کلینیک قلب
دکتر تپش

علت تیر کشیدن قلب و درد پشت

چرا باید با علت تیر کشیدن قلب و درد پشت آشنا شویم؟

قلب عضو مهم و حیاتی بدن انسان است و تا زمانی که به درستی کار می‌کند حیات ادامه دارد. گاهی افراد به‌ دلایل مختلفی دچار علائم ناخوشایندی در قلب خود می‌شوند که یکی از این علائم تیر کشیدن آن است. حال یکی از مهم‌ترین سؤالات این است که علت تیر کشیدن قلب و درد پشت چیست؟ معمولاً کسانی عارضة تیر کشیدن قلب و درد پشت را تجربه می‌کنند که فعالیت سنگینی انجام داده‌اند.

علت تیر کشیدن قلب و درد پشت

آنچه در این مقاله می خوانید :

بررسی دقیق علت تیر کشیدن قلب و درد پشت

شما به عنوان یک فرد عادی قادر به تشخیص علت تیر کشیدن قلب و درد پشت نیستید و زمانی که چنین علائمی را برای اولین بار یا چندین بار تجربه می‌کنید، حتماً باید به پزشک قلب مراجعه کنید تا پروسه تشخیصی آن انجام گیرد.

پزشکان مجرب و متخصصین قلب و عروق با روش‌های تشخیصی پیشرفته و به‌روز می‌توانند اصلی‌ترین علت این مشکل را پیدا کنند و بهترین درمان را پیشنهاد دهند. زمانی که با علائمی از درد قلب و ناحیه پشت به متخصص قلب مراجعه کنید، در ابتدا علائم بالینی، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

پزشک سعی می‌کند سابقه بیماری‌های قبلی، داروهایی که مصرف می‌کنید، فشار خون، نبض، ضربان قلب، تعداد تنفس و ریه را مورد ارزیابی قرار دهد.

گاهی شناسایی مشکلی که باعث تیر کشیدن قلب و پشت شده با معاینه فیزیکی امکان‌پذیر نیست که در این صورت متخصص قلب برای تست دقیق از بیمار می‌خواهد که آزمایش، اکو، سونوگرافی یا آزمایش‌های تصویربرداری انجام دهد.

در مواردی که مشکل قلبی با آزمایش‌های ساده قابل شناسایی نباشد، پزشک از روش تشخیصی به نام آنژیوگرافی استفاده می‌کند. با این روش آزمایشی، متخصص مورد نظر می‌تواند تصاویری جامع و دقیق از عروق قلبی به دست بیاورد.

پس از انجام تست‌های مورد نظر، متخصص قلب تشخیص نهایی و مشکل قلبی را کشف می‌کند و درمان‌های مناسب را در اختیار شما قرار می‌دهد.

درمان مشکلات قلبی از جمله تیر کشیدن قلب که با درد پشت همراه باشد شامل مصرف انواع داروها؛ همچون داروهای کنترل‌کننده فشار خون، تغذیه مناسب، ایجاد تغییراتی در سبک زندگی یا در موارد شدید، جراحی است.

به طور کلی اغلب مراجعه‌کنندگان با مشکل درد قلب و درد پشت، مشکلاتی همچون اسپاسم عضلانی، کم خونی، مشکلات تنفسی، التهابات معده و مواردی از این قبیل را نیز گزارش می‌کنند که به پزشک در تشخیص علت بیماری کمک می‌کند.

زمانی که تجربه درد قلبی که گاه با درد پشتی همراه است داشتید، سعی کنید سریعاً به پزشک مراجعه کنید به ویژه اگر تنگی نفس دارید، حالت تهوع و استفراغ دارید، تپش قلب شدید دارید، دچار سرگیجه و تاری دید هستند.

 

آیا علت تیر کشیدن قلب و درد پشت به نارسایی قلبی مربوط می‌شود؟

در رابطه با اینکه آیا علت تیر کشیدن قلب و درد پشت به نارسایی قلبی ربط دارد یا نه باید گفت بله درست است؛ اما این در تمامی موارد صدق نمی‌کند یعنی تنها برخی از افراد به دلیل نارسایی قلبی دچار تیر کشیدن در ناحیه پشتی نیز می‌شوند.شاید این سؤال در ذهن‌تان به وجود بیاید که منظور از نارسایی قلبی چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت؛ زمانی که قلب به هر علتی قادر به خون‌رسانی به بخش‌های حیاتی بدن نباشد، عارضه نارسایی قلبی رخ می‌دهد.

وقتی فشار زیادی در درازمدت به قلب وارد می‌شود فرد در معرض نارسایی قلبی قرار می‌گیرد یا افرادی که تجربه فشار خون بالا دارند بیشتر در معرض نارسایی قلبی هستند.

در حالت عادی، قلب پمپاژ خون را به طور دقیق انجام می‌دهد اما زمانی که فرد دچار نارسایی قلبی شود، خون‌رسانی دچار اختلال می‌شود و معمولاً کوچک‌‌ترین اختلالی در خون‌رسانی نیز با مشکلاتی همچون درد پشت همراه خواهد بود که در مواجه با چنین شرایطی باید سریعاً درمان انجام شود.
افرادی که تیر کشیدن قلب را تجربه می‌کنند ممکن است دچار عارضه‌ای به نام ایسکمی شده باشند. در این عارضه خون و اکسیژن کافی به قلب نمی‌رسد و بیشتر زمانی رخ می‌دهد که فرد استرس زیادی دارد یا فعالیت بدنی شدیدی انجام می‌دهد.

علت تیر کشیدن قلب و درد پشت به دلیل عارضه ایسکمی می‌تواند به جز تیر کشیدن قفسه سینه، موجب تیر کشیدن یا درد بخش‌هایی همچون گردن، شانه و بازوها شود.

کسانی که قبلاً سابقه نارسایی قلبی داشته‌اند یا بیماری‌های قلبی را تجربه کرده‌اند، بیشتر از دیگران ممکن است تجربه نارسایی قلبی را داشته باشند که اغلب خطرناک است و باید به طور قطعی درمان شود.

به طور کلی به جز سابقه قبلی در زمینه نارسایی قلبی، اگر شغل پر استرسی دارید، فشار خون بالا دارید، فعالیت‌های شدیدی انجام می‌دهید یا قبلاً سابقه جراحی قلبی داشته‌اید، بیشتر باید مراقب قلب خود باشید چرا که احتمال بروز نارسایی قلبی افزایش می‌یابد و شما را با چالش‌هایی روبه‌رو می‌کند که گاهی خطرناک و تهدیدکننده هستند

بررسی علت تیر کشیدن قلب و ربط آن به آنژین صدری

در برخی مواقع پزشک با بررسی دقیق برای کشف علت تیر کشیدن قلب و درد پشت، به این نتیجه می‌رسد که فرد دچار عارضه‌ای به نام آنژین صدری شده است. زمانی که به هر دلیلی، جریان خون کاهش می‌یابد و به درستی به عضلات قلب نمی‌رسد، فرد دچار چنین عارضه‌ای می‌شود که گاه تهدیدکننده و خطرناک است.

زمانی که عروق قلبی دچار انسداد و مشکل شوند و نتوانند اکسیژن و مواد مغذی به قلب برسانند، قلب نمی‌تواند به درستی کار کند و فرد دچار درد قلب، تیر کشیدن قلب که با درد پشت همراه است، می‌شود.

مهم است بدانید که علت تیر کشیدن قلب از پشت تنها به عارضه آنژین صدری مربوط نمی‌شود؛ بلکه این تنها یکی از علل است که در حین استراحت، تمرین یا فعالیت‌های روزمره رخ می‌دهد.

معمولاً زمانی که فرد فعالیت بیشتری انجام می‌دهد، قلب نیاز به خون و اکسیژن بیشتری دارد که گاهی به هر علتی، خون به درستی به قلب نمی‌رسد و فرد با مشکلاتی مواجه می‌شود.

کسانی که مدام فعالیت‌های استرسی انجام می‌دهند، کسانی که غذاهای سنگین مصرف می‌کنند، افراد مبتلا به فشار خون بالا یا حتی سرما می‌تواند موجب بروز آنژین صدری شود.

از آنجایی که قلب حیاتی‌ترین عضو بدن است، اگر خون به اندازه کافی به آن نرسید، فرد دچار فشار و درد یا تیر کشیدن در بخش پشتی خواهد شد که گاهی تا گردن، شانه، فک یا حتی شکم نیز کشیده می‌شود. بیماران آنژین صدری تجربه تیر کشیدن قلب از پشت را دارند که معمولاً به دلیل تنگی عروق کرونری است.

با کاهش جریان خون در عروق قلبی، درد و ناراحتی در ناحیه پشتی احساس می‌شود که باید فوراً درمان شود. برای شناسایی اینکه آیا آنژین صدری اصلی‌ترین علت تیر کشیدن قلب از پشت است یا این مشکل به سایر بیماری‌ها مربوط می‌شود باید معاینه قلبی را تحت نظر متخصصین قلب انجام دهید.

 

التهابات عضله قلب

بهتر است بدانید که علت تیر کشیدن قلب و درد پشت در اغلب مواقع موجب نگرانی در افراد می‌شود و استرس و اضطراب را بیشتر می‌کند که با افزایش استرس، شرایط بیماری وخیم‌تر می‌شود و به همین دلیل توصیه تمامی پزشکان این است که مشکلات قلبی را جدی بگیرید هر چند علائم جزئی را در بیماری‌های قلبی شاهد بودید.

از مشکلاتی که گاهی دلیل تیر کشیدن قلب و درد پشت است و باید سریعاً درمان شود، التهابات عضله قلبی است که می‌تواند ناشی از عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی باشد.

سؤالی که اینجا ممکن است ذهن برخی را به خود درگیر کند این است که چرا عفونت باعث التهابات عضلات قلب می‌شود؟ در پاسخ باید گفت؛ وقتی عفونتی در بدن ایجاد می‌شود، سیستم ایمنی برای مبارزه با آن فعال می‌شود که در چنین شرایطی در محل عفونت مواد شیمیایی ترشح می‌شود که با تورم و التهاب همراه خواهد بود.

در هر صورت، هرگونه التهاب و تورم در دیواره قلب و عروق ممکن است علت تیر کشیدن قلب و درد پشت باشد. اگر شما برای این مشکل قلبی به پزشک مراجعه کنید و متخصص مورد نظر این تشخیص را داده باشد که مشکل از التهابات دیواره قلبی است.

داروهای خاصی برای کاهش التهاب تجویز می‌شوند که برخی به صورت خوراکی و برخی تزریقی استفاده می‌شوند تا زمانی که التهابات عضله قلبی کاهش نیابند، شاهد دردهای گاه و بیگاه در ناحیه قفسه سینه یا پشت خواهیم بود که اغلب همراه با تیر کشیدن قلب است.
گاهی اوقات التهابات دیواره‌های قلبی با درد و سختی نسبتاً شدیدی همراه هستند که بر اثر تحریک عصب‌های محیطی یا حتی تغییر در جریان خون رخ می‌دهند.

به طور کلی عامل اصلی التهابات عضله قلب عفونت است که ممکن است در تمامی گروه‌های سنی رخ دهد.

عفونت‌ها در چند نوع ویروسی، قارچی یا باکتریایی هستند که منجر به واکنش‌های التهابی در نواحی قلب می‌شوند و از آنجایی که عصب‌های محیطی قلب حساس هستند، فرد دچار علائمی می‌شود که تیر کشیدن و درد پشت یکی از مهم‌ترین آنهاست و باید تحت نظر متخصص قلب و عروق درمان کامل صورت بگیرد.

 

آیا تیر کشیدن قلب موجب اختلال در ریتم قلب می‌شود؟

علت تیر کشیدن قلب و درد پشت می‌تواند ناشی از بیماری‌های مختلفی باشد که گاهی موجب آریتمی قلبی یا همان نامنظم شدن ضربان قلب می‌شود برای درک بهتر این موضوع بهتر است ابتدا با ساختار قلب آشنا شوید. در واقع قلب از دو بخش بطن چپ و بطن راست تشکیل شده است و بخش پایینی آن نیز دارای دو دهلیز با نام‌های دهلیز چپ و دهلیز راست است که این دو دهلیز در چرخه ضربان قلب و پمپ کردن خون نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند.

بخشی از سیستم قلبی وظیفه تنظیم ریتم قلبی و همچنین هماهنگ کردن انقباضات قلب را بر عهده دارد که گاهی به علت مشکلات مختلفی دچار اختلال می‌شود و معمولاً افرادی که دچار تیر کشیدن قلب می‌شوند، ممکن است ضربان قلب‌شان نیز نامنظم شود.

علت تیر کشیدن قلب و درد پشت به عوامل گوناگونی بستگی دارد؛ بیماری‌ها و مشکلات مختلفی موجب این بیماری می‌شوند که همگی آنها نیاز به درمان فوری دارند چرا که گاهی تیر کشیدن قلب منجر به تخریب ساختارهای قلبی یا تحریک مکانیکی می‌شود و تأثیر مستقیمی بر سیستم عصبی قلب می‌گذارد.

شاید این سؤال در ذهن‌تان به وجود آمده باشد که سیستم عصبی قلب چیست؟ در پاسخ باید گفت؛ سیستم عصبی قلبی وظیفه تنظیم و کنترل کامل فعالیت قلبی را دارد و هرگونه تغییر در سیگنال‌های عصبی باعث آریتمی قلبی یا همان ضربان نامنظم قلب می‌شود و افراد معمولاً در چنین شرایطی دچار کاهش ضربان قلب، افزایش ضربان قلب یا آریتمی می‌شوند که با علائم دیگری نیز همراه است و باید پس از مشخص شدن علت اصلی آن، درمان به موقع انجام گیرد.

 

فشار خون بالا علت تیر کشیدن قلب و درد پشت

از جمله دلایل مهمی که گاهی اصلی‌ترین علت تیر کشیدن قلب است‌، فشار خون بالاست. افزایش فشار خون باعث افزایش استرس و سایر مشکلات قلبی می‌شود که حتماً باید درمان شود.

مواردی همچون استرس بالا، سن، چاقی، ژنتیک، مصرف دخانیات و الکل، عدم فعالیت بدنی، مشکلات کلیه، مصرف نمک زیاد و مواردی از این قبیل همگی باعث بروز فشار خون می‌شوند که خود این مشکل تأثیرات آسیب‌زایی بر سیستم قلبی و عروقی دارد که تیر کشیدن قلب و درد در ناحیه پشتی تنها یکی از آنهاست.

فشار خون بالا و همچنین تیر کشیدن قلب به طور همزمان ممکن است به دلیل مشکلات جدی و حاد قلبی و عروقی باشد که باید توسط متخصصین قلب و عروق مورد ارزیابی و درمان قرار بگیرد.

فشار خون بالاتر از حد معمول گاهی نشان‌گر بیماری‌های قلبی است که در چنین شرایطی گاهی به همراه تیر کشیدن قلب، افراد دچار آریتمی نیز می‌شوند.

به طور کلی فشار خون بالا گاهی به دلیل ضخامت یا تنگ شدن عروق قلبی رخ می‌دهد که در چنین شرایطی، جریان خون و اکسیژن دچار اختلال خواهد شد و اینجاست که فرد دچار برخی علائم می‌شود و تیر کشیدن قلب و احساس درد در بخش پشتی یکی از آنهاست.

گاهی به همراه علائمی همچون تیر کشیدن قلب و درد پشت، فرد علائمی همچون تنگی نفس، سرفه، تعریق بیش از حد، ضعف، سردرد و سرگیجه را نیز تجربه می‌کند که ممکن است به دلیل فشار خون بالا باشد و در چنین موقعیتی باید فوراً به اولین مرکز درمانی مراجعه شود.

مشکلات مربوط به عفونت ریوی و تیر کشیدن قلب

علت تیر کشیدن قلب و درد پشت به عوامل گوناگونی بستگی دارد اما از جمله بیماری‌هایی که گاهی با مشکلات قلبی اشتباه گرفته می‌شود عفونت ریه است. اگرچه این دو بیماری دو مشکل جداگانه در حوزه سلامت هستند؛ اما در برخی مواقع علائمی شبیه به یکدیگر دارند و فرد تجربه درد در

بخش پشتی بدن یا تیر کشیدن قفسه سینه را خواهد داشت که در چنین شرایطی باید عفونت ریوی درمان شود تا فرد دچار مشکلات جدی دیگر نشود.

عفونت ریه از آن دسته عفونت‌های التهابی است که توسط باکتری، ویروس یا قارچ ایجاد می‌شود. زمانی که شدت عفونت ریه بالا باشد، قطعاً افراد شاهد علائم بیشتری از جمله سرفه، تنگی نفس، تب، درد قفسه سینه همراه با تیر کشیدن خواهند بود.

عفونت در سیستم تنفسی می‌تواند به دلیل بیماری‌های رایجی همچون سرماخوردگی، آنفولوآنزا، برونشیت و مواردی از این قبیل رخ دهد که در حالت عادی افراد دچار مشکل تیر کشیدن قلب نمی‌شوند مگر اینکه مشکل جدی وجود داشته باشد یا فرد اقدام به درمان به موقع بیماری نکرده باشد.

معمولاً افرادی که احساس می‌کنند دچار مشکل قلبی شده‌اند و با مشکل تیر کشیدن قلب و درد پشت به متخصص قلب مراجعه می‌کنند، پزشک علائم بالینی را بررسی می‌کند و چنانچه به همراه مشکلاتی همچون تنگی نفس، تب، درد قفسه سینه، درد پشت و تیر کشیدن، سرفه و خلط نیز وجود داشته باشد، از بیمار می‌خواهد از قفسه سینه نیز تصویربرداری کند و نتیجه را به پزشک گزارش دهد.

استرس و اضطراب علت تیر کشیدن قلب و درد پشت در میان افراد

برخی افراد بلافاصله با قرار گرفتن در شرایط تنش‌زا، دچار استرس و اضطراب می‌شوند و همین امر باعث بروز مشکلات جسمی زیادی می‌شود که یکی از آنها تیر کشیدن قلب و مشکلاتی از این قبیل است.

از جمله تغییراتی که معمولاً افراد در هنگام استرس و اضطراب آن را تجربه می‌کنند افزایش ضربان قلب است. هنگام استرس غده‌هایی در بدن اقدام به ترشح می‌کنند که موجب افزایش ضربان قلب و گاهی مشکلات قلبی دیگر می‌شود.

شاید این سؤال در ذهن برخی از کاربران به وجود آمده باشد که ضربان قلب بالا ناشی از استرس چگونه مشکلات قلبی ایجاد می‌کند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت؛ ضربان قلب سریع ناشی از اضطراب و استرس موجب تغذیه ناکافی به قلب و در نتیجه تنگی عروق قلبی، کاهش جریان خون به قلب و مشکلاتی از این قبیل می‌شود.

متأسفانه افراد استرسی بیشتر از دیگران تجربه مشکلات قلبی را دارند و بهتر است تحت نظر روان‌پزشک درمان شوند یا موقعیت زندگی و شغلی خود را تغییر دهند.

فشارهای روحی و روانی می‌تواند ناشی از مشکلات دیگری همچون مشکلات خانوادگی، مشکلات مالی، شغل، تحصیل و … باشد که اضطراب را افزایش می‌دهد و فرد دچار مشکلات قلبی از جمله تیر کشیدن قلب و درد پشت می‌شود.

مورد دیگر در همین رابطه به رویدادهای تروماتیک مربوط می‌شود؛ از تصادف گرفته تا خشونت، سوانح طبیعی و موارد این‌چنینی که همگی تأثیر منفی بر جسم از جمله قلب خواهند گذاشت. در این زمینه اختلالات روانی نیز دخیل هستند؛ یعنی اشخاصی که دچار وسواس هستند گاهاً دچار مشکلات قلبی می‌شوند.

 

آیا مشکلات ستون فقرات می‌تواند علت تیر کشیدن قلب و درد پشت باشد؟

در پاسخ به این سؤال که آیا مشکلات مربوط به ستون فقرات می‌تواند علت تیر کشیدن قلب و درد پشت باشد، باید گفت؛ بله ستون فقرات که شامل عضلات، عصب، مهره‌ها یا دیسک‌هاست، اگر تحت فشار قرار بگیرد یا دچار هرگونه نقص و آسیبی شود، افراد می‌توانند تجربه تیر کشیدن قلب را داشته باشند که با درد پشت بدن نیز همراه است.

مشکلات رایجی که در ستون فقرات رخ می‌دهد، به فشرده شدن عصب‌ها مربوط می‌شود که می‌تواند ناشی از بیرون زدگی دیسک، شکستگی استخوان و … باشد و از آنجایی که عصب‌های ستون فقرات به قلب متصل شده‌اند، فرد احساس درد، تیر کشیدن در قفسه سینه خواهد داشت.
دردهای مزمن استخوان‌ها و عضلات پشتی موجب تیر کشیدن قلب و درد پشت خواهند شد که گاهی شدت بالایی دارند به نحوی که با علائم و مشکلات قلبی اشتباه گرفته می‌شود.

گاهی بیماری‌های مختلف ستون فقرات گردنی موجب بروز مشکلاتی در قلب و پشت خواهد شد که یکی از نشانه‌های اصلی آن درد و تیر کشیدن است.

معمولاً زمانی که تیر کشیدن قلب و درد پشت را تجربه می‌کنیم، نمی‌توانیم تشخیص دهیم که آیا درد مربوط به مشکلات ستون فقرات است یا نه و به همین دلیل باید بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کنیم به ویژه اگر درد به شکل ناگهانی ایجاد شده باشد.

عوارض جانبی داروها رایج‌ترین علت تیر کشیدن قلب و درد پشت

مورد مهم دیگری که کمتر به آن پرداخته می‌شود و یکی از عوامل مهم در بروز مشکلات قلبی از جمله تیر کشیدن و درد پشت است‌ عوارض جانبی داروهاست. هر دارو عوارض جانبی خاص خود را برای افراد ایجاد می‌کند و معمولاً کسانی که داروهای فشار خون مصرف می‌کنند مانند بتابلاکرها، بیشتر از سایرین تجربه تیر کشیدن قلب را دارند.

عوارض جانبی داروها تنها به داروهای فشار خون محدود نمی‌شوند؛ بلکه داروهای کاهش‌دهنده التهاب و درد همچون ناپروکسن، ایبوپروفن و داروهایی از این دست نیز می‌توانند بر روی سیستم قلبی و عروقی تأثیر بگذارند که در این صورت باید از داروهای جایگزین استفاده کرد یا به طور کلی روند درمان را تغییر داد.

داروهای ضد افسردگی همچون فلوکستین و سرترالین نیز گاهی عوارضی ایجاد می‌کنند که تیر کشیدن قلب به همراه درد قلبی یکی از آنهاست.
به جز تمامی موارد ذکر شده، کسانی که به بیماری‌های روماتیسمی مبتلا هستند و داروهای ضد روماتیسمی همچون متوترکسات مصرف می‌کنند نیز گاهی شاهد بروز مشکلات قلبی از جمله تیر کشیدن قلب یا درد در ناحیه پشتی خواهند بود.

به طور کلی اگر شما از قبل داروی خاصی مصرف می‌کردید و احساس می‌کنید با مصرف دارو، قلبتان تیر می‌کشد یا در ناحیه پشتی دچار درد می‌شوید، بهتر است حتماً و در اولین فرصت با متخصص قلب و عروق صحبت کنید تا ارزیابی‌های لازم در این زمینه صورت گیرد.

سخن پایانی

تیر کشیدن قلب به تنهایی یا به همراه درد در پشت رخ می‌دهد که قطعاً افراد را دچار نگرانی می‌کند. علت تیر کشیدن قلب و درد پشت گوناگون است؛ در صورتی که علائمی همچون تنگی نفس، ضربان قلب نامنظم، ضعیف یا نامنظم، تعریق، حالت تهوع و استفراغ، درد در قفسه سینه، ضعف و بی‌حسی را تجربه کردید، باید با اورژانس تماس بگیرید چرا که احتمال حمله قلبی و مشکلات جدی قلب بالاست. در این مقاله موضوعات گوناگونی مرتبط با تیر کشیدن قلب و درد پشت را بررسی کردیم حالا می‌دانید که در صورت تیر کشیدن قلب به همراه درد پشت باید به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید