواهد، عصاره شاهبلوط اسب بالقوه بهعنوان یک درمان کوتاهمدت برای نارسایی مزمن وریدی است. بااینحال، شاهبلوط اسب کامل توسط FDA ناامن تلقی میشود و ممکن است منجر به تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد، تشنج، نارسایی گردش خون و تنفس و حتی مرگ شود. از چای، برگها، آجیل و سایر اشکال خام گیاه شاهبلوط نیز باید اجتناب شود.
جالب است بدانید در حال حاضر در برخی از انواع داروی واریس پا نیز از این عصاره به مقدار مشخص استفاده میشود که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ونوگل (Venogol)
ماده اصلی این قرص عصاره شاه بلوط هندی میباشد که برای درمان واریس مچ پا و فلبیت سطحی در پاها تاثیر مثبت و تاییده شده دارد.
فیتوون ( Phytoven )
ماده اصلی این قرص عصاره شاه بلوط هندی میباشد که در درمان نارساییهای مزمن وریدی مانند varicose پا بهکار میرود.
قرص ونوویتال (Venovital)
ماده مؤثره این قرص نیز عصاره دانه شاه بلوط هندی میباشد. این قرص میزان نفوذپذیری در عروق و جریان خون سیاهرگی را کاهش خواهد دارد و برای درمان واریس قوزک پا مناسب است.
عصاره هسته انگور و پوست درخت کاج
عصاره هسته انگور (Vitis vinifera) و عصاره پوست درخت کاج (Pinus maritima) هر دو حاوی کمپلکسهای الیگومری پروآنتوسیانیدین (OPCs)، یعنی آنتیاکسیدانهایی هستند که به نظر میرسد ساختار بافت همبند رگهای خونی را تقویت کرده و التهاب را در بیماران مبتلابه واریس کاهش میدهد. بااینحال شایعترین عوارض جانبی گزارششده، شکایات گوارشی مانند حالت تهوع و ناراحتی معده است.
افراد مبتلابه بیماریهای خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری کرون، نباید عصاره کاج یا هسته انگور را مصرف کنند، مگر اینکه تحت نظارت یک متخصص باشند، زیرا این عصاره بر روی سیستم ایمنی بدن تأثیر میگذارد. ایمنی عصاره پوست درخت کاج و دانه انگور در زنان باردار یا شیرده یا کودکان نیز هنوز ثابت نشده است و این افراد نباید از آن استفاده کنند.
از طرفی پوست درخت کاج یا عصاره هسته انگور را نباید با داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب میکنند یا با کورتیکواستروئیدها ترکیب کرد، مگر اینکه تحت نظارت پزشکی باشد.
جاروب قصابی (Ruscus aculeatus)
این داروی واریس پا گیاهی از خانواده سوسن است که حاوی مادهای به نام روسکوژنین میباشد. این ماده، ترکیبی است که به گفته طرفداران آن باعث تقویت کلاژن در دیواره عروق خونی، افزایش خاصیت ارتجاعی رگ و بهبود گردش خون میشود.
عوارض جانبی جاروب قصابی ممکن است شامل شکایات گوارشی مانند سوءهاضمه یا حالت تهوع باشد. افراد مبتلابه فشارخون بالا یا هیپرپلازی خوشخیم پروستات نباید بدون مشورت با پزشک از جاروب قصابی استفاده کنند. همچنین ایمنی جاروب قصابی در کودکان، زنان باردار یا شیرده نیز ثابت نشده است و نباید استفاده شود.
عوارض واريس پا چيست؟
وریدهای واریسی در صورت عدم درمان با استفاده از داروی واریس پا میتوانند باعث عوارض واریس پا شوند که شامل ایجاد زخم (زخم باز)، خونریزی و تغییر رنگ پوست میباشند. وریدهای واریسی شدید نیز ممکن است نشانه نارسایی مزمن وریدی باشد. این وضعیت بر توانایی رگهای شما برای پمپاژ خون به قلب تأثیر میگذارد و میتواند منجر به سکته شود.
افرادی که رگهای واریسی دارند، ممکن است بیشتر در معرض لخته شدن خون باشند. مهم است که به متخصص خود در مورد رگهای واریسی بگویید تا متخصص، شما را از نظر اختلالات انعقادی مانند موارد زیر ارزیابی کند:
ترومبوفلبیت سطحی
در این شرایط لختههای خون میتوانند در داخل وریدهای واریسی ایجاد شوند و باعث ایجاد بیماری به نام ترومبوز ورید سطحی یا ترومبوفلبیت سطحی شوند. ترومبوفلبیت دردناک است اما معمولاً خطرناک نیست و قابل درمان است.
ترومبوز ورید عمقی (DVT)
افراد مبتلا به رگهای واریسی بیشتر در معرض خطر ترومبوز ورید عمقی هستند که به این گزاره به معنی لخته شدن خون در رگ های عمیق داخل بدن شما میباشد و بسیار خطرناک است.
آمبولی ریه
در این شرایط یک لخته خون در بدن شما (معمولاً ناشی از DVT) ممکن است به ریه برسد و انسداد ایجاد کند. آمبولی ریه یک وضعیت بسیار تهدیدکننده است که نیاز به درمان فوری و اورژانسی دارد. در غیر این صورت ممکن است باعث مرگ بیمار میشود.
عوارض جانبی درمان واريس مچ پا
نیمی از افرادی که با جراحی استریپینگ درمان میشوند در عرض پنج سال دوباره به واریس مبتلا خواهند شد و واریس میتواند پس از ابلیشن داخل وریدی نیز دوباره اتفاق بیافتد. بهطورکلی عوارض جانبی بالقوه روشهای درمانی کم تهاجمی و تهاجمی عبارتاند از:
• جای زخم
• سوختگی پوست
• عفونت
• آسیب به عصب
• ترومبوز ورید عمقی (لخته شدن خون در ورید عمیق داخل بدن)
• قرمزی یا کبودی برای چند روز در جایی که سوزن وارد پوست شما شده است.
• نواحی قهوهایرنگ (به مدت چند ماه) روی پوستی که تحت درمان قرار گرفته است.
• احساس ناراحتی یا سختی در ناحیه درمان برای چند ماه
اگر برای انجام درمانهای مختلف varicose پا به یک مرکز تخصصی مجهز و متخصصانی باتجربه و ماهر در این زمینه مراجعه کنید، احتمال بروز عوارض واریس پا به حداقل خواهد رسید و جای نگرانی ندارد. همچنین مراقبتهای بعد از درمان از سوی بیمار تأثیر زیادی در جلوگیری از این عوارض خواهد داشت.
سخن پايانی
همانطورکه ملاحظه کردید از انواع داروی واریس پا و روشهای دیگر میتوان برای درمان واریس استفاده کرد. اینکه کدام روش برای شما مناسبتر است به شرایط سلامتی شما، سن، شدت علائم بیماری و درنهایت نظر متخصص بستگی دارد. بسیار مهم است که برای درمان واریس به یک متخصص باتجربه و ماهر برای انجام روشهای درمانی مختلف (تجویز داروی واریس پا) در یک مرکز تخصصی مجهز مانند مرکز ما مراجعه کنید تا با حداقل عوارض ممکن بهترین درمان برایتان صورت پذیرد. شما میتوانید جهت گرفتن وقت مشاوره و مراجعه حضوری به این مرکز از شماره تلفنهای موجود در بخش تماس با ما نیز استفاده نمایید.
دکتر ریحانه شعبانی تخصص بیماریهای قلب و عروق با کدنظام پزشکی: 124112 در شهر تهران است. ایشان با مهارت و تخصص بالایی که در امر تشخیص و درمان دارند، خدمات پزشکی مختلفی به بیماران خود ارائه میدهند. برای نوبت دهی دکتر ریحانه شعبانی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و بهصورت اینترنتی و غیرحضوری نوبت بگیرید.