قلب انسان یکی از مهمترین و ضروریترین ارگانها در بدن است؛ در صورتی که در فرایند پمپاژ و خونرسانی آن مشکل ایجاد شود، تمامی فعالیتهای بدن دچار نقص میشود. یکی از مشکلات آشنای این ارگان، تیر کشیدن قلب است.
این درد به صورت ناگهانی و گاهاً شدید رخ میدهد؛ در این لحظه فرد احساس میکند جسمی نوک تیز با فشار، به قلب او فرو میرود. این درد غیر طبیعی که در قفسه سینه ایجاد میشود، میتواند همراه با تیرکشیدن دست چپ نیز باشد.
یکی از سؤالات مهم و پرتکرار افراد در این موارد، این است که علت این درد چیست؟ پاسخ این سؤال را باید به صورت بسیار جامع داد، به نحوی که میتوان گفت، علل قلبی و غیر قلبی مختلفی سبب تیر کشیدن خفیف قلب میشوند. اگر شما یا اطرافیانتان به این مشکل دچار هستید هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید، زیرا این درد میتواند عوارض خطرناکی همچون، سکته قلبی به همراه داشته باشد.
پس شما باید در مرحلة اول علت این درد قلبی را بدانید؛ سپس تستهای تشخیصی و آزمایشات لازم را انجام دهید تا نحوه درمان مؤثر برای مشکل شما مشخص شود؛ اگر قصد دارید با علتهای ایجادکننده تیر کشیدن قلب، عوارض خطرناک، روشهای درمانی مؤثر آن آشنایی کامل پیدا کنید، حتماً تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید :
-
-
- با ۵ علت اصلی و رایج تیر کشیدن خفیف قلب آشنا شوید (علتهای قلبی و غیر قلبی)
- علائم رایج تیر کشیدن خفیف قلب در افراد
- آزمایشات فوری تشخیص علت تیر کشیدن خفیف قلب
- درمان خانگی روشی برای کاهش تیر کشیدن خفیف قلب
- درمان دارویی راهی مؤثر برای تیر کشیدن خفیف قلب
- درمان جراحی راهی تضیمنی برای تیر کشیدن خفیف قلب
- با درمان اورژانسی تیر کشیدن خفیف قلب آشنا باشید
- مراقبتهای بعد از جراحی و درمان تیر کشیدن خفیف قلب را جدی بگیرید!
- عوارض خطرناک تیر کشیدن خفیف قلب را نادیده نگیرید!
- ۵ روش پیشگیری از تیر کشیدن خفیف قلب
- سخن پایانی
-
فهرست مطالب
- با 5علت اصلی و رایج تیر کشیدن خفیف قلب آشنا شوید (علتهای قلبی و غیر قلبی)
- رایجترین علت تیر کشیدن خفیف قلب در تمامی سنین؛ مشکلات قلبی
- اگر هنگام نفس کشیدن قلب شما تیر میکشد، پس مشکلات ریوی دارید
- تیرکشیدن خفیف قلب به دلیل استرس و حملههای عصبی
- کشیدگی عضلات و استخوان از دیگر علل تیر کشیدن خفیف قلب در نوجوانان
- سخن پایانی
با 5علت اصلی و رایج تیر کشیدن خفیف قلب آشنا شوید (علتهای قلبی و غیر قلبی)
تیر کشیدن خفیف قلب به علتهای قلبی و غیر قلبی رخ میدهد؛ اولین اقدام برای حل این مشکل، یافتن منشأ دقیق درد است. یکی از مشکلات رایج بین تمام گروههای سنی نظیر، کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و سالمندان، تیر کشیدن قلب است؛ که در هر کدام میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد.
عموم مردم اغلب بر این باور هستند که این بیماری از مشکلات قلبی منشأ میگیرد. باتوجه به گفتههای پزشکان متخصص قلب، دلایل مختلفی همچون، مشکلات گوارشی، مشکلات ریوی، استرس و اضطراب، مشکلات استخوانی و … میتوانند باعث ایجاد تیر کشیدن خفیف قلب شوند.
برای پی بردن به علت اصلی این بیماری، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علاوه بر یافتن علت، داروهای مناسب نیز برای شما تجویز شود. در ادامه به برخی از دلایل اصلی و رایج تیر کشیدن خفیف قلب اشاره خواهیم کرد که شامل:
رایجترین علت تیر کشیدن خفیف قلب در تمامی سنین؛ مشکلات قلبی
اکثر افراد زمانی که دچار تیر کشیدن خفیف قلب یا درد قفسه سینه میشوند، اولین فکری که در ذهن آنها نقش میبندد، حملات قلبی است. زمانی که حملات قلبی شکل میگیرد، معمولاً احساس گرفتگی در قفسه سینه میکنید و کسلشدگی را به دنبال دارد. در صورتی که علت این عارضه، مشکلات قلبی باشد ممکن است در افراد علائم زیر دیده شود:
⦁ در این افراد معمولاً دردهای فشارندهای ایجاد میکند که به قسمتهای مختلف بدن مانند فک، گردن، بازوها، کتف و شانهها انتقال مییابد.
⦁ اگر این درد در شما بیشتر از چند دقیقه طول بکشد یا با انجام فعالیتهای مختلف بدتر شود، ممکن است منشأ آن مشکلات قلبی باشد.
⦁ معمولاً این درد به شکل نوسانی و با شدتهای مختلف است.
⦁ فرد دچار تنگی نفس و عرق سرد میشود.
⦁ داشتن سرگیجه و حالت تهوع
⦁ ضعف یا استفراغ از دیگر علائم است.
افرادی که این درد را احساس میکنند معمولاً همانند افرادی که دچار بیماری شریان کرونری هستند احساس سنگینی، فشار یا سفتی دارند. پزشکان متخصص بعد از بررسی این علائم برای بیمارانی که دچار حملات قلبی میشوند داروهایی مانند قرص بریلاووس تجویز میکنند؛ این دارو باعث پیشگیری از سکتههای قلبی میشود.
اگر هنگام نفس کشیدن قلب شما تیر میکشد، پس مشکلات ریوی دارید
بعضی از افراد هنگامی که به صورت طبیعی نفس میکشند دچار تیر کشیدگی قلبی میشوند. در واقع میتوان گفت که برخی از مشکلات ریوی باعث تیر کشیدن خفیف قلب خواهد شد. در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت که شامل:
⦁ آمبولی ریه: زمانی که لختههای خون، از جریان خون به سمت ریه جلوگیری کنند و باعث مسدود شدن شریانهای ریه شوند، آمبولی ریه ایجاد میشود.
⦁ پلوریت: هنگامی که غشای ریه افراد دچار التهاب میشود، فرد در هنگام سرفه یا تنفس در قفسه سینه خود احساس درد میکند.
⦁ کلاپس ریه: زمانی که ریه دچار سوراخ شود، هوا بین دندهها و ریه نشت پیدا میکند که به آن کلاپس ریه میگویند. هنگام کلاپس ریه، فرد دچار درد ناگهانی در قفسه سینه میشود که ممکن است تا ساعتهای طولانی ادامه پیدا کند؛ در این مواقع فرد احساس تنگی نفس نیز دارد.
⦁ فشارخون ریوی: هنگامی که فشارخون در شریانهای ریوی کاهش مییابد، فرد دچار درد قفسه سینه میشود.
در صورتی که دلیل تیر کشیدن خفیف قلب، مشکلات ریوی باشد، متخصصان داروهای مناسب کاهنده درد قلبی را برای افراد تجویز میکنند. یکی از داروهای مؤثر برای محافظت از قلب و ریه در افراد مبتلا به مشکلات تنفسی، قرص بتالکو است. این دارو، تیر کشیدن خفیف قلب به علت اختلالات تنفسی را کاهش میدهد.
تیرکشیدن خفیف قلب به دلیل استرس و حملههای عصبی
یکی از دلایل تیر کشیدن خفیف قلب، حملات عصبی است. در واقع این مشکل میتواند علامت وحشتناک حمله عصبی باشد و باعث ایجاد استرس در فرد شود. توجه داشته باشید که این حملات عصبی گاهاً بدون هیچگونه دلیلی اتفاق میافتد اما در برخی از موارد شرایط اضطرابزا باعث وحشت و حملات قلبی خواهد شد. از جمله علائم این بیماری به دلیل حملههای عصبی میتوان موارد زیر را نام برد:
⦁ لرزیدن و غش کردن
⦁ تعریق زیاد و ضربان قلب تند
⦁ سرگیجه داشتن
⦁ بیحسشدگی در قسمت دست و پا
این مشکل همانند حملات قلبی است و طول مدت آن گاهاً چند دقیقه است. پزشکان متخصص برای رفع این مشکل داروهایی نظیر پلاویکس تجویز میکنند. از اثرات این دارو میتوان به پیشگیری از حملات قلبی و سکته اشاره کرد.
کشیدگی عضلات و استخوان از دیگر علل تیر کشیدن خفیف قلب در نوجوانان
در نوجوانان و بزرگسالان، مشکلات عضلات یا استخوانها باعث تیر کشیدن قلب و درد قفسه سینه میشود. به بیان ساده، کشیده شدن استخوان و عضلات قفسه سینه هنگام برداشتن وسایل سنگین یا موارد دیگر، این عارضه را به دنبال دارد که هیچگونه ربطی با مشکلات قلبی ندارد؛ این درد به شکل ناگهانی است.
توجه داشته باشید اگر هنگام درد قفسه سینه، درد در استخوانهای کمر، گردن یا بازوها احساس میکنید، احتمالاً مربوط به نارسایی قلبی یا بزرگ شدن قلب است. در صورتی که این علائم را داشتید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
مشکلات گوارشی دلیل رایج تیر کشیدن خفیف قلب
زمانی که افراد به مشکلات گوارشی نظیر ریفلاکس معده دچار میشوند، در گلو یا قفسه سینه احساس سوزش و درد میکنند. در برخی از موارد همراه با ریفلاکس معده، فرد احساس تیر کشیدن خفیف قلب را نیز دارد.
معمولاً این مشکل هنگامی اتفاق میافتد که ریفلاکس معده پاشیده میشود و یک درد ناگهانی ایجاد میکند. از دیگر موارد ایجادکننده این در، التهاب لوله متصلکننده گلو به معده است. در این شرایط هنگام ورزش کردن، دراز کشیدن و غذا خوردن این درد بیشتر میشود.
علائم رایج تیر کشیدن خفیف قلب در افراد
تیر کشیدن خفیف قلب یا درد قفسه سینه با علامتهای گوناگونی در افراد مختلف ظاهر میشود؛ این تفاوت میتواند به دلیل متغیر بودن منشأ درد باشد که در قسمت بالا به آن اشاره شد.
علائم این مشکل گاهاً با احساس خفهشدگی یا تنگی نفس همراه خواهد بود؛ سوزش، سنگینی و فشار بر روی قفسه سینه از دیگر موارد است. معمولاً این درد در قسمتهای گردن، فک، شکم فوقانی، دست چپ یا شانه به صورت درد تیز یا خفیف ایجاد میشود. اما در برخی از موارد ممکن است این درد به شکل متفاوتی باشد مثلاً:
⦁ تیر کشیدن چندثانیهای و گذرا یا تکرار چندین باره باشد.
⦁ گاهی شدت این درد با تغییر موقعیت، تنفس یا سرفه عوض نمیشود.
⦁ به صورت کلی این درد در قسمت چپ قفسه سینه اتفاق میافتد اما ممکن است در قسمت وسط یا راست بدن نیز حس شود.
⦁ علائم تیر کشیدن خفیف قلب در زنان میتواند به شکل سرگیجه، استفراغ، تهوع یا درد در دستها اتفاق بیفتد.
⦁ در زنان باردار این علائم به شکل سوزش سر دل، فشار کودک به دیافراگم، سوزش معده، استرس یا گسترش قفسه سینه احساس شود.
آزمایشات فوری تشخیص علت تیر کشیدن خفیف قلب
قبل از شروع هرگونه درمانی، افراد مبتلا باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا از علت به وجود آورنده این درد مطلع شوند. پس از اینکه علت شناسایی شد، به سراغ مراحل درمانی بعدی باید رفت. معمولاً برای تشخیص علت تیر کشیدن خفیف قلب، آزمایشات اولیهای انجام میگیرد که عبارتاند از:
نوار قلب بهترین راه تشخیص تیر کشیدن خفیف قلب
در مراکز درمانی برای گرفتن نوار قلب، الکترودهای دستگاه را به پوست بدن فرد متصل میکنند تا فعالیتهای قلبی را ثبت کند. در صورتی که فرد در ساعات گذشته حمله قلبی را پشت سر گذاشته باشد یا در همان حین دچار حمله قلبی شود، در نوار قلب مربوطه نشان خواهد داد.
گرفتن آزمایش خون برای تشخیص تیرکشیدن قلب
بر اثر حملات قلبی، سلولهای قلب دچار آسیب میشوند؛ در نتیجه آنزیمها و پروتئینهایی وارد جریان خون فرد خواهند شد. گرفتن آزمایش خون، میزان بالا رفتن غلظت این آنزیم و پروتئینها را که به شکل طبیعی در عضلات قلب وجود دارند، مشخص میکند.
سیتی اسکن راهی برای تشخیص تیر کشیدن خفیف قلب
در صورتی که آئورت دچار پارگی شود، لختههای خون در ریه شکل میگیرد؛ در نتیجه باعث ایجاد آمبولی ریه خواهد شد. با استفاده از سیتی اسکن میتوان پارگی آئورت را مشاهده کرد.
تشخیص فوری با رادیوگرافی قفسه سینه
در صورتی که پزشک بخواهد وضعیت و اندازه رگهای خونی، ریه و قلب را بررسی کند، از قفسه سینه عکسبرداری انجام میگیرد. از طرفی میتوان با استفاده از آن، روی هم افتادگی ریهها را نیز مشخص کرد.
در صورتی که پزشک متخصص با توجه به آزمایشات اولیه نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد، سری دوم آزمایشات را تجویز میکند که این آزمایشات شامل:
اکوکاردیوگرام روش تشخیصی تیر کشیدن قلب
برای این کار با استفاده از امواج صوتی، تصاویر ویدئویی از قلب ثبت میکنند. به منظور کیفیت بهتر تصاویر گرفته شده از قسمتهای مختلف قلب، دستگاه کوچکی از گلو بیمار عبور میدهند.
تست ورزش یا استرس روشی مؤثر
در این تست، واکنش قلب و رگها هنگام انجام فعالیتهای بدنی بررسی میشود. نتیجه این تست نشان میدهد، تیر کشیدن خفیف قلب به دلیل مشکلات قلبی است یا خیر. این تست به شکلهای مختلفی صورت میگیرد که شامل مواردی مانند، راه رفتن روی تردمیل یا رکاب زدن دوچرخه ثابت است؛ در این هنگام از قلب، نواری گرقته میشود. برای افراد معلول از تزریق داروی داخل وریدی خاص استفاده میکنند؛ این دارو اثری همانند ورزش کردن بر روی قلب دارد.
تشخیص بینظیر با آنژیوگرافی عروق کرونری
با استفاده از این روش، پزشک میزان گرفتگی یا تنگی شریانهای قلبی را بررسی میکند. پزشک در این روش، لوله باریک و بلندی، از طریق شریان کشاله ران یا مچ دست وارد میشود تا به شریانهای قلبی برسد. درون این لوله، ماده رنگی مایعی وجود دارد که شریانها را پر میکند؛ در نتیجه رگ به شکل واضحی در رادیوگرافی مشخص میشود.
درمان خانگی روشی برای کاهش تیر کشیدن خفیف قلب
پس از اینکه برای شناسایی علت تیر کشیدن قلب به پزشک متخصص مراجعه کردید و مشخص شد این درد به دلیل مشکلات قلبی نیست، میتوانید از درمانهای خانگی استفاده کنید. در واقع درمان خانگی باعث کاهش تیر کشیدن قلب یا درد قفسه سینه میشود. دقت داشته باشید که این روشها برای افرادی که دردهای قلبی نظیر آنژین دارند اصلاً مناسب نیست و حتی خطرآفرین خواهد بود. در اینجا متداولترین راهکارهای خانگی توضیح داده شده است که شامل:
برای کاهش تیر کشیدن خفیف قلب خوردن بادام فراموش نشود!
یکی از دلایل تیر کشیدن خفیف قلب، مشکلات گوارشی نظیر ریفلاکس معده است. خوردن چند عدد بادام یا شیر بادام باعث کاهش ریفلاکس معده میشود. توجه کنید که بادام به دلیل چربی موجود در آن، در صورت مصرف زیاد، ریفلاکس معده را تشدید میکند.
نوشیدنی گرم مصرف کنید
زمانی که به دلیل نفخ یا گاز دچار درد قفسه سینه میشوید، استفاده از نوشیدنیهای گرم را بسیار توصیه میکنیم. این نوشیدنیها باعث هضم غذا و از بین رفتن گاز خواهد شد.
کمپرس آب سرد روشی عالی برای کاهش تیر کشیدن خفیف قلب
برخی از دلایل ایجادکننده درد قلب، فشار و کشیدگی عضلات است. در واقع افراد به دلیل انجام فعالیتهای گوناگون، ورزش یا ضربات مستقیم دچار درد قفسه سینه میشوند که استفاده از کمپرس آب سرد بسیار مؤثر و کمککننده به کاهش این درد است.
سیر خوراکی مفید برای تیر کشیدن قلب!
برای کاهش علائم و درد قفسه سینه میتوان از چند حبه سیر استفاده کرد. برای مصرف به صورت مخلوط با شیر یا اینکه به شکل قطعه قطعه جویده شود تا اثرات آن را مشاهده کنید.
سرکه سیب یک معجون بینظیر!
یکی از مواد خانگی که باعث کاهش ریفلاکس معده میشود، سرکه سیب است. این ماده خوراکی کمترین میزان عوارض و بیشترین فایده را دارد. دقت داشته باشید که اگر آسپرین یا سایر داروهای قلبی را مصرف میکنید از سرکه سیب استفاده نکنید زیرا باعث رقیق شدن بیش از حد خون میشود.
برای کاهش تیر کشیدن قلب دراز بکشید!
در صورتی که دچار درد قلبی شدید هستید، بلافاصله درازبکشید و سعی کنید سر را در قسمت بالاتر از بدن قرار دهید تا از میزان درد کاسته شود. اگر درد قلبی به دلیل ریفلاکس معده باشد، بهتراست که کمی به شکل قائم بنشينيد تا از دردتان کمتر شود.
درمان دارویی راهی مؤثر برای تیر کشیدن خفیف قلب
برای درمان و کاهش تیر کشیدن خفیف قلب، میتوان از داروهای تجویزی پزشک متخصص استفاده کرد. دقت داشته باشید که حتماً داروهای مورد مصرف، توسط پزشک تجویز شده باشد زیرا در صورت مصرف سرخود، خطرات فراوانی شما را تهدید خواهد کرد. اگر این عارضه بهبود پیدا نمیکند، میتوانید از داروهای مؤثری که برای این مشکل وجود دارد استفاده کنید؛ این داروها شامل:
آنتی اسیدها یک دسته دارویی مؤثر
با استفاده از آنتی اسیدهای حاوی منیزیم یا کربنات کلسیم، میتوان تیر کشیدن خفیف قلب را کاهش داد. در واقع آنتی اسید میتواند اسید معده را کاهش دهد و از طرفی منیزیم موجود در آن باعث بهبود زخمهای معده شود.
مصرف مسدودکنندهها روش مؤثر دیگر
این دارو نیز مانند آنتی اسیدها باعث کاهش تولید اسید میشود اما برخلاف آنها سرعت کمتر و میزان اثر طولانیتری دارد. در برخی از موارد پزشک توصیه به مصرف همزمان دو قرص مسدودکننده و آنتی اسید میکند.
مهارکنندههای پمپ پروتئین
در صورتی که بیشتر از دو بار در هفته دچار ریفلاکس معده میشوید، پزشک شما را به مصرف این داروها تشویق میکند. این دارو اثر کاهنده اسید معده را خواهد داشت و نسبت به مسدودکنندهها عملکرد بهتری دارد. امکان استفاده از این دارو، بیشتر از داروهای مسدودکننده است.
شلکنندههای سرخرگ داروی مناسب تیرکشیدن خفیف قلب
برای جریان راحتتر خون در شریانهای قلبی تنگ شده، از نیتروگلیسیرین استفاده میکنید. این دارو به صورت قرص زیر زبانی قابل مصرف است و باعث شل شدن شریانهای قلب میشود. برخی از داروهای فشارخون نیز میتوانند رگها را پهن و شل کنند.
مصرف آسپرین را فراموش نکنید!
در صورت تشخیص علت تیرکشیدن، به دلیل مشکلات قلبی، پزشک آسپرین تجویز میکند.
برای کاهش خطر تیرکشیدن قلب از داروهای ضد انعقادی استفاده کنید
در صورتی که بیمار درحال سکته قلبی باشد از داروهایی که لخته خون را از بین میبرند استفاده میکنند تا لختههای خون به قلب نرسند.
داروهای ضد افسردگی
اگر بیمار دچار حملات عصبی نظیر پانیک باشد، پزشک متخصص برای او داروهای ضد افسردگی تجویز خواهد کرد.
توجه! هیچ دارویی بدون مشورت و هماهنگی با پزشک متخصص مصرف نکنید زیرا باعث ایجاد مشکلات خطرناک و جدی خواهد شد. پس حتماً برای مشکلات و دردهای قلبی در اولین گام به پزشک متخصص مراجعه کنید.
درمان جراحی راهی تضیمنی برای تیر کشیدن خفیف قلب
در برخی از موارد، دردهای قلبی با استفاده از درمانهای خانگی یا دارویی برطرف نمیشود پس سراغ درمان جراحی میرویم. از اینرو برای درمان خطرناکترین علتهای قلبی از یکسری عملها استفاده میشود که برخی از آنها شامل موارد زیر میشود:
استنتگذاری و انژیوپلاستی روشی برای کاهش تیر کشیدن خفیف قلب
درد قلب به دلایل مختلفی صورت میگیرد، در صورتی که به دلیل مسدود شدن سرخرگهای کرونری و تغذیهکننده قلب باشد، پزشک یک سوند وارد رگ بزرگ کشاله ران میکند. در انتهای این سوند یک بالن قرار دارد؛ پس از ورود به رگ، به سمت بالا و قسمت مسدود شده حرکت خواهد کرد.
در مرحله بعد، برای پهن کردن شریان مورد نظر، بالن انتهای سوند باد میشود؛ سپس باد بالن را خالی میکند و سوند را بیرون میآورد. در بیشتر موارد روی قسمت خارجی بالن از استنت (لوله توری سیمی کوچک) استفاده میکنند. استنت باعث باز نگه داشتن سرخرگ میشود.
جراحی ترمیم پارگی یک روش فوری
در برخی از موارد، آئورت دچار پارگی میشود که بسیار خطرناک است. وظیفه این شریان، انتقال خون از قلب به بقیه بدن است؛ در نتیجه، این پارگی باید خیلی فوری ترمیم شود.
جراحی بایپس روشی عالی برای کاهش تیر کشیدن قلب
یکی از روشهای مورد استفاده در هنگام مسدود شدن شریانها، جراحی بای پس است. در این روش، رگ یکی از قسمتهای بدن را برمیدارند و جایگزین رگ مسدود شده میکنند تا جریان خون ادامه پیدا کند.
باد کردن دوباره ریه روش جراحی دیگر
یکی از علتهای تیر کشیدن خفیف قلب، روی هم افتادن ریه است. در روش مورد نظر، ریه را توسط یک لوله باد میکنند.
با درمان اورژانسی تیر کشیدن خفیف قلب آشنا باشید!
شاید بسیاری از افراد تصور کنند که حمله قلبی همیشه با دردهای قفسه سینه همراه است؛ اما این یک باور غلط است. در هر موقعیتی اگر دچار درد قلب شدید و همزمان با این تیر کشیدن علائم زیر را مشاهده کردید، ممکن است خطر سکته قلبی شما را تهدید کند:
⦁ احساس گیجی
⦁ تنگی نفس
⦁ احساس تهوع
⦁ عرق سرد
در صورتی که موارد بالا را بیشتر از ۵ دقیقه تجربه کردید، هرچه سریعتر با اورژانس تماس بگیرید، چون ممکن است در ساعات آینده دچار سکته قلبی شوید. گاهاً سکته قلبی میتواند با مواردی مثل احساس درد در پشت، بازوها، گردن، فک همراه باشد.
مراقبتهای بعد از جراحی و درمان تیر کشیدن خفیف قلب را جدی بگیرید!
زمانی که برای فرد هیچ کدام از روشهای درمانی پاسخگو نیست، از جراحی استفاده میشود. مهمترین کار برای این بیماران، انجام اصولی و درست مراقبتهای پس از درمان است که در صورت رعایت نشدن آن مشکلات فراوانی به وجود خواهد آمد. در ادامه برخی از موارد مراقبتی را بیان خواهیم کرد:
⦁ فرد باید از انجام هرگونه فعالیت فیزیکی شدید که نیازمند صرف انرژی زیاد یا حتی متوسط دارد دوری کند. به بیان ساده تا حد امکان فعالیتهای خود را کم و از حمل یا برداشتن وسایل سنگین خودداری کند.
⦁ رعایت رژیم غذایی سالم و خاص که شامل مصرف بسیار کم نمک، چربی و غذاهای سرخ کردنی است.
⦁ انجام تستهای استرس برای بررسی میزان بهبود شما طی دورههای مختلف درمان
⦁ چکاب و ویزیت پزشک در زمانهای تعیین شده برای تأیید سلامت و پیشرفت مراحل درمانی
⦁ مصرف به موقع و درست داروهای تجویز شده توسط پزشک و پرهیز از هرگونه داروی سرخود
عوارض خطرناک تیر کشیدن خفیف قلب را نادیده نگیرید!
بسیاری از افراد گمان میکنند که با استفاده از درمان خانگی میتوان به طور کلی از خطرات درد شدید قفسه سینه در امان ماند. نگرانی اصلی که در رابطه با این مشکل قلبی وجود دارد، رخ دادن حملات قلبی است. پس دقت کنید که هنگام تیرکشیدن قلب فرد از نظر علائم مشکوک به حمله و سکته قلبی بررسی شود و در صورت وجود این موارد با اورژانس تماس بگیرید.
در این بین، زنان به میزان کمتری نسبت به مردان دچار دردهای شدید در قسمت قفسه سینه میشوند. آنها معمولاً درد را به شکل گرفتگی یا فشار در سینه احساس میکنند.
در صورتی که درد قلب به دلیل مشکلات گوارشی باشد، در دراز مدت مشکلات جدی را ایجاد میکند. از طرفی اگر مری دچار التهاب و سوزش شود، زخمهایی در آن به وجود میآورد که خونریزیهای جدی را ایجاد میکند؛ همچنین ریفلاکس معده باعث تغییر شکل سلولهای مری میشود؛ این وضعیت به مری بارت معروف است. در نهایت، این مشکل خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش خواهد داد.
نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد، استفاده نکردن از داروهای خانگی به عنوان اولین روش درمانی است. در مواردی که علائم سکته یا حملات قلبی وجود دارد؛ باید در اولین مرحله با اورژانس تماس بگیرید تا اقدامات درمانی سریع صورت بگیرد.
۵ روش پیشگیری از تیر کشیدن خفیف قلب
اگر به فکر سلامت قلب خود هستید و نمیخواهید به مشکلاتی نظیر تیر کشیدن خفیف قلب دچار شوید، خوب است که از ۵ اصل زیر پیروی کنید. این ۵ روش عبارتاند از:
⦁ یکی از آسانترین و مؤثرترین روشها برای پیشگیری از درد قلب، نفسهای عمیق است.
⦁ از خوردن غذاهای چرب و سرخ شده جداً خودداری کنید؛ این نوع از غذا باعث انسداد عروق قلبی و کرونری شما خواهد شد.
⦁ اگر که میخواهید عضلات قلبی خود را تقویت کنید و تنفس بهتری داشته باشید، بهتر است که روزانه بین ۲۰ تا ۶۰ دقیقه به ورزشهایی از نوع هوازی و قدرتی بپردازید.
⦁ سعی کنید از عواملی که باعث ایجاد استرس، اضطراب و ناراحتی در شما میشود دوری کنید، زیرا برخی از دلایل تیر کشیدن خفیف قلب، استرس و حملات عصبی است.
⦁ اگر شما به مشکلات تنفسی دچار هستید یا عفونت ویروسی دارید، حتماً به پزشک متخصص در این امر مراجعه کنید تا از مشکلات جدی بعدی نظیر مشکلات قلبی جلوگیری شود.
سخن پایانی
اکثر افراد در طول روز ممکن است به تیر کشیدن خفیف قلب دچار شوند؛ عوامل مختلفی این مشکل را ایجاد میکند. از جمله عوامل ایجادکننده این درد میتوان به مشکلات گوارشی، ریوی، قلبی، حملات عصبی و … اشاره کرد.
نکته مهم در اینجا، مشخص کردن علت به وجود آورنده است؛ زیرا در صورت وجود مشکلات قلبی احتمال خطر سکته قلبی وجود دارد. پس در مواقعی که احساس درد در قفسه سینه داشتید، حتماً هر چه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.
پزشک با بررسی وضعیت جسمی بیمار و انجام آزمایشات لازم به علت موضوع پی میبرد. پس از تشخیص علت، داروهای مورد نیاز را برای شما تجویز میکند. شما دوستان عزیز میتوانید برای بررسی علل مشکلات قلبی خود یا اطرافیانتان با پزشکان مجموعه تخصصی سایت ما ارتباط بگیرید و به سلامت کامل خود دست یابید.
دکتر ریحانه شعبانی تخصص بیماریهای قلب و عروق با کدنظام پزشکی: 124112 در شهر تهران است. ایشان با مهارت و تخصص بالایی که در امر تشخیص و درمان دارند، خدمات پزشکی مختلفی به بیماران خود ارائه میدهند. برای نوبت دهی دکتر ریحانه شعبانی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و بهصورت اینترنتی و غیرحضوری نوبت بگیرید.