کلینیک قلب
دکتر تپش

درمان فشار خون عصبی بالا

درمان فشار خون عصبی بالا، مصرف منظم داروها و داشتن رژیم های غذایی

درمان فشار خون عصبی بالا  بسته به علت ابتلا و نیز شرایط بیمار متفاوت خواهد بود. می توان گفت که یکی از بیماری ‌های مزمن نسبتا شایع در جامعه بیماری پر فشار خون(Blood pressure )می باشد. این بیماری به دلایل مختلف و متنوعی در افراد پدیدار می شود و یکی از انواع آن Blood pressure عصبی می باشد.

گاهی پیش می آید که افراد هنگامی که در شرایط پر تنش قرار می گیرند و دچار اضطراب می شوند، شاهد افزایش فشار خون هستند. این نوع از پرفشاری خون هم نیازمند پیگیری‌ های دقیق است و لازم است تا افراد برای درمان فشار خون عصبی بالا حتماً از بهترین دکتر فوق تخصص فشار خون کمک بگیرد.

درمان فشار خون عصبی بالا

علل ابتلا به فشار خون عصبی بالا

بسیاری از افراد پیش از آن که به دنبال درمان فشار خون عصبی بالا باشند، می‌ خواهند از علل ابتلا به این بیماری آگاه شوند. این موضوع و درک روند و علل پدید آورنده Blood pressure عصبی کمک می کند تا افراد بیشتر به اصول درمانی پایبند باشند. بسیاری از افراد Blood pressure بالا را زمانی تجربه می‌ کنند که دچار استرس شدید یا هیجان غیر معمول بیش از حد می شوند.

اغلب افراد پس از سپری شدن چنین شرایطی مجدد Blood pressure نرمال را تجربه می کنند. با این حال برخی دیگر از افراد هم دچار شرایط مزمن این بیماری می شوند که در چنین حالتی درمان Blood pressure عصبی ضروری خواهد بود. تدابیر درمانی مختلفی از قبیل داروها، مراقبت در منزل یا استفاده از طب سنتی برای این بیماری وجود دارد. در این مقاله به بررسی جنبه‌ های مختلف بیماری فشار خون عصبی می‌ پردازیم.

بر اساس رفرنس های علمی Blood pressure ۱۳۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه یا بالاتر به عنوان فشار خون بالا شناخته می شود. تداوم این شرایط یعنی بالا بودن Blood pressure باعث می شود که خون رسانی کافی به اعضای حیاتی مانند قلب و کلیه و… به درستی اتفاق نیفتد که تبعات جبران ناپذیری خواهند داشت.

در مورد فشار خون استرسی که نیاز به بهبود Blood pressure عصبی بالا ضروری خواهد بود، باید گفت که به طور کلی بدن قادر به تحمل سطح معینی از استرس می باشد اما در شرایطی که بدن اغلب اوقات دچار فشار خون بالا باشد و به تبع آن گردش خون ضعیف باشد، بیماری های مانند مشکلات قلبی، کلیوی، انواع سکته ها و… دور از ذهن نیست.

در مورد علل ابتلا به Blood pressure عصبی بالا باید گفت که شرایط روحی و روانی غیر عادی مانند حملات پانیک که فرد دارای اضطراب بسیار بالایی می‌ باشد، باعث فشارخون عصبی می شود اما اغلب موقتی است.

با این حال باید دانست که درمان فشار خون عصبی بالا در چنین شرایطی هم گاها بسیار ضروری خواهد بود. حتی اگر این شرایط موقتی به دفعات برای فرد ایجاد شود، منجر به آسیب رساندن به دیواره های عروقی می‌ شود و ارگان های حیاتی را تحت تاثیر قرار می دهد.

از دیگر علل ابتلا به فشار خون عصبی بالا در شرایط پر تنش می‌ توان به این موضوع اشاره کرده که بسیاری از افراد برای رهایی یافتن از اضطراب رفتار پرخطر دست به رفتارهای پرخطر مانند استعمال دخانیات یا مصرف نوشیدنی های الکلی می زنند که در یک سیکل معیوب منجر به افزایش Blood pressure خواهد شد و نیازمند درمان فشار خون بالای عصبی است.

درمان فشار خون عصبی بالا چه روش های دارد؟

علت پدید آورنده بیماری پرفشاری خون بسیار متنوع است و افراد به دلایل مختلف ممکن است دچار Blood pressure عصبی بالا شوند. از این رو روش هایی که برای درمان Blood pressure عصبی هم مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت خواهد بود. پزشکان متخصص با اخذ یک شرح حال بالینی دقیق و به کمک آزمایش های تشخیصی، روش های درمانی مختلفی را برای مراجعین خود تجویز می کنند.

این روش های درمانی همیشه بهره گیری از تدابیر پزشکی و استفاده از از داروها نیست. در بسیاری از موارد در کنار تجویز دارو، پزشکان به بیماران خود توصیه به اصلاح رفتاری می کنند.

– بدون شک یکی از کارآمدترین روش ها در بهبود Blood pressure عصبی بالا حفظ آرامش می باشد. قرار گرفتن در محیط های پر تنش و استرس زا اثرات مستقیمی در افزایش فشار خون دارد. بنابراین برای برطرف ساختن این حالت ضروری است تا افراد آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند.

– در شرایطی که افراد در موقعیت های استرس زا قرار می‌گیرند توصیه می شود در یک مکان ثابت مانند زمین یا روی صندلی قرار بگیرند. در مرحله بعدی لازم است تا افراد با تمرکز روی تنفس خود به دنبال چند نفس عمیق بوده و نفس های خود را برای بازه زمانی کوتاه حفظ کنند. همین روش تن آرامی راحت و ساده باعث  درمان Blood pressure عصبی خواهد شد.

– اندورفین هورمونی است که در ایجاد احساس آرامش در بدن نقش دارد. بنابراین افرادی که در موقعیت‌های تنش‌زا قرار می گیرند می توانند با خوردن تکه ای از شکلات تلخ در ترشح این هورمون و به تبع آن درمان فشار خون عصبی بالا نقش داشته باشند.

 

علائم فشار عصبی بالا

متاسفانه بسیاری از افرادی که دارای علائم فشار عصبی بالا هستند، از آن بی اطلاع می باشند. به نظر می‌ رسد حدود یک سوم از کسانی که دچار فشار خون بالا هستند، از بیماری خود آگاهی ندارند چرا که این بیماری به جز در موارد بسیار شدید، تقریباً بی علامت بوده و همین مسئله اهمیت شناسایی دقیق و به موقع پرفشاری خون و به تبع آن آغاز تدابیر لازم و درمان فشار خون عصبی بالا را نشان می دهد.

پزشکان متخصص توصیه می کند افراد برای اطمینان خاطر و تشخیص به موقع این بیماری به صورت دوره ای معاینه و چکاپ شوند. اندازه گیری منظم فشارخون به لطف دستگاه های فشار سنج خانگی امروزه بسیار راحت است. اهمیت کنترل منظم Blood pressure به ویژه در مورد کسانی که سابقه Blood pressure بالا در خانواده و اطرافیان نزدیک دارد دوچندان می شود.

کسانی که دارای فشار خون بسیار بالا باشند، ممکن است علائمی را تجربه کنند که توصیه می شود برای بررسی های دقیق تر حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنند. از جمله مهم ترین علائم فشار عصبی بالا و نشانه هایی که می توان به آن اشاره کرد شامل موارد زیر هستند

  • احساس سردرد با شدت بالا
  • خون دماغ شدن
  • احساس گیجی یا خستگی
  • اختلالات بینایی
  • احساس درد در ناحیه قفسه سینه
  • اختلالات تنفسی
  • نامنظم بودن ضربان قلب
  • مشاهده خون هنگام دفع ادرار

علائم مربوط به بیماری پرفشاری خون طیف گسترده ای را در بر می گیرد. حتی علائم فشار عصبی بالا که فرد گمان نمی کند مربوط به پرفشاری خون باشد، بنابراین به دنبال آغاز تدابیر لازم برای بهبود Blood pressure عصبی بالا نخواهند بود. از دیگر علائم فشار عصبی بالا می توان به این موارد اشاره کرد:

  • احساس سرگیجه
  • اختلالات خواب
  • مشاهده لکه خون در چشم ها
  • عصبانی بودن
  • تعریق غیرعادی

همانطور که پیشتر گفته شد، علائم فشار عصبی بالا نشان می‌دهند که احتمال دارد فرد با افزایش شدید Blood pressure مواجه شده است و در حقیقت این افزایش فشار خون در مقادیر بحرانی قرار دارد. تداوم این Blood pressure بالا ممکن است به عوارض جبران‌ ناپذیری مانند سکته بیانجامد

بهترین قرص برای فشار خون عصبی

بسیاری از پزشکان متخصص برای درمان فشار خون عصبی بالا دارو تجویز می کنند. انواع قرص ها همیشه جزء مورد استفاده ترین اشکال دارویی مصرفی در بین بیماران مبتلا به Blood pressure بالا هستند. دسته های دارویی مختلفی برای کنترل فشارخون وجود دارد که هر کدام از آنها دارای مکانیزم های عناصر مختلفی هستند از جمله پرتکرار ترین دسته های بهترین قرص برای فشار خون عصبی می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • داروهای مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین یا ACE-inhibitor ها: داروهایی مانند لیزینوپریل، رامیپریل و انالاپریل جزء این دسته دارویی قرار دارند.
  • داروهای مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین ۲ یا Angiotensin receptor blockers ها: والزارتان و لوزارتان از جمله معروف ترین داروهایی هستند که در این دسته دارویی برای بهبود Blood pressure عصبی بالا جای گرفته اند.
  • داروهای مسدودکننده کانال های کلسیمی یا Calcium channel blocker ها: داروهایی مانند وراپامیل، دیلتیازیم و آمیلودیپین در این دسته دارویی قرار گرفته اند.
  • داروهای مسدودکننده گیرنده های آدرنرژیک بتا یا Beta blocker ها: پروپرانولول، متوپرولول و آتنولول هم داروهایی از این دسته هستند که برای درمان فشار خون عصبی بالا توسط پزشک تجویز می شوند.

تجویز یک یا چند دارو از دسته های دارویی مختلف توسط پزشک معالج و با توجه به شرایط بالینی بیمار انجام خواهد شد. برای تعیین بهترین قرص برای فشار خون عصبی بیمار، پزشک پس از انجام معاینات و آزمایشات دقیق، قادر به تصمیم گیری خواهد بود.

قاتل فشار خون بالا چیست؟

به طور کلی به نظر می رسد که فشار خون بالا تا حد زیادی به سبک زندگی افراد وابسته است. از این رو یکی از موثرترین روش های درمان Blood pressure بالای عصبی، اصلاح سبک زندگی و برطرف نمودن عادات اشتباه می باشد.  همین اقدامات گاها به ظاهر ساده را می‌ توان به عنوان قاتل فشار خون بالا در نظر گرفت. در ادامه برخی از مهم ترین و در عین حال کارآمدترین موارد که منجر به کنترل سطح فشار خون می شوند را ذکر می کنیم.

  • حذف نمک سفره:

نتایج بررسی‌ها و مطالعات مختلف به وضوح نشان داده‌اند که نمک از جمله اصلی ترین علل افزایش میزان Blood pressure می باشد. سدیم موجود در نمک قادر است تا مایعات را احاطه نماید. این امر نیز منجر به افزایش فعالیت قلب می شود.

نتیجه چنین فرایندی پمپاژ خون با شدت بیشتر به درون شریان ها می باشد و به شکل بالا رفتن سطح فشار خون خود را نشان می دهد. حذف نمک نقش به سزایی در در کنترل Blood pressure و بهبود Blood pressure عصبی بالا دارد.

  • حذف دخانیات و الکل:

برخی از افراد عادت به نوشیدن مشروبات الکلی دارند استفاده بیش از حد از انواع مشروبات الکلی نیز منجر به افزایش سطح فشار خون خواهد شد و این امر از طریق اعمال تغییرات مختلف بر روی سیستم عصبی میسر خواهد شد. افرادی که به دنبال کنترل و درمان فشار خون عصبی بالا هستند باید این نکته را مد نظر قرار دهند که سیستم عصبی اثرات مستقیمی روی کنترل سطح Blood pressure دارد.

تحریک گیرنده های فشار خون در بدن منجر به افزایش سطح کورتیزول خون شده و افراد با افزایش Blood pressure مواجه می شوند. یک راهکار ساده دیگر که به عنوان قاتل فشار خون بالا شناخته می شود و در درمان فشار خون بالای عصبی موثر است، همین رفتار ساده و عدم مصرف نوشیدنی و مشروبات الکی است.

توصیه های خانگی کنترل و درمان فشار خون عصبی بالا

اثرات بارز و قابل توجه اصلاح سبک زندگی در پیشگیری و کنترل انواع بیماری ها به خصوص بیماری های مزمن امروز بر کسی پوشیده نیست. این موضوع در رابطه با بیماری پر Blood pressure نیز صادق است. یکی از موثرترین اقداماتی که امروزه از سوی پزشکان متخصص برای بهبود Blood pressure عصبی بالا به بیماران توصیه می شود، انجام درمان های خانگی می باشد که دارای طیف ها و بخش های متفاوتی است.

  • اصلاح عادات رفتاری ناسالم:

اولین و موثرترین گام، اصلاح عادات رفتاری نامناسب می باشد که منجر به بهبود Blood pressure عصبی بالا خواهد شد. به عنوان‌مثال طیف وسیعی از افراد از رژیم های غذایی ناسالم پیروی می کنند.

این موضوع منجر به اضافه وزن و داشتن توده بدنی غیر طبیعی خواهد شد. رفتارهای پرخطر دیگر مانند مصرف انواع مشروبات الکلی نیز از جمله دلایلی هستند که با ریسک افزایش فشار خون همراه اند. مهم ترین توصیه خانگی در کنترل و درمان Blood pressure بالای عصبی، ترک این عادات رفتاری غلط و ناسالم است.

  • مصرف منظم داروها در منزل:

هرکدام از داروهایی که پزشک برای درمان فشار خون عصبی بالا برای بیمار تجویز می کند دارای دستورالعمل های مصرفی خاصی می‌باشد و برای اثربخشی ضروری است تا تمام بیماران به طور دقیق از این دستورالعمل ها در طی دوره مصرف در منزل، پیروی کنند. از این رو یکی دیگر از توصیه های مهم خانگی، عدم قطع ناگهانی دارو در طول مصرف می باشد.

  • رژیم غذایی مناسب:

نتایج بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که برخی از مواد غذایی در کاهش Blood pressure و درمان فشار خون عصبی بالا موثر هستند. به عنوان مثال عسل یکی از مواد غذایی طبیعی و مفید است. گوجه فرنگی نیز دارای ترکیبات مفیدی مانند رنگدانه های لیکوپن و پتاسیم می باشد که به شکل موثری در بهبود و حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی نقش دارد.

درمان فشار خون عصبی بالا در طب سنتی

بسیاری از از افراد برای درمان Blood pressure بالای عصبی به طب سنتی روی می آورند. تمایل مردم به استفاده از داروهای گیاهی و طب سنتی برای درمان انواع بیماری ها افزایش پیدا کرده است. بهترین راهکار برای اطمینان از اثربخشی انواع داروهای گیاهی، کمک گرفتن از یک متخصص طب سنتی می باشد.

  • دمنوش گیاهی:

مصرف انواع دمنوش های گیاهی در طب سنتی بسیار و امکان درمان فشار خون عصبی بالا به کمک ترکیبات طبیعی مفید گیاهان دارویی، وجود دارد. میزان اثربخشی این عرقیجات گیاهی و یا دمنوش ها متغیر است. برخی ز معروف ترین گیاهانی که در این حوزه مورد استفاده قرار می گیرند شامل سنبل الطیب، پونه کوهی، چای ترش، اسطوخودوس، گل ساعتی و … هستند.

نکته حائز اهمیت هنگام استفاده از انواع عرقیجات و دمنوش های گیاهی امکان وجود تداخلات دارویی با انواع داروهای شیمیایی است. بنابراین ضروری است تا پزشکان متخصص از سایر داروهای تجویزی برای درمان Blood pressure بالای عصبی مطلع شوند.

  • دانه کتان:

دانه های کتان حاوی مقادیر قابل توجهی از املاح معدنی نظیر منیزیم، پتاسیم و فیبر هستند. نتایج بررسی‌ ها و مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف روزانه دانه کتان در کاهش و درمان فشار خون عصبی بالا موثر خواهد بود.

  • حجامت:

یکی دیگر از درمان های طب سنتی برای درمان Blood pressure بالای عصبی حجامت می باشد. تصمیم‌ گیری برای انجام دادن یا ندادن حجامت به نظر پزشک متخصص طب سنتی بستگی دارد و به هیچ وجه انجام خودسرانه آن توصیه نمی شود چرا که در برخی افراد ممکن است دارای اثرات سوء باشد.

نتیجه گیری

Blood pressure عصبی بالا در شرایطی که در محدوده‌ های بحرانی قرار بگیرد به شکل علائم مختلفی بروز می‌ کند و در غیر این صورت ممکن است افراد از بیماری خود بی اطلاع باشد. از این رو توصیه می شود تا افرادی که دارای سابقه Blood pressure عصبی در خود یا خانواده هستند حتماً به پیگیری وضعیت خود بپردازد.

درمان فشار خون عصبی بالا بسته به نظر پزشک ممکن است به کمک طب سنتی، بهترین قرص برای فشار خون عصبی و اصلاح عادات رفتاری غلط و رعایت سبک زندگی سالم باشد. توصیه می شود که از خوردن هر گونه دارو و قرص، قبل از مشورت با پزشک متخصص خودداری شود چرا که نوع دارو و نیز دوز دارو برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید