فهرست مطالب
- علت پایین نیامدن فشار خون؛ مصرف بیش از حد نمک، عدم فعالیت ورزشی، ژنتیک، چاقی و…
- علت پایین نیامدن فشار خون چیست؟
- درمان این عارضه پس از تشخیص علت پایین نیامدن فشار خون
- تجویز دارو پس از تشخیص علت پایین نیامدن فشار خون
- چه مواد طبیعی در هرم غذایی و داروها قاتل فشار خون بالا هستند؟
- آیا کاهش سریع فشار خون با سیر موثر است و چرا؟
- بهترین قرص برای فشار خون عصبی چیست؟
- سخن پایانی
علت پایین نیامدن فشار خون؛ مصرف بیش از حد نمک، عدم فعالیت ورزشی، ژنتیک، چاقی و…
در مورد علت پایین نیامدن فشار خون باید بگوییم که یکی از بزرگترین معضلات تهدید کننده سلامتی در همه کشورها خصوصا در کشورهای صنعتی است، که نقش عمدهای در بروز عروق کرونر، سکته مغزی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی و مرگ دارد.
با توجه به اینکه پایین نیامدن فشارخون بدون عارضه، فاقد علائم است بسیاری از اشخاص از وجود آن بی خبر هستند. در ادامه با ما همراه باشید، در این مقاله قصد داریم درمورد بهترین دارو برای فشارخون عصبی که قاتل فشار خون بالا از دید بهترین دکتر فوق تخصص فشار خون است، صحبت میکنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید :
علت پایین نیامدن فشار خون چیست؟
قبل از شناخت دلایل پایین نیامدن فشارخون، بهتر است با تعریف فشارخون آشنا شویم. بنا بر تعریف رفرانس های قلب در صورتی که در یک شخص بالغ یعنی آن فرد بالای ۱۸ سال سن داشته باشد، فشارخون سیستولیک مساوی یا بیشتر از ۱۴۰ میلی متر جیوه یعنی ۱۴ باشد یا فشارخون دیاستولیک یعنی فشارخون مینیموم برابر یا بیشتر از ۹۰ میلیمتر جیوه باشد، یعنی ۹ آن فرد دچار فشارخون سیستولیک است.علاوه بر این تعریف کلی، فشارخون میتواند بر اساس افزایشاش به ۳ درجه خفیف، متوسط و شدید به رده های مختلفی تقسیم شود.
ممکن است به جز عوامل روتینی که در هر فرد وجود دارد، مانند خوردن بیش از حد نمک، سابقه فامیلی و داشتن ژن پرخطر برای فشارخون، ورزش نکردن، زندگی ماشینی و چاقی سری عوامل دیگری هستند که علت پایین نیامدن فشار خون هستند، مانند بیماری های کلیوی، بیماری های پلی کیستیک کلیه، نفروپاتی های دیابتی، بیماری های عروقی کلیه مانند تنگی شریان کلیه، واسکولیت ها یعنی بیماری های التهابی عروق کلیه که باعث فشارخونهایی میشوند که به درمان های معمول شاید جواب ندهد.
علت دوم آندوکرین باشد؛ یعنی علت هورمونی و غددی به عنوان مثال فردی که کم کاری تیروئید دارد یا پرکاری غدد هایپرآلدوسترونیسم اولیه دارد، یا ممکن است هورمون هایی با علت های خارجی مصرف کند؛ مانند قرص های ضدبارداری خوراکی یا درمان های جایگزین با استروژن که در بسیاری از موارد ناباروری دیده میشود. همه این ها علت های فشارخون مقاوم به درمان هستند.
البته باید در تشخیص فشارخون در نوجوانان و کودکان دقت زیادی کنیم زیرا غالبا فشارخون در سن بلوغ کم کم به حد طبیعی بازمیگردد.
درمان این عارضه پس از تشخیص علت پایین نیامدن فشار خون
در مورد دلیل پایین نیامدن فشارخون، علل محیطی مانند چاقی، مصرف الکل، نحوه ی زندگی ماشینی و مصرف نمک، مهمترین نقش را در ایجاد این عارضه دارند.
فشارخون به تنهایی به ندرت علامتدار استولی، علائمی که احتمالا مربوط به hypertension یعنی فشارخون هستند نظیر سردرد، تاری دید، خستگی، سرگیجه، خونریزی از بینی، تنگی نفس و درد قفسه سینه هستند.
تجویز دارو پس از تشخیص علت پایین نیامدن فشار خون
در مورد دارو درمانی پس از تشخیص دلیل پایین نیامدن فشارخون اول از هرچیزی باید تشخیص دهیم که علت پایین نیامدن فشار خون کدام یک از این علت های ثانویه است، مانند وجود علت هورمونال، علت کلیوی، اختلالات مغزی و نورولوژیک یا وابسته به استرس است در درد، اضطراب، افت قند، قطع الکل بعد از جراحی، همه اینها علت های ثانویه فشارخون هستند که ما بر اساس علتاش آن را درمان میکنیم.
به عنوان مثال اگر علت کلیوی است و در آزمایشات متوجه اختلالات کلیه در فرد شدیم یا در سونوگرافی به عنوان مثال متوجه تنگی شریان کلیه شدهایم؛ در زمانی که کلیه را درمان کنیم، خود به خود فشارخون برطرف میشود.
یا زمانی که علت هورمونال مانند کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید یا هایپر پاراتیروئییدیسم را درمان کنیم، بیماریدهای غدد آدرنال مانند سندرم کوشینگ را درمان کنیم، فشارخون برطرف میشود و برای فشارخون هایی که با منشا دارویی مانند قرص های ضد بارداری خوراکی هستند، میتوان با قطع دارو به فشارخون نرمال برگردیم. یکی دیگر از علل متفرقه یعنی ثانویه فشارخون ، حاملگی است که ما در حاملگی فشار را با داروهایی که در زمان حاملگی مناسب است، کنترل میکنیم و بعد از زایمان، فشارخون به حالت اولیه خود باز میگردد.
چه مواد طبیعی در هرم غذایی و داروها قاتل فشار خون بالا هستند؟
واضح است که مصرف سبزیجات و میوه جات بسیار در کنترل فشارخون مناسب هستند و عدم مصرف کردن نمک که اولین و مهمترین ماده ای است که باعث فشارخون میشود، حذف نمک یا به حداقل رساندن میزان سدیم یا نمک در رژیم غذایی روزانه است و در مورد مصرف کربوهیدرات ها بهتر است که بیماران فشارخونی در مصرف آن ها کمی تعادل داشته باشند.
در مورد هرم دارویی فشارخون، چندین دسته و گروه از داروهای فشارخون را داریم که با آن ها میتوانیم فشارخون افراد را کنترل کنیم مانند مدرها.
اولین خط درمان ما در بیماران خصوصا بیماران جوانتر، مدرها یعنی ادرار آورها هستند، گروه های بعدی مهارکننده های سیستم مرکزی آلفا، مهار کننده های سیستم محیطی بتا و گشاد کننده های مستقیم عروقی، مهار کننده های کانال کلسیم، مهار کننده های آنزیم ACE و مهارکننده های گیرنده های آنژیوتانسین هستند، از این چند گروه دارو که هر کدام از زیرمجموعه آنها شامل چندین دارو میشود، باید متناسب با سن فرد، سابقه فامیلی فرد، عدد فشارخون، که فشارخونشان به درجهی خفیف، متوسط و شدید؛ دارو را انتخاب میکنیم و برای درمان فرد شروع میکنیم، گاهی نیاز است که یک فرد که مقاوم به درمان است از چند گروه دارویی استفاده کند.
آیا کاهش سریع فشار خون با سیر موثر است و چرا؟
بله، این یکی از درمان های در دسترس خانگی که به بیماران اغلب به شکل سنتی هم پیشنهاد میشود کاهش فوری فشارخون با سیر است، این است که زمانی که فشارخون بیمار با اینکه داروی خود را مصرف کرده است، اما باز هم فشارخون بالا است و افت نکرده است؛ استرس را از خود دور کنند و یک الی دو حبه سیر خام را مصرف کنند.
از دیگر داروهایی که به شکل خانگی، ما در کنترل حاد فشارخون استفاده میکنیم، آبغوره، ماست و کدوی خام است، که همه این داروها اول اینکه پایه گیاهی دارند و این ها آنتی اکسیدان هستند و با مکانیزم تاثیر در گشاد کنندگی عروق باعث کاهش مختصر فشارخون در فرد با فشارخون بالا میشوند؛ اما این دلیلی نیست که چون که فرد این درمان های خانگی را انجام میدهد، داروی شیمیایی خود را مصرف نکند و یا مکررا حملات افزایش فشارخون را نادیده بگیرد و به این درمان ها بسنده کند و برای تغییر داروی فشارخون خود و یا کنترل بهتر فشارخون خود به پزشک مراجعه نکند.
بهترین قرص برای فشار خون عصبی چیست؟
اگر که ما علت ثانویه فشارخون را مسائل اضطراب، اعصاب، افسردگی در فرد تشخیص دهیم، بهتر است قبل از اینکه برای فرد، دارو و درمان فشارخون را شروع کنیم، از سری داروهای آرام بخش گیاهی یا شیمیایی استفاده کنیم.
به عنوان مثال از دمنوش های گیاهی مانند گل گاو زبان در افرادی که خیلی خیلی مسائل عصبی و اضطراب آن ها کم است با شیوه های سنتی و گیاهی درمان کنیم و اگر هم که نه مسئله اعصاب در فرد کمی پررنگتر است میتوانیم سراغ داروهای شیمیایی برویم و از گروه داروهای ضد اضطراب، ضد افسردگی، و آرام بخش ها استفاده کنیم و فشار فرد با توجه به اینکه مسائل اضطراب و اعصاباش کنترل میشود، خود به خود برطرف میشود و شاید نیاز به داروی فشارخون نباشد.
سخن پایانی
در نهایت باید به طور خلاصه بگوییم، اگر افراد از سن جوانی، بیماری فشارخون ندارند و از سنین پایینتر، تغییر در سبک زندگی، کاهش وزن، ترک دخانیات، ورزش های منظم هوازی روزانه و محدودیت نمک، تعدیل مصرف الکل را در سبک زندگی خود رعایت میکنند که مبتلا به علت پایین نیامدن فشار خون نشوند.
اگر هم که بیماران دچار فشارخون شدند، توصیه ما به آن ها این است که داروهای فشارخون خود را به طور مرتب مصرف کنند و به شکل آزمایشی و خودسرانه اقدام به ترک دارو نکنند و قبل از این کار با پزشک و متخصص قلب و عروق خود مشورت کنند و یا اگر قرار است که دارویی را به لیست داروهای خود بنابر علل دیگری اضافه کنند، برای تداخل دارویی حتما با پزشک خود مشورت کنند.
دکتر ریحانه شعبانی تخصص بیماریهای قلب و عروق با کدنظام پزشکی: 124112 در شهر تهران است. ایشان با مهارت و تخصص بالایی که در امر تشخیص و درمان دارند، خدمات پزشکی مختلفی به بیماران خود ارائه میدهند. برای نوبت دهی دکتر ریحانه شعبانی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و بهصورت اینترنتی و غیرحضوری نوبت بگیرید.