علت “تیر کشیدن زیر قلب” چیست؟ یک درد ناگهانی و تیز، دقیقاً زیر قلبتان را میدرد، مثل فرورفتن یک سیخداغ! ضربان قلبتان تند میشود و احساس میکنید نفس کم آوردهاید. این درد میتواند هشدار یک حمله قلبی خاموش، لخته خون کشنده یا حتی پارگی مرگبار معده باشد! آیا میدانید بسیاری از افراد این درد را با سوءهاضمه اشتباه میگیرند و در عرض چند ساعت جان میبازند؟ اگر همین حالا تیر کشیدن زیر قلب هنگام نفس عمیق را احساس میکنید، هر ثانیه تأخیر یعنی بازی با مرگ!
اگر علت تیرکشیدن قلب سایر مشکلات پزشکی باشد، درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد: درمان مشکلات ریوی، درمان مشکلات گوارشی، درمان مشکلات عصبی، درمان مشکلات روانی. اگر دچار تیرکشیدن قلب شدید، مهم است که سریعاً به پزشک و کلینیک تخصصی قلب و فشار تپش مراجعه کنید زیرا میتواند نشانهای از یک مشکل جدی پزشکی باشد.
به منظور آشنایی با تیر کشیدن زیر قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
تیر کشیدن زیر قلب نشانه چیست؟
تیر کشیدن زیر قلب، احساس درد ناگهانی و تیز در ناحیه زیر قلب است. این درد ممکن است در سمت چپ یا راست قفسه سینه احساس شود و گاهی اوقات به سمت بازو، شانه، گردن یا فک نیز کشیده میشود. درد و التهاب زیر ناحیه قلب معمولاً به دلیل مشکلات قلبی است، اما ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد.
علاوه بر درد ناگهانی و تیز، تیرکشیدن قلب ممکن است با علائم دیگری نیز همراه باشد، از جمله: تنگی نفس، تعریق، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه، غش. دلایل تیرکشیدن قلب عبارتاند از: بیماری قلبی و سایر مشکلات قلبی.
دردگرفتن پایین قلب میتواند ناشی از مشکلات گوناگونی مانند مشکلات قلبی، ریوی، گوارشی، استخوانی و عضلانی، و یا اختلالات عاطفی و اضطرابی باشد.
مشکلات قلبی شامل آنژین قلبی (درد قلبی)، التهاب پریکاردیت (پریکاردیت)، اختلالات دریچههای قلبی و آریتمیهای قلبی است.
مشکلات ریوی شامل پلوریت (التهاب پوشش ریه) و عفونتهای ریوی است.
مشکلات گوارشی میتواند شامل زخم معده، گزش معده، و مشکلات روده باشد.
مشکلات عضلانی و استخوانی میتواند به علت عضلات پهلو، کوتاهی عضلات صدری، یا دیسک کمر باشد.
همچنین، استرس و اضطراب هم میتوانند باعث شوند افراد احساس درد و التهاب زیر ناحیه قلب را داشته باشند.
لازم به ذکر است که علل مذکور احتمالی هستند و جایگزین مراجعه به پزشک و استفاده از تشخیص او نمی-شوند. جهت تشخیص دقیق وضعیتتان و رسیدن به درمان مناسب برای آن با پزشکتان مشورت کنید.
انواع درد قفسه سینه
دردهای قفسه سینه میتوانند به دلایل گوناگون ایجاد شوند و انواع مختلفی داشته باشند. برخی از انواع شایع این دردها عبارتاند از:
درد آنژین صدری (آنژین قلبی)
درد یا تنگی در ناحیه قفسه سینه که در دست، بازو چپ، گردن یا فک نیز احساس میشود. این درد در هنگام فعالیت جسمی یا زمان استراحت پس از فعالیت رخ میدهد.
دردهای عضلانی – اسکلتی
درد یا تنش عضلانی در ناحیه قفسه سینه میتواند به دلیل تنش یا ترافیک نامناسب عضلات باشد.
دردهای گوارشی
برخی از مشکلات گوارشی مانند سوزش معده، قرارگرفتن مواد غذایی در مری، یا زخم معده ممکن است موجب درد در قفسه سینه شوند.
تنفس دشوار
مشکلات تنفسی مانند عفونتهای تنفسی، آسم یا علل دیگر هم ممکن است در قفسه سینهدرد ایجاد کنند.
ترکیبی از فشار اضطرابی
استرس و اضطراب هم میتواند منجر به احساس تنگی یا درد در ناحیه قفسه سینه شود.
مشکلات ریوی
برخی بیماریهای ریوی و مشکلات تنفسی میتوانند به درد در ناحیه قفسه سینه بینجامد.
عوامل عصبی
مشکلات عصبی مانند تغییرات در عصبهای مرتبط با ناحیه قفسه سینه میتوانند درد را در این ناحیه ایجاد کنند.
تشخیص دقیق و تعیین علت درست دردهای قفسه سینه را به پزشک متخصص بسپارید و هرگز در این زمینه به تشخیص خود یا اطرافیان بسنده نکنید.
چه دردهایی در قفسه سینه نشان از بیماری قلبی است؟
درد قفسه سینه میتواند نشانه بیماری قلبی باشد. در اینجا به برخی از علائم این دردها اشاره میکنیم:
درد یا احساس تنگی در قفسه سینه
چنین دردی را آنژین صدری مینامند. این درد میتواند بهصورت یک فشار، سنگینی، تنگی یا سوزش در ناحیه قفسه سینه احساس شده و دست، گردن، بازوی چپ یا فک را هم درگیر کند.
درد در ناحیه فک، بازوی چپ یا گردن
درد در این مناطق میتواند نشانه بیماری قلبی باشد.
دشواری تنفس
اگر در هنگام فعالیتهای روزانه یا حتی در استراحت احساس کردید تنفس برایتان دشوار است، ممکن است با مشکلی قلبی درگیر شده باشید.
احساس تپش قلب
احساس تپش نامتعارف، نابسامان یا بینظم در قلب هم گاه مربوط به مشکلی قلبی است.
هر چند این علائم میتواند نشانی از مشکل قلبی باشند؛ اما تا زمانی که به پزشک رجوع نکنید، نمیتوانید از این موضوع مطمئن شوید. در نتیجه بهجای ایجاد نگرانی و اضطراب برای خود و اطرافیانتان به پزشک مراجعه کنید تا از طریق ارزیابی دقیق به شما در تشخیص مشکل کمک کند.
چه دردهایی در قفسه سینه نشانه بیماری قلبی نیست؟
آن دردهایی که در قفسه سینه احساس میکنید و معمولاً نشانه بیماری قلبی نیستند، عبارتاند از:
دردی که با حرکت بدتر نمیشود
دردهای قلبی اغلب با فعالیت بدتر شده و با استراحت بهتر میشوند. اگر شما دچار دردی در قفسه سینه هستید که با حرکت و استراحت تغییری نمیکند، این درد احتمال نشانه بیماری قلبی نیست.
درد که با فشار بر روی نقاط خاص قفسه سینه تغییر میکند: دردی که نشانه بیماری قلبی است معمولاً با فشار روی نقاط خاص قفسه سینه تغییر نمیکند. پس اگر دچار درد داشتن قفسة سینه هستید؛ ولی این درد با فشار بر نقاط مختلف تغییر میکند، احتمالاً نشانه بیماری قلبی نیست.
دردی که به دیگر نقاط انتشار نمییابد
دردهای قلبی معمولاً به نقاط دیگر مانند بازو چپ، گردن و فک انتشار مییابند. پس اگر دچار احساس تیرکشیدن پایین قلب یا دردهای دیگری در ناحیه قفسه سینه شدید که به دیگر نقاط انتشار نیافت، احتمالاً شما دچار بیماری قلبی نیستید.
دردی که با علائم دیگر قلبی همراه نیست
اگر درد قفسه سینه شما با هیچ علامت دیگر قلبی مانند تنگی نفس، تعریق بیش از حد، تپش قلب نامتعارف یا سرگیجه همراه نیست، احتمالاً دچار بیماری قلبی نیستید.
توجه داشته باشید که هرچند این علائم میتواند به تشخیص مشکل شما کمک کند؛ ولی نمیتوانید بر مبنای آنها به طور قطعی نظر بدهید و بگویید که مشکل قلبی ندارید. پس برایآنکه مشخص شود آیا مشکل قلبی دارید یا خیر، از نظرات پزشک متخصص استفاده کنید.
به منظور آشنایی با تیر کشیدن زیر قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
آیا تیر کشیدن زیر قلب ناشی از دلایلی غیر از تیرکشیدن خود قلب است؟
بله التهاب و درد قفسة صدری میتواند ناشی از دلایلی غیر از دلایل مربوط به تیرکشیدن خود قلب باشد. در واقع، درد یا درد و التهاب زیر ناحیه قلب میتواند به دلیل مشکلاتی مانند مشکلات عضلانی – اسکلتی، مشکلات گوارشی، استرس یا اضطراب، مشکلات تنفسی و حتی به عوامل مربوط به عصبها و عضلات ناحیه قفسه سینه به وجود آید.
برای مشخصکردن دلیل درد و تیرکشیدنهای ناحیه قفسه سینه به پزشک مراجعه کنید تا مشخص شود دلیل التهاب و درد قفسة صدری یا دیگر نواحی قفسه سینه چیست.
تیرکشیدن در پایین قلب ناشی از مشکل عضله قلب است یا رگهای قلب؟
تیرکشیدن پایین قلب میتواند ناشی از هر دو عامل یعنی عضله قلب یا رگهای آن باشد. همچنین این دو عامل ممکن است به طور همزمان اثرگذار باشند. در اینجا به این دو مشکل اشاره میکنیم:
مشکلات در عضله قلب (کاردیومایوپاتی)
وقتی عضله قلب دچار اختلال میشود، این امر به ضعف عضله قلب و تداخل در عملکرد آن میانجامد. چنین مشکلاتی ممکن است کاهش قدرت پمپاژ خون توسط قلب و تغییر در جریان خون انجامیده و باعث التهاب و درد قفسة صدری شوند.
تنگی یا بستهشدن رگهای قلبی
تنگی یا بستهشدن رگهای قلبی (که بهعنوان بیماری عروق کرونر نیز شناخته میشود) ممکن است جریان خون به عضله قلبی را کاهش دهد. این مشکل باعث کمبود اکسیژن برای عضله قلب میشود. این مسئله میتواند به تیرکشیدن در قفسة سینه یا آنژین صدری بینجامد.
مشخصکردن اینکه مشکل از ناحیه عضله قلب است یا رگهای آن دچار مسئلهای شدهاند، نیاز به نظر پزشک متخصص دارد.
تیر کشیدن زیر قلب ناشی از فشار دیافراگم
التهاب و درد قفسة صدری میتواند از فشار دیافراگم (عضله جداکننده بین ناحیه قفسه سینه و شکم) ناشی شود. دیافراگم در فرایند تنفس نقشی هم دارد و اگر دچار مشکلاتی مانند تنش یا تحریک، شود میتواند به درد و التهاب زیر ناحیه قلب منجر شود. فشار دیافراگم میتواند علل گوناگون داشته باشد مانند:
مصرف غذاهای سنگین و پرچرب
پر خوردن سریع
تغییر ناگهانی در وضعیت بدن (مثلاً از ایستادن به خمشدن)
فشار زیاد بر روی دیافراگم در هنگام تلاش برای تنفس عمیق
اگر احساس میکنید التهاب و درد قفسة صدری به دلیل فشار دیافراگم است و این مشکل با علائم تنش دیافراگمی مانند تنگی نفس، سرفه، حالت تپش قلب نامتعارف یا علائم گوارشی همراه است، به پزشک مراجعه کنید. پزشک ارزیابی کاملی از وضعیت شما انجام میدهد و برای رفع مشکل راهنماییهای لازم را انجام میدهد.
آیا مشکلات خونی موجب تیرکشیدن پایین قلب میشود؟
مشکلات خونی هم میتواند به التهاب و درد قفسة صدری منجر شود. این مشکلات با ایجاد تغییر در جریان خون و کاهش تأمین خون به درد و التهاب زیر ناحیه قلب میانجامند. این مشکلات میتوانند باعث تداخل در تغذیه بافتها، عضلات قلبی، و سایر اجزای قلب گردند و در نتیجه به درد یا تیرکشیدن در قفسة سینه منتهی شوند.
بهعنوانمثال، افراد دچار آنمی (کمبود خون) با درد و التهاب زیر ناحیه قلب مواجه میشوند، زیرا جریان خون به قلب کاهشیافته و عضلات قلبی ممکن است نیاز به تأمین اکسیژن بیشتری داشته باشند. همچنین، دیگر مشکلات خونی مانند تشکیل لختههای خونی ممکن است به تداخل در جریان خون و عوارض قلبی بینجامد.
بنابراین، مشکلات خونی از جمله عواملی هستند که میتوانند باعث التهاب و درد قفسة صدری و مشکلات قلبی مرتبط شوند. بااینحال، این موضوع را در نظر داشته باشید که برای تشخیص چنین مشکلاتی نیازمند ارزیابی تخصصی پزشک هستید.
آسیب به دندهها نیز موجب تیرکشیدن پایین قلب میشود؟
آسیب به دندهها به طور مستقیم نمیتواند عاملی برای دردگرفتن در پایین قلب یا درد قلبی شود. درد و التهاب زیر ناحیه قلب عمدتاً مربوط به عوامل مرتبط با قلب، عروق و عضله قلبی است؛ بنابراین، اگر دچار احساس تیرکشیدن در قفسة سینه هستید و دندههای شما آسیبدیده است، با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا الزاماً ارتباطی میان آسیب به دندهها و درد و التهاب زیر ناحیه قلب وجود ندارد.
فشار عصبی چه تأثیری بر تیر کشیدن زیر قلب دارد؟
فشار عصبی میتواند به طور غیرمستقیم بر روی التهاب و درد قفسة صدری تأثیر داشته باشد. وقتی که فشار عصبی افزایش پیدا میکند، میتواند موجب تغییر در جریان خون، فشارخون و تنش عضلات شود که نهایتاً به تیرکشیدن قلب منجر میشود.
فشار عصبی فشارخون را افزایش میدهد که این امر به نوبه خود به تداخل در جریان خون و کاهش تأمین اکسیژن برای عضله قلب منتهی میشود. همچنین، فشار عصبی میتواند به تنش عضلات و تغییرات در عملکرد قلب و عروق بینجامد که ممکن است باعث تیرکشیدن پایین قلب گردد.
بنابراین، در مواردی که دچار احساس التهاب و درد قفسة صدری میشوید، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا مشخص شود علت احتمالی درد و التهاب زیر ناحیه قلب برای شما چیست تا درمان مناسب برای شما تعیین شود.
آسیب به عضلات چگونه موجب التهاب و درد قفسة صدری میشود؟
آسیب به عضلات ممکن است به طور غیرمستقیم به تیر کشیدن زیر قلب بینجامد. این مسئله بیشتر به این دلیل مربوط است که آسیب به عضلات میتواند بر جریان خون و عملکرد قلب تأثیر بگذارد، عمدتاً به دلیل تأثیر آسیب به عضلات بر جریان خون و عملکرد قلب مرتبط است. بهعنوانمثال:
تغییر در جریان خون
آسیب به عضلات ممکن است منجر به تغییر در عملکرد عروق و جریان خون شود. این اتفاق میتواند موجب شود که تأمین خون و اکسیژن برای قلب دچار مشکل شود و فرد احساس تیرکشیدن در قفسة سینه داشته باشد.
تغییر در تنش عضلاتی
آسیب به عضلات ممکن است منجر به تغییر در تنش عضلانی و تنظیم عملکرد قلب و عروق شود. این تغییرات میتواند به تغییر در ضربان قلب، فشارخون و تجربه تیرکشیدن پایین قلب منتهی شوند.
تغییر در عملکرد قلب
آسیب به عضلات ممکن است عملکرد قلب را دچار اختلال کند. این مشکل موجب تخلیه ناکافی خون از قلب و کاهش تأمین اکسیژن برای بافتهای پایین قلبی میشوند و در نتیجه احساس التهاب و درد قفسة صدری و درد قلبی ایجاد میکنند.
بهطورکلی، آسیب به عضلات از طریق تأثیرات غیرمستقیم بر جریان خون، تنش عضلاتی و عملکرد قلب ممکن است موجب درد و التهاب زیر ناحیه قلب شود. اگر دچار چنین علائمی هستید، مهم است که با پزشک متخصص مشورت کنید تا دلایل احتمالی و درمان مناسب را برای شما تعیین کند.
به منظور آشنایی با تیر کشیدن زیر قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
التهاب و درد قفسة صدری در چه سنی رخ میدهد و در چه سنی خطرناکتر است؟
درد قلبی میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد؛ ولی میزان خطر آن بر اساس عوامل مختلف متغیر است. معمولاً درد قلب در سنین بالای 45 سال برای افراد رخ میدهد. در مجموع میزان خطر به عوامل زیر بستگی دارد:
عوامل خطر
افرادی که دچار فاکتورهای خطری مانند فشارخون بالا، کلسترول بالا، دیابت، سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی و سیگاری بودن هستند، در خطر بیشتری در مورد مشکلات قلبی بوده و احتمال التهاب و درد قفسة صدری بر اثر مشکلات قلبی در آنها بیشتر است.
تاریخچه پزشکی
افرادی که سابقه ایسکمی قلبی (کاهش عرضه خون به قلب) دارند، احتمال بیشتری دارد دچار خطرات مربوط به مشکلات قلبی شوند و احساس درد داشتن قفسة سینه را تجربه کنند.
سن
درد قلبی بیشتر در سن 45 سالگی و بالاتر ایجاد میشود؛ ولی بااینحال عوامل مختلفی در تعیین سن دچار شدن فرد به مشکلات قلبی نقش دارند.
جنسیت
در برخی موارد، مردان در مقایسه با زنان به علت فاکتورهای بیولوژیکی و هورمونی بیشتر در خطر مبتلا شدن به بیماریهای قلبی قرار دارند.
درد و التهاب زیر ناحیه قلب در هر سنی ممکن است نشانهای از مشکلات جدی قلبی باشد. اگر با درد داشتن قفسة سینه یا درد قلبی مواجهید، بهتر است دراسرعوقت به پزشک مراجعه کنید تا ارزیابیهای لازم روی شما انجام شود.
آیا تیرکشیدن پایین قلب میتواند به علت پریکاردیت باشد؟
محتمل است که تیرکشیدن در قفسة سینه به علت پریکاردیت باشد. پریکاردیت به التهاب پریکاردیوم (پوشش ضخیم قلب) گفته میشود که میتواند به درد یا تیرکشیدن در منطقه قفسه سینه بینجامد. این درد احتمال دارد به گردن، شانه، بازوی چپ یا فک انتشار یابد و میتواند با تنفس عمیق یا حرکات بدن بدتر شود.
همچنین، ممکن است پریکاردیت با تنفس سرد یا عملیات تنفسی شدید تشدید شود. در ضمن، افزایش ترشحات مایع در داخل پریکاردیوم (پریکاردیت تعفنی) میتواند به علت فشار بر روی قلب باشد و باعث تیر کشیدن زیر قلب و درد در ناحیه قفسه سینه شود.
اگر شما یا کسی دیگر به علائم پریکاردیت از جمله درد داشتن قفسة سینه، تنگی نفس، تب، سرفه و احساس خستگی دچار هستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند اقدامات تشخیصی و درمانی لازم را برای شما انجام دهد؟
آیا دلیل تیرکشیدن در پایین قلب میتواند مشکلات عضلانی باشد؟
بله مشکلات عضلانی هم میتوانند موجب احساس تیرکشیدن پایین قلب شوند. تیر کشیدن زیر قلب سمت چپ میتواند ناشی از تنش و ترافیک نامناسب عضلات در این منطقه باشد. عواملی مانند نشستن طولانیمدت در یک وضعیت ناصحیح، ورزشهای بیش از حد یا به شکل نادرست، و یا فشار روزمره بر روی عضلات ممکن است میزان درد یا درد داشتن پایین قلب و ناحیه قفسه سینه را تشدید کنند.
بااینحال همواره بهتر است جهت اطمینان نظر تخصصی پزشک را جویا شوید و اجازه دهید بررسیهای لازم در خصوص وضعیت قلبی شما انجام شود.
آیا دلیل تیر کشیدن زیر قلب میتواند سکته باشد؟
بله در برخی موارد، درد داشتن قفسة سینه ممکن است نشانهای از سکته قلبی باشد. سکته قلبی یک وضعیت اورژانسی است که به دلیل توقف یا کاهش ناگهانی جریان خون به یکی از عروق قلبی (عمدتاً عروق کرونری) ایجاد میشود و باعث مرگ بافت قلبی میشود.
علائم سکته قلبی ممکن است شامل درد و تنگی قفسه سینه، تیرکشیدن پایین قلب، درد دستها، گردن، شانهها
یا پشت تنگی نفس، عرقریزی، احساس تهوع و استفراغ و ضعف عمومی باشد.
اگر خودتان یا کسی در اطرافتان مشکوک به سکته قلبی است، فوراً با اورژانس تماس بگیرید و درخواست کمک سریع نمایید. همچنین دستورالعملهای اورژانس را بهدرستی انجام دهید که تا زمان رسیدن اورژانس میزان خطر افزایش پیدا نکند.
تیرکشیدن در قفسة سینه چه ارتباطی به ریه دارد؟
به دلیل تقارن و قرارگرفتن بعضی از عضلات و عصبها در منطقه قفسه سینه که به ارگانهای مختلف نزدیک هستند، درد و التهاب زیر ناحیه قلب میتواند به ریه هم مرتبط باشد. در زیر چند مثال از ارتباط میان درد داشتن قفسة سینه و مشکلات ریه آورده شده است:
التهاب پلورال (پلوریت)
پلورال یک پوشش نازک است که ریهها را درون قفسه سینه در برمیگیرد. اگر پلورال دچار التهاب شود، ممکن است به دلیل التهاب و تحریک آن، فرد دچار احساس درد و التهاب زیر ناحیه قلب شود.
آسم و برونشیت
برخی از بیماریهای تنفسی مانند آسم و برونشیت ممکن است فرد را دچار احساس تنگی نفس و درد داشتن قفسة سینه نمایند.
عفونتهای ریوی
عفونتهای ریوی مانند آنفولانزا و عفونتهای تنفسی دیگر هم ممکن است احساس تیرکشیدن پایین قلب را ایجاد کنند.
تودههای خارج از ریه
وجود تودهها یا آبسههای خارج از ریه میتواند به فشار به محیط اطراف و احساس درد داشتن قفسة سینه بینجامد.
باز هم ذکر این نکته خالیازلطف نیست که اینها صرفاً چند مثال از ارتباط میان درد و التهاب زیر ناحیه قلب و مشکلات ریه بودند. شما درصورتیکه دچار چنین مشکلاتی هستید حتماً از پزشک متخصص کمک بخواهید و هرگز خوددرمانی نکنید.
برای درد داشتن پایین قلب چه زمانی باید به پزشک رجوع کرد؟
اگر دچار احساس تیرکشیدن در قفسة سینه یا درد در ناحیه قفسه سینه هستید و این علائم ناگهانی، شدید یا پایدار هستند و یا بهتدریج شدت آنها افزایش مییابد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. همچنین، اگر همراه علائم ذکر شده علائم دیگری مانند تنگی نفس، تهوع، استفراغ، عرق سرد، درد دست و یا سنگینی احساس میشود، حتماً باید در اولین فرصت با اورژانس تماس بگیرید. هرگونه درد در ناحیه قلب و قفسه سینه را جدی بگیرید. تشخیص بهموقع و انجام درمانهای مناسب میتواند سلامتی و جان شما را تضمین کند.
به منظور آشنایی با تیر کشیدن زیر قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
علائم حاد شدن مشکل قلبی که همراه بااحساس تیر کشیدن زیر قلب سمت چپ هستند
علائمی که اگر همراه بااحساس درد داشتن قفسة سینه باشند، نشاندهنده حاد شدن مشکل قلبی هستند، عبارتاند از:
درد یا فشار شدید در قفسه سینه
چنین دردی ممکن است بهصورت تنش، سنگینی، فشار یا سوزش احساس شود و به دیگر مناطق بدن انتشار نیابد.
درد در دست چپ، بازو، گردن، شانه یا فک پایین
درد قلبی ممکن است به یکی یا همه این مناطق بدن انتشار یابد.
تنفس سخت و سریع
اگر همراه تیرکشیدن پایین قلب دچار تنگی نفس، سرفه، تنفس سریع و صدای خرخر در صدا هستید، ممکن است نشانه مشکل قلبی حادی باشد.
عرق سرد
عرق سرد و لرزش میتواند نشانه مشکلات حاد قلبی باشد.
تهوع یا استفراغ
اگر همراه بااحساس درد داشتن قفسة سینه، احساس تهوع یا استفراغ داشتید، ممکن است نشانه مشکل حاد قلبی باشد.
سرگیجه یا ضعف
احساس سرگیجه، ضعف یا خستگی ناگهانی همراه بااحساس تیر کشیدن زیر قلب میتواند ناشی از وضعیت خطرناکی برای قلب باشد.
علائم اضافی
احساس اضطراب، تعریق شدید، گیجی یا تاری دیدگاه همراه احساس درد داشتن قفسة سینه هستند و میتوانند هشداردهنده باشند.
درصورتیکه هر یک از علائم ذکر شده را تجربه کردید، در اولین فرصت با پزشک متخصص تماس بگیرید. مشکلات قلبی را بههیچوجه دستکم نگیری؛ زیرا ممکن است برای شما خطرات جانی به دنبال داشته باشند.
چه درمانهایی برای تیر کشیدن زیر قلب وجود دارد؟
ازآنجاییکه درد داشتن قفسة سینه میتواند به مشکلات قلبی مرتبط باشد، برخی از درمانهایی که میتوان برای آن به کاربرد عبارتاند از:
استراحت
در برخی موارد، استراحت کمک میکند که احساس تیرکشیدن در پایین قلب بهبود یابد.
داروها
داروهایی مانند نیتروگلیسرین میتوانند برای کنترل درد و بهبود علائم به کار روند.
درمانهای و اجرایی
اگر مشکلی در عروق قلبی ایجاد شده باشد، ممکن است نیاز به درمانهای و اجرایی مانند آنژیوپلاستی یا کاتتریزاسیون باشد.
تغییرات در سبک زندگی
اصلاح رژیم غذایی، تمرینات و ترک سیگار و مصرف الکل میتواند در زمینه بهبود وضعیت قلبی به ما کمک کند.
درمان برای بیماریهای مرتبط
اگر درد داشتن قفسة سینه به دلیل بیماریهای دیگری مانند دیابت و فشارخون بالا باشد، با درمان این بیماری-ها این مشکل هم بهبود مییابد.
به منظور آشنایی با تیر کشیدن زیر قلب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
سخن پایانی
قلب یک اندام حیاتی در بدن است و هرگونه مشکلی که برای آن ایجاد شود میتواند تبعات سخت و گاه جبرانناپذیری برای فرد داشته باشد. در نتیجه درصورتیکه با علائمی مانند تیر کشیدن زیر قلب مواجه شدید، دراسرعوقت با پزشک متخصص مشورت کنید. او از طریق بررسی تاریخچه و سابقه بیماری شما و خانوادهتان و معاینات و آزمایشهای لازم، علت تیر کشیدن زیر قلب شما را مشخص میکند که وضعیت قلبتان چگونه است و آیا احساس درد داشتن قفسة سینه ناشی از مشکلات قلبی است یا به دلایل دیگری رخداده است.
اگر زیر قلبتان تیر میکشد، ممکن است در آستانه یک فاجعه باشید! این درد میتواند نشانه آمبولی ریوی، زخم معده یا حتی حمله قلبی باشد. منتظر بهبود خودبهخود نمانید چنین دردهایی خودبهخود خوب نمیشوند! همین حالا به کلینیک تخصصی گوارش و قلب مراجعه کنید. پزشکان ما میتوانند در کمترین زمان جان شما را نجات دهند.
پیشنهاد ما این است که برای تشخیص علل احساس تیرکشیدن در قفسة سینه و درمان آن به پزشکان حاذق و مجرب ما مراجعه کنید. مجموعه ما کمک میکند کلیه قدمهای لازم را تا بهبودی کامل با اطمینان بردارید؛ بنابراین دراسرعوقت به مراکز درمانی مورد نظر مراجعه کنید.
دکتر ریحانه شعبانی تخصص بیماریهای قلب و عروق با کدنظام پزشکی: 124112 در شهر تهران است. ایشان با مهارت و تخصص بالایی که در امر تشخیص و درمان دارند، خدمات پزشکی مختلفی به بیماران خود ارائه میدهند. برای نوبت دهی دکتر ریحانه شعبانی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و بهصورت اینترنتی و غیرحضوری نوبت بگیرید.