برای پایین بودن مینیمم فشار خون چه بخوریم؟ بهترین رژیم غذایی

برای پایین بودن مینیمم فشار خون چه بخوریم؟ این سوالی است که بسیاری از افرادی که با فشار خون پایین دست و پنجه نرم می‌کنند، از خود می‌پرسند. فشار خون پایین می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند سرگیجه، ضعف و احساس خستگی شود که اگر به‌طور مداوم ادامه پیدا کند، می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تاثیر بگذارد. اما آیا می‌دانید که تغییرات غذایی می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود فشار خون پایین داشته باشد؟ مصرف برخی از مواد غذایی و نوشیدنی‌ها می‌تواند به تنظیم فشار خون کمک کرده و علائم آن را کاهش دهد.

مقاله ما به شما کمک خواهد کرد تا با انتخاب‌های درست غذایی، فشار خون خود را به سطح مناسب برسانید و از بروز عوارض خطرناک پیشگیری کنید. برای مشاوره بیشتر و راهنمایی دقیق، مراجعه به بهترین دکتر فوق تخصص فشار خون می‌تواند اولین قدم شما برای درمان و بهبود وضعیت‌تان باشد.

برای پایین بودن مینیمم فشار خون چه بخوریم

برای پیشگیری وتشخیص بیماری خود

تماس با دکتر متخصص

آیا می‌دانید برای پایین بودن مینیمم فشار خون چه بخوریم؟

زمانی فشار خون پایین می‌آید که خون در شریان‌های ما، فشاری بسیار کمتر از حد طبیعی داشته باشد. فشار خون 12 روی 8، یک فشار نرمال و معمولی به شمار می‌رود. با افت فشار خون، معمولاً این عدد به 10 روی 7 می‌رسد و باید برای درمان آن فکری کرد. اگر به صورت مداوم با افت فشار خون مواجه می‌شوید و زمان زیادی طول می‌کشد تا دوباره به حالت طبیعی خود بازگردید، حتماً این موضوع را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید. علاوه بر درمان‌های پزشکی و داروهای بسیار خوب، مواد غذایی مفیدی هم در دسترس ما وجود دارند که به درمان افت فشار خون کمک می‌کنند. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا به شما بگوییم “برای پایین بودن مینیمم فشار خون چه بخوریم؟”:

1.     نمک:

نمک یا همان سدیم کلراید، با تاثیری که بر روی هورمون‌های متعادل کننده آب بدن برجای می‌گذارد، فشار خون را بالا می‌برد. بنابراین افزایش میزان مصرف نمک در برنامه غذایی روزانه، یکی از بهترین راهکاری است که می‌توان توسط آن فشار خون را افزایش داد.

2.     مصرف آب و مایعات:

زمانی که بدن شما دچار کم آبی شود، یکی از مهم‌ترین عوارضی که با خود به همراه می‌آورد، افت فشار خون است. بنابراین سعی کنید در طول روز به میزان کافی از آب و مایعات سالم مانند آبمیوه‌ها استفاده کنید تا دچار افت فشار خون نشوید.

3.     غذاهای دارای فولیک اسید:

غذاهایی که دارای فولیک اسید هستند، به درمان کم خونی شما کمک کرده و در نهایت فشار خون را بالا می‌برند. بدین منظور باید در طول روز از سبزیجات، کلم بروکلی، حبوبات، تخم مرغ، آجیل‌ها، چغندر، جوانه گندم و جگر که منبع غنی فولیک اسید هستند استفاده کنید.

4.     غذاهای دارای ویتامین ب 12:

مواد غذایی که دارای ویتامین ب12 هستند، به درمان کم خونی و همچنین افت فشار خون کمک فراوانی می‌کنند. بهترین غذاهایی که شامل این ویتامین هستند شامل تخم مرغ، ماهی، گوشت و لبنیات می‌باشند.

5.     خوراکی‌های دارای کافئین:

هر چند خوراکی‌های کافئین دار به صورت موقت باعث بالا رفتن فشار خون می‌شوند، اما باز هم مصرف آن‌ها برای درمان افت فشار خون پیشنهاد می‌شود. بنابراین زمانی که فشار خون شما پایین آمده است، از شکلات، قهوه، چای و… استفاده کنید.

6.     عدس:

عدس یکی از بهترین غذاهایی است که برای درمان کم خونی و افت فشار خون توصیه می‌شود. در ترکیبات آن مقادیر فراوانی از آهن و اسید فولیک وجود دارد که برای سلامتی جسم شما بسیار مفید است.

برای درمان سریع فشار خون بالا چه بخوریم؟

در صورتی که فشار خون شما بیش از اندازه بالا باشد، بدانید که نیاز به مداخلات پزشکی وجود دارد. فشار خون بالا بسیار خطرناک است و احتمالاً باید برای درمان آن داروهایی که متخصص به شما تجویز می‌کند را مصرف کنید. هر چند این راه‌ها نباید جایگزین درمان‌های پزشکی شوند، اما می‌توانند برای کاهش سریع فشار خون، مفید باشند.

در این گونه مواقع اگر می‌دانید که بدن شما با کمبود آب مواجه شده است، شروع به مصرف آب کنید. چرا که نوشیدن آب به میزان کافی، حجم خون را افزایش داده و فشار خون را تنظیم می‌کند. در صورتی که احساس می‌کنید فشار خون شما بسیار بالاست، می‌توانید یک قاشق چایخوری سرکه سیب یا چند قطره آبلیمو را درون یک لیوان آب گرم ریخته و سپس میل کنید. همچنین چای سبز هم به علت آن که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی قدرتمندی است، سبب گشاد شدن عروق خونی و کاهش فشار خون می‌شود.

برای کاهش فشار خون در بارداری چه بخوریم؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در دوران بارداری باید به آن توجه کرد، مراقبت از فشار خون است. یک مادر باردار برای سلامتی خود و جنین، باید همیشه فشار خون خود را در حد نرمال نگه دارد. خوشبختانه در مراقبت‌های بارداری، بررسی فشار خون هم گنجانده شده است. بنابراین در این دوره‌های مراقبتی، می‌توان خیلی زود کوچک‌ترین تغییرات فشار خون را متوجه شد و برای آن کاری انجام داد. اگر برای شما هم این سوال به وجود آمده است که در دوران بارداری براي فشار بالا چي بخوريم؟ با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا راهکارهای خوبی را با شما عزیزان در میان بگذاریم:

مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم:

پتاسیم از آن دسته مواد معدنی است که نقش بسیار مهمی در کاهش فشار خون دارد. بنابراین اگر احساس می‌کنید فشار خون شما بالاست، از مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند موز، خیار، توت فرنگی، سیب و… استفاده کنید.

مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم:

منیزیم هم یکی دیگر از مواد معدنی است که با کاهش فشار خون، آن را تنظیم می‌کند. اگر بخواهیم به مواد غذایی حاوی منیزیم اشاره کنیم از بادام، نخود فرنگی، کنجد و… نام خواهیم برد.

ماهی:

اگر در دوران بارداری به سر می‌برید و دوست دارید با مصرف مواد غذایی فشار خون خود را تنظیم کنید، حتماً در طول هفته یک الی دو بار از ماهی استفاده کنید. ماهی به سبب آن که منبع غنی از امگا 3 به شمار می‌رود، فشار خون را به حد طبیعی می‌رساند.

کاهش مصرف نمک:

در صورتی که فشار شما در دوران بارداری بالا رفته است، مصرف نمک را در غذاهای خود به کمترین حد خود برسانید. همچنین در هنگام رفتن به رستوران یا خرید، حتماً به ترکیبات مواد غذایی دقت کنید تا مبادا نمک آن بالا باشد و با مصرف آن، دچار مشکل شوید.

مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین دی:

تحقیقات نشان دهنده آن هستند که ویتامین دی، تاثیر بسیار خوبی در کنترل فشار خون بالا دارد. بنابراین سعی کنید در برنامه غذایی روزانه خود از ماهی، تخم مرغ و لبنیات کم چرب که حاوی این ویتامین هستند استفاده کنید.

خوراکی های درمان فشار خون بالا؛ معرفی 8 خوراکی مفید

حال دیگر به خوبی می‌دانیم که در کنار مصرف داروهایی برای کاهش فشار خون، یک رژیم غذایی سالم هم لازم داریم. بنابراین به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و از او می‌پرسیم برای فشارخون بالا چه بخوریم؟ در ادامه مطلب، 8 خوراکی مفید برای درمان فشار خون بالا را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم:

سبزیجات برگدار:

از جمله این سبزیجات شامل کلم پیچ، چغندر، شلغم، کاهو و اسفناج هستند که به صورت خام یا پخته مصرف می‌شوند.

هویج:

هویج به سبب دارا بودن ترکیباتی مانند پلی فنول، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی، نه تنها قلب را سلامت نگه می‌دارد، بلکه فشار خون را هم به خوبی تنظیم می کند.

گوجه فرنگی:

گوجه فرنگی به سبب دارا بودن کاروتنوئید، مواد معدنی، ویتامین آ، کلسیم و سایر مواد مغذی، باعث سلامت قلب و کاهش فشار خون می‌شود.

کلم بروکلی:

به سبب آن که در ساختار کلم بروکلی مقادیر فراوانی از فیبر، ویتامین و مواد معدنی وجود دارد، به کاهش فشار خون، درمان سرطان و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

توت:

اگر می‌خواهید فشار خون شما کاهش پیدا کرده و رگ‌های خونی به بهترین شکل ممکن در جریان خون عمل کنند، مصرف توت را هرگز فراموش نکنید.

شیر و ماست:

لبنیات کم چرب از جمله شیر و ماست، به سبب دارا بودن کلسیم و پتاسیم، نقش مهمی در سلامتی قلب و تنظیم فشار خون ایفا می‌کنند.

اوتمیل:

اوتمیل که یکی از ترکیبات آن جودوسر پرک است، دارای فیبری به نام بتاگلوکان است که اگر آن را مصرف کنید، به آرامی فشار خون شما را کاهش می‌دهد.

موز:

در میان میوه‌هایی که در دسترس ما وجود دارند، موز یکی از بهترین میوه‌هایی است که پتاسیم فراوانی دارد و مصرف آن، سبب کاهش چشمگیر سدیم و تنظیم فشار خون می گردد.

رژیم دش؛ نجات بخش افراد مبتلا به فشار خون بالا

این روزها بسیاری از متخصصان در پاسخ به این سوال بیمار خویش که می‌پرسند: برای فشار خون بالا چه بخوریم؟ رژیم دش را پیشنهاد می‌کنند. این رژیم در واقع یک نوع رویکرد غذایی بسیار مفید و موثر است که به ما کمک می‌کند بیماری ناخوشایند و خطرناک فشار خون را درمان کرده و آن را به تعادل برسانیم. در رژیم دش مقادیر فراوانی از سبزیجات، میوه‌ها، ماهی، مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات و لبنیات کم چرب وجود دارد. اگر به ساختار هر کدام از این مواد غذایی نگاه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که سرشار از موادی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فیبر و پروتئین هستند؛ این ترکیبات نقش مهمی در کاهش فشار خون دارند.

همچنین در این رژیم، مصرف نمک و شکر به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. بنابراین شما مجاز به مصرف دسرها، چربی‌ها، نوشیدنی‌های شیرینی، گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده نیستید. اگر این رژیم را به صورت مستمر و منظم ادامه دهید، خواهید دید که فشار خون شما کاهش پیدا می‌کند. افرادی که از رژیم دش پیروی می‌کنند، به طرز قابل توجهی از بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته مغزی در امان هستند.

در صورتی که قصد دارید از این رژیم برای کاهش فشار خون خود پیروی کنید، حتماً از یک متخصص تغذیه بخواهید تا در تنظیم آن به شما کمک کند. او به شما خواهد گفت به چه میزان کالری نیاز دارید و میزان هر کدام از غذاهای این رژیم، چقدر است. پس از آن خواهید دید که فشار خون شما کاهش پیدا کرده و توان و انرژی جسم شما تا چه میزان افزایش پیدا کرده است.

معرفی 10 خوراکی برای فشار پایین

حال که تا حدود زیادی توانستیم به این سوال پاسخ دهیم که برای فشار خون بالا چه بخوریم درمان خانگی آن را به شما معرفی کردیم، اجازه دهید به سراغ برخی از خوراکی‌ها برای فشار خون پایین برویم. به همان اندازه که بالا بودن فشار خون خطرناک است، پایین آمدن آن هم جسم ما را با مشکلات متعددی مواجه می‌کند. غذاهایی که در ادامه مطلب به شما معرفی می‌کنیم، برای افزایش فشار خون مفید هستند:

  • غذاهای شور: از جمله این غذاها می‌توان به ترشی، شور، آجیل و زیتون اشاره کرد.
  • چغندر: لبو یا چغندر، سبب گشاد شدن عروق خونی شده و نقش مهمی در افزایش فشار خون دارد.
  • آب نارگیل: آب نارگیل یکی از بهترین گزینه‌هایی است که بدن را هیدراته نگه داشته و فشار خون را تنظیم می‌کند.
  • غلات کامل: برای آن که فشار خون خود را تنظیم کنید، سعی کنید در طول روز از غلات سبوس دار و کامل استفاده کنید.
  • آب پرتقال: به سبب ویتامین سی که در ساختار آب پرتقال وجود دارد، رگ‌های خونی تقویت شده و فشار خون بالا می‌رود.
  • کافئین: شکلات و نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و چای که در طول روز مصرف می‌کنیم، فشار خون را افزایش می‌دهند.
  • شکلات تلخ: در ترکیبات شکلات تلخ، مقادیر فراوانی از فلاونوئید وجود دارد که به درمان فشار خون پایین کمک فراوانی می‌کند.
  • شیرین بیان: اگر فشار خون شما افت کرده، مقدار کمی شیرین بیان مصرف کنید؛ فشار خون شما را به صورت موقت بالا می‌برد.

بادام: بادام یکی از بهترین دانه‌های گیاهی است که به سب دارا بودن منیزیم و چربی‌های سالم، برای تنظیم فشار خون خوب است.

گوشت قرمز: گاهی افت فشار خون شما به سبب کم خونی رخ داده و می‌توان به مصرف گوشت قرمز، این بیماری را درمان کرد.

پرسش‌های متداول

  1. برای فشار خون بالا چه بخوریم طب سنتی راهکاری در این زمینه دارد؟

اگر آموز‌ه‌های طب سنتی را دنبال کنید، خواهید دید که مواد غذایی مانند عسل و سیر را برای درمان فشار خون پیشنهاد می‌دهد. عسل طبیعی یکی از بهترین گزینه‌هایی است که اگر آن را به صورت منظم میل کنید، فشار خون شما را متعادل می‌کند. همچنین شما می‌توانید در هنگام صبح و به صورت ناشتا، یک حبه سیر میل کنید. اگر این کار را برای مدت زمان 40 روز ادامه دهید، فشار خون شما به شکل چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

  1. آیا کاهش مصرف نمک، تاثیر در کاهش فشار خون دارد؟

بدون شک بله؛ نمک یا همان سدیم، یکی از اصلی‌ترین علل بالا رفتن فشار خون به شمار می‌رود. بنابراین اگر می خواهید فشار خون شما کاهش پیدا کرده و همیشه در محدوده نرمال باقی بماند، باید مصرف نمک را در هنگام طبخ یا میل کردن غذا کاهش دهید.

  1. پایین بودن مینیمم فشار خون، با چه علائمی خود را نشان می‌دهد؟

زمانی که شما دچار فشار خون پایین شوید، ممکن است علائمی مانند سرگیجه، حالت تهوع، سردرد، عدم تعادل، غش کردن، رنگ پریدگی و عرق سرد را تجربه کنید. در این گونه مواقع، حتماً به یک متخصص مراجعه کرده و پس از کشف علت آن، اقدامات درمانی را برای به تعادل رساندن فشار خون آغاز کنید.

برای پیشگیری وتشخیص بیماری خود

تماس با دکتر متخصص

سخن پایانی

برای پایین بودن مینیمم فشار خون چه بخوریم؟ این پرسشی است که بسیاری از افراد با فشار خون پایین به دنبال پاسخ آن هستند. فشار خون پایین می‌تواند عوارض جدی مانند سرگیجه، حالت تهوع، و ضعف مفرط به همراه داشته باشد. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، ممکن است به مشکلاتی مانند بی‌حالی، غش، و حتی آسیب به اعضای بدن منجر شود.

در این مقاله، به شما غذاهایی معرفی کردیم که می‌توانند به افزایش فشار خون پایین و بهبود وضعیت عمومی بدن شما کمک کنند. با رعایت یک رژیم غذایی متعادل و مصرف مواد مغذی، می‌توانید فشار خون خود را در سطح مطلوب حفظ کنید. علاوه بر تغذیه، مشاوره با یک دکتر فوق تخصص فشار خون می‌تواند نقش بسیار مهمی در مدیریت این مشکل ایفا کند. متخصصین ما در کلینیک با بررسی دقیق وضعیت شما، برنامه درمانی شخصی‌سازی‌شده را برای کنترل فشار خون ارائه خواهند داد. با اقدام به‌موقع، می‌توانید از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کرده و به زندگی سالم‌تری دست یابید. همین حالا با ما تماس بگیرید و گام‌های اولیه برای درمان فشار خون پایین خود بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید