×

درمان درد واریس پا

واریس نوعی بیماری وریدی است و زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های شما به دلیل عدم برگشت خون به سمت قلب و تجمع در رگ‌ها متورم و بزرگ می‌شود. گاهی این رگ‌ها تنها از نظر زیبایی ناخوشایند هستند و گاهی حتی باعث درد، خارش و ناراحتی می‌شوند. طیف وسیعی از راههای درمان درد واریس پا وجود دارند که می‌توانند به کاهش ظاهر، درد وریدهای واریسی و درمان عارضه واریس پا کمک کنند و ما می‌خواهیم در این مقاله آن‌ها را به شما معرفی کنیم. بااین‌حال، توصیه می‌کنیم اگر دچار درد و ناراحتی ناشی از این بیماری شدید به دلیل اینکه می‌تواند نشانه بیماری‌های جدی‌تری مانند ترومبوز ورید عمقی باشد و در آینده منجر به سکته شود حتماً به یک متخصص عروق مراجعه نمایید تا ارزیابی‌های کامل جهت درمان واریس پا صورت پذیرد.

Varicose-leg-pain-treatment

آيا انواع راههای درمان درد واريس پا مؤثرند؟

راههای درمان درد واریس پا در خانه معمولاً به روش‌هایی اشاره دارند که بیشتر مراقبت‌های حمایتی انجام می‌دهند؛ یعنی به‌هرحال حتی اگر واریس شما شدید باشد انجام راههای درمان درد واریس پا در خانه حداقل می‌تواند علائم شما را تا حدی بهبود دهد و درصورتی‌که خفیف باشد می‌تواند آن را درمان کند.
همچنین این روش‌ها می‌توانند از عود مجدد رگ‌های واریسی بخصوص بعد از انجام درمان‌های تهاجمی مانند جراحی تا حد قابل‌توجهی جلوگیری کنند؛ زیرا تمامی این روش‌ها بر این اساس هستند که جریان خون در رگ‌ها را افزایش دهند و با این کار از تجمع خون در رگ‌ها جلوگیری نمایند. بنابراین اگرچه ممکن است درمان قطعی واریس پا با این روش‌ها را تجربه نکنیم ولیکن می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.
در واقع حتی اگر به متخصص مراجعه کنید پزشک ابتدا سعی می‌کند با این روش‌های مراقبتی در کنار دارو درمان درد واریس پا را آغاز کند و اگر تأثیری نداشتند روش‌های تهاجمی‌تر مانند جراحی یا لیزر را در نظر بگیرند. بااین‌حال، گاهی بیماری به‌قدری پیشرفت کرده است و علائم شدیدی را ایجاد نموده که درمان درد واریس پا در طب سنتی با روش‌های خانگی امکان‌پذیر نیست و متخصص باید از روش‌های پزشکی دیگر جهت درمان استفاده کند.

 

روشهای درمان درد واريس پا در طب سنتی کدام‌اند؟

همان‌طورکه در قسمت قبل نیز به آن اشاره کردیم، راههای درمان درد واریس پا در خانه ممکن است روش قطعی درمان نباشند و این بیشتر به‌شدت علائم شما و پیشرفت بیماری بستگی دارد. با این حال، روشهای مراقبت خانگی یا طب سنتی که معمولاً متخصصان برای بهبودی علائم خفیف یا کاهش علائم و همچنین جلوگیری از عود مجدد رگ‌های واریسی پیشنهاد می‌کنند، عبارت‌اند از:

1. ورزش کنید.

ورزش منظم گردش خون بهتر در پاها را تشویق می‌کند و به فشار آوردن به خون جمع شده در رگ‌ها برای به حرکت در آوردن آن کمک می‌کند. ورزش همچنین به کاهش فشار خون فرد کمک
می‌کند که یکی دیگر از عوامل مؤثر در ایجاد واریس است.
تمرینات سبک و راحت که در هر سنی و هر شرایطی حتی شرایط خاص مانند بارداری که یکی از عوامل ایجاد واریس است می‌توانند کمک کنند تا عضلات ساق پا بدون فشار زیاد کار کنند، عبارت‌اند از:

• شنا کردن
• پیاده‌روی
• دوچرخه‌سواری
• یوگا

 

2. استفاده از جوراب‌های فشاری

جوراب‌های فشاری مناسب یکی دیگر از روش‌های درمان درد واریس پا در طب سنتی است که در اکثر داروخانه‌ها موجود است و می‌تواند با اعمال فشار مناسب به رگ‌ها به درمان شما کمک کند. استفاده از این جوراب‌ها به ماهیچه‌ها و سیاهرگ‌ها کمک می‌کند تا خون را بهتر به سمت قلب حرکت دهند و از تجمع خون در رگ جلوگیری می‌کند. البته برخی از جوراب‌های فشاری خاص تنها با تجویز پزشک قابل تهیه هستند و نمی‌توانید بدون نسخه آن‌ها را تهیه کنید.
جالب است بدانید مطالعه‌ای در سال 2018 در این زمینه انجام شد و نشان داد افراد مبتلا به واریسی که از جوراب‌های فشاری تا بالای زانو با فشار ۱۸ تا ۲۱ میلی‌متر جیوه برای یک هفته استفاده ‌کردند، کاهش درد و درد مرتبط با واریس را گزارش کردند.

 

3. مصرف برخی از عصاره‌های گیاهی

طب سنتی تا حد زیادی می‌تواند به درمان رگ‌های واریسی کمک کند. طبق تحقیقات انجام‌شده در این زمینه عصاره شاه‌بلوط اسب ممکن است به کاهش درد پا ناشی از واریس، احساس سنگینی و خارش در افراد مبتلا به نارسایی مزمن وریدی که یکی از دلایل اصلی واریس است کمک کند. حتی امروزه در برخی از داروهای خاص که توسط متخصصان برای درمان واریس تجویز می‌شوند نیز از این ترکیب مؤثر استفاده می‌کنند.
عصاره گیاهی دیگری که می‌توان از آن به‌عنوان درمان درد واریس پا در طب سنتی یاد کرد عصاره کاج دریایی(Pinus maritime ) و عصاره جاروب قصابی ( Ruscus aculeatus ) است که هر دو می‌توانند تورم پا یا ادم را که اغلب با واریس همراه است، کاهش دهند. توجه داشته باشید که عصاره‌های گیاهی و اسانس‌ها باید قبل از استفاده موضعی یا استفاده در دیفیوزر برای رایحه‌درمانی در روغن‌های حامل و سبک مانند روغن نارگیل یا زیتون رقیق شوند.

 

4. تغییرات رژیم غذایی

غذاهای نمکی یا غنی از سدیم این احتمال را افزایش می‌دهند که به دلیل حفظ آب در بدن تورم ناشی از واریس را بیشتر کنند؛ بنابراین کاهش مصرف غذاهای شور می‌تواند تا حد زیادی احتباس مایعات در بدن را به حداقل برساند. غذاهای سرشار از پتاسیم نیز مانند موز و آجیل‌ها می‌توانند به کاهش احتباس آب کمک کنند و به‌عنوان یک درمان عارضه واریس پا محسوب شوند.
غذاهایی که پتاسیم بالایی دارند و می‌توانید برای کاهش احتباس مایعات در بدن استفاده کنید، عبارت‌اند از:

• بادام و پسته
• عدس و لوبیای سفید
• سیب‌زمینی‌
• سبزیجات
• برخی از ماهی‌ها مانند سالمون

غذاهای حاوی فیبر نیز با بهبود حرکت روده‌ها و جلوگیری از یبوست، فشار ایجاد شده بر رگ‌ها را کاهش می‌دهند. این کاهش فشار برای افراد مبتلا به واریس مهم است، زیرا زور زدن زیاد به دلیل یبوست می‌تواند دریچه‌های آسیب‌دیده رگ‌ها را تشدید یا آن‌ها را بدتر کند.
غذاهایی که فیبر بالایی دارند، عبارت‌اند از:

• انواع آجیل، دانه‌ها و حبوبات
• جو، گندم و بذر کتان
• غذاهای سبوس‌دار

همچنین لازم به ذکر است افرادی که اضافه‌وزن دارند بیشتر احتمال دارد بیماری واریس را تجربه کنند. بنابراین، کاهش وزن اضافی می‌تواند فشار وارد شده بر رگ‌ها را کاهش دهد و تورم و ناراحتی را کم کند. مصرف غذاهای با فیبر بالا یک روش آسان برای کمک به کاهش وزن است؛ زیرا باعث می‌شود به مدت طولانی‌تر سیر بمانید و در کل کالری مصرفی روزانه شما را کاهش خواهد داد.

5. فلاونوئیدهای بیشتری مصرف کنید.

افزودن غذاهای حاوی فلاونوئید به یک رژیم غذایی روزانه نیز می‌تواند به فرد مبتلا به واریس کمک کند تا رگ‌های واریسی او کوچک شوند. فلاونوئیدها این خاصیت را دارند که گردش خون را بهبود می‌بخشند و جریان خون را حفظ می‌کنند. درنتیجه وجود آن‌ها در رژیم غذایی احتمال تجمع خون در رگ‌ها را کاهش می‌دهد. این ترکیبات همچنین به کاهش فشار خون در شریان‌ها کمک می‌کنند و می‌توانند رگ‌های خونی را شل کنند که همه این موارد می‌توانند به‌عنوان درمان درد واریس پا در طب سنتی محسوب شوند.
غذاهای حاوی فلاونوئید عبارت‌اند از:

• سبزیجات، ازجمله پیاز، فلفل دلمه‌ای، اسفناج و کلم بروکلی
• مرکبات و انگور، گیلاس، سیب و زغال‌اخته
• کاکائو
• سیر

6. استفاده از داروهای گیاهی

استفاده از برخی داروهای گیاهی یکی دیگر از روش‌های طب سنتی برای درمان درد واریس پا است که می‌تواند به شما کمک کند. یکی از این داروهای گیاهی بسیار مفید هسته انگور است. هسته انگور ترکیباتی دارد که می‌تواند به کاهش تورم در ساق پا و سایر علائم نارسایی مزمن وریدی کمک کند. بااین‌حال، افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند نباید از هسته انگور برای درمان درد واریس پا استفاده نمایند و این کار می‌تواند خطرآفرین باشد؛ زیرا ممکن است با داروی مورد نظر تداخل داشته باشد و خطر خونریزی را افزایش دهد.

7. از پوشیدن لباس‌های که تنگ هستند اجتناب کنید.

لباس‌های تنگ باعث افزایش فشار در رگ‌ها شده و می‌تواند وضعیت رگ‌های واریسی را بدتر کند و عملکرد آن‌ها متفاوت از جوراب‌های فشاری است که قبلاً خدمتتان عرض کردیم. درواقع، پوشیدن لباس‌های بیش‌ازحد تنگ می‌تواند جریان خون در رگ‌ها را محدود کند. شما با پوشیدن لباس‌های آزادتر کمک می‌کنید که گردش خون به قسمت پایین بدن بهبود ‌یابد. علائم آن هم عدم خواب‌رفتگی یا درد در ناحیه ساق پا می‌باشد. همچنین پوشیدن کفش‌های تخت به جای کفش‌های پاشنه‌دار آن هم به مدت طولانی می‌تواند از عود علائم واریس که بسیار ناراحت‌کننده هستند جلوگیری کند.

8. چنددقیقه‌ای در طول روز پاها را بالا نگه ‌دارید.

بالا نگه‌داشتن پاها، به‌طور ایده‌آل در همان ارتفاع قلب یا بالاتر از آن چند بار در روز مثلاً در زمان استراحت، به بهبود گردش خون کمک می‌کند. این امر باعث کاهش فشار در رگ‌های پا می‌شود و به غلبه بر نیروی جاذبه برای گردش خون بهتر به سمت قلب کمک می‌کند. اگر مثلاً قرار است به مدت طولانی بنشینید بهتر است حداقل هر یک ساعت یک‌بار بین کار استراحت کنید و چنددقیقه‌ای راه بروید یا پاهای خود را بالا نگه‌ دارید.

9. ماساژ درمانی

ماساژ ملایم نواحی آسیب‌دیده می‌تواند یک درمان درد واریس پا باشد که بسیار مؤثر است. این کار به حرکت خون در وریدها کمک می‌کند. شما می‌توانید از انواع روغن‌های ماساژ ملایم یا مرطوب‌کننده برای این کار استفاده کنید؛ اما توجه داشته باشید که بسیار مهم است که از فشار دادن مستقیم به وریدها اجتناب کنید، زیرا ممکن است این کار به بافت‌های شکننده آسیب برساند و منجر به زخم و خونریزی وریدها شود.

10. به حرکت ادامه دهید.

همان‌طورکه قبلاً هم به آن اشاره کردیم، از نشستن‌های طولانی‌مدت خودداری کنید. اگر فردی مجبور است برای مدت طولانی جهت انجام کاری مانند خیاطی بنشیند، باید بین کار بلند شود و حرکت کند یا مرتباً موقعیت خود را تغییر دهد تا خون به‌آرامی جریان یابد و تجمع پیدا نکند. همچنین باید از نشستن با پاهای ضربدری جدا خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند جریان خون را در پاهای شما محدودتر کند و منجر به مشکلات گردش خون اضافه‌تر شود.

11. درمان درد واریس پا با زالو درمانی

یکی دیگر از روش‌های رایج درمان درد واریس پا در طب سنتی زالو درمانی است. درمان درد واریس پا با زالو درمانی روشی کمکی برای کاهش علائم واریس است. در این روش زالوها بر روی نواحی خاص اطراف رگ مورد نظر قرار می‌گیرند و با مکیدن خون آن ناحیه و ترشح بزاق خود به بهبود جریان خون و کاهش علائم کمک خواهند کرد. بسیار مهم است که این روش تنها در مراکز بهداشتی و تخصصی با زالوهای پرورشی و کاملا استریل انجام شود تا منجر به ورود باکتری و عفونت در بدن نشود.

درمان‌های پزشکی برای درمان درد واريس پا

اگر راههای درمان درد واریس پا که غیر تهاجمی هستند، مؤثر نبودند یا علائم واریس تشدید شد قطعاً نیاز به مداخلات پزشکی برای درمان خواهد بود. برخی از بهترین روش‌های درمان پزشکی برای واریس عبارت‌اند از:

فرسایش اندوترمال
این روش، روشی است که در آن از گرما جهت مهروموم کردن وریدهای بسیار آسیب‌دیده استفاده می‌شود.

فلبکتومی سرپایی
در این روش پزشک پوست را تحت بی‌حسی موضعی سوراخ کرده و رگ‌های واریسی را از طریق شکاف‌های کوچک بیرون می‌آورد که ممکن است اسکار یا جای زخم ایجاد شود ولی معمولاً بسیار کم است و با انجام مراقبت‌های لازم بعد از مدتی محو می‌شوند.

اسکلروتراپی
در روش اسکلروتراپی از یک فوم خاص برای بستن رگ‌ها و کوچک شدن آن‌ها به‌صورت تزریق استفاده می‌شود که باز هم تحت بی‌حسی موضعی در مطب پزشک انجام می‌شود.

بستن و برهنه کردن یا فلبکتومی
در این روش رگ‌های واریسی شما از طریق جراحی به‌طور کامل برداشته می‌شوند. این روش معمولا تحت بیهوشی عمومی یا اپیدورال ( بی حسی از کمر به پایین) انجام خواهد شد.

جراحی‌های لیزری
تکنیک لیزر برای درمان واریس در حال حاضر یکی از مؤثرترین روش‌هاست که در مرکز تخصصی ما نیز به کمک بهترین دستگاه‌های لیزر و توسط متخصصانی باتجربه و ماهر انجام میشود و نتایج بسیار خوبی را به همراه داشته است. در این روش انفجارهای شدید نور به سمت سیاهرگ هدایت ‌شده و به‌تدریج رگ‌های واریسی محو و ناپدید می‌شوند.

جراحی آندوسکوپی ورید
در طی جراحی آندوسکوپی برای رگ‌های واریسی، یک برش کوچک در ناحیه‌ای از پا ایجاد شده و یک دوربین فیلم‌برداری کوچک در پا قرار داده می‌شود تا به جراح کمک کند همه قسمت‌های مورد نظر را به‌طور دقیق و بهتر ببیند. سپس برداشتن سیاهرگ‌ها از طریق یک سری برش‌های کوچک تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. برحسب شرایط بیمار ممکن است این روش با بیهوشی عمومی نیز انجام شود.

 

بيماری واريس چگونه ايجاد ميشود؟

علاوه بر مواردی که به‌عنوان درمان درد واریس پا گفته شد، اگر شما با نحوه ایجاد این بیماری آشنا شوید شاید بتوانید بهتر از ایجاد آن جلوگیری کنید. به همین دلیل در اینجا می‌خواهیم نحوه ایجاد واریس را توضیح دهیم. زمانی که دریچه‌های کوچک در سیاهرگ‌ها ضعیف شوند، رگ‌های واریسی می‌توانند به وجود بیایند. این دریچه‌ها معمولاً جریان خون را به سمت عقب در وریدها متوقف می‌کنند و خون را به جلو حرکت می‌دهند و زمانی که آسیب ببینند خون می‌تواند در سیاهرگ‌ها جمع شود.
این امر باعث پیچ‌خوردگی و تورم رگ‌ها می‌شود و تورم به‌قدری است که شما رگ‌های برجسته آبی یا بنفش‌رنگ را زیر سطح پوست خود می‌بینید. اگرچه ممکن است این اتفاق در هر قسمتی از بدن بیفتد ولی بیشتر پاها را درگیر می‌کند.

 

علائم رگ‌های واريسی چيست؟

اگر علائم رگ‌های واریسی را بشناسید شاید بتوانید در همان ابتدا که علائم هنوز خفیف هستند با راههای درمان درد واریس پا در خانه آن‌ها را بهبود دهید. بااین‌حال، وریدهای واریسی بخصوص وریدهای عمقی ممکن است همیشه علائم ایجاد نکنند و علائم فقط در شرایط خاصی مانند هوای گرم نمایان شوند. گاهی نیز این رگ‌ها با طیف گسترده‌ای از علائم همراه هستند:
علائم رایج برای رگ‌های واریسی عبارت‌اند از:

• درد در پاها و ایجاد ناراحتی
• تورم در پاها و مچ پا
• احساس سوزش یا ضربان در پا و مچ پا
• گرفتگی عضلات به‌خصوص در هنگام شب
• احساس خارش شدید پوست در ناحیه آسیب‌دیده
• تغییر رنگ پوست که معمولاً در موارد شدید به رنگ قهوه‌ای تغییر می‌کند.
• احساس سنگینی یا خستگی ناخوشایند در پاها

توجه داشته باشید که این علائم در هوای گرم، اواخر روز یا زمانی که فرد برای مدت طولانی سرپا ایستاده است، بدتر می‌شود. همچنین وریدهای واریسی یکی از علل شایع پا درد در افراد بخصوص در دوران یائسگی و بارداری در خانم‌ها هستند. مردم اغلب این درد را به شکل احساس سنگینی یا درد عمیق توصیف می‌کنند. درجات مختلفی از درد همراه با واریس وجود دارد و برخی افراد علائم شدیدی را تجربه می‌کنند که با راههای درمان درد واریس پا قابل‌درمان نیست و نیاز به مداخلات پزشکی دارد.
یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند باعث درد شود، فلبیت است که زمانی رخ می‌دهد که رگ‌های واریسی بیش‌ از اندازه ملتهب می‌شوند و لخته‌های خونی ایجاد خواهند شد. علائمی که نشان می‌دهد فرد ممکن است دچار این بیماری شده باشد، عبارت‌اند از:

• درد
• احساس گرما هنگام لمس پا
• سختی یا سفتی در ناحیه مبتلا به واریس
• تغییر رنگ

اگر در این شرایط ورید بترکد، خون در اطراف ناحیه آسیب‌دیده جمع می‌شود و ممکن است لخته ایجاد شود. گاهی اوقات ممکن است زخم ایجاد شود یا پوست فرد در اثر واریس پاره شود که می‌تواند بسیار دردناک باشد. همچنین اگر این لخته بتواند به سمت بالا حرکت کند می‌تواند عوارض خطرناکی مانند سکته قلبی یا مغزی و آمبولی ریه ( گرفتگی رگ‌های اطراف ریه) را به دنبال داشته باشد.

 

چه مسائل ديگری بر درد واريس تأثير می گذارد؟

برخی از موارد دیگری که مانند فلبیت می‌توانند باعث تشدید علائم شوند، عبارت‌اند از:

لنف ادم
شناسایی وریدهای واریسی و انجام اقداماتی برای درمان به‌موقع آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی به پیشگیری از عوارضی مانند لنف ادم کمک کند. وریدهای واریسی می‌توانند در سایر نقاط بدن، به‌ویژه سیستم لنفاوی نیز مشکل ایجاد کنند. سیستم لنفاوی شبکه‌ای از عروق است که به انتقال و حذف مواد زائد و سموم در بدن کمک می‌کند و نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ایفا می‌نماید. گاهی اوقات وریدهای واریسی می‌توانند به سیستم لنفاوی آسیب برسانند و منجر به وضعیتی به نام لنف ادم شوند که باعث تورم اغلب در پاها و انگشتان پا می‌شود.
برخی از افرادی که لنف ادم دارند ممکن است به سلولیت نیز مبتلا شوند. سلولیت یک عفونت پوستی جدی است که باعث التهاب بافت نرم پوست می‌شود. همچنین برخی از بیماران در شرایط شدید ممکن است دچار درماتیت استاز وریدی شوند که در آن پوست چرمی و قهوه‌ای مایل به قرمز می‌شود. گاهی اوقات در این شرایط یک مایع زرد شفاف نیز از طریق پوست خارج می‌شود.

درماتیت
رگ‌های واریسی می‌توانند علاوه بر موارد گفته شده منجر به درماتیت شوند که یک مشکل پوستی است و منجر به راش خارش‌دار و ملتهب می‌شود. هنگامی‌که درماتیت ناشی از وریدهای واریسی باشد، بثورات اغلب در ساق پا یا مچ پا ظاهر می‌شوند.
درماتیت می‌تواند باعث خونریزی، زخم‌های پوستی یا زخم‌هایی شود که در صورت خراشیدگی یا تحریک شدن ممکن است بسیار دردناک و عفونی شوند.

 

با چه روش‌هايی می توان از ايجاد رگ‌های واريسی جلوگيری کرد؟

متأسفانه، شواهد کمی وجود دارد که افراد بتوانند با روش‌های خاصی به‌طور صد در صد از بروز رگ‌های واریسی جلوگیری کنند، اما می‌توانید با برخی تغییرات مختلف در شیوه زندگی و کمک گرفتن از روش‌های مراقبتی درمان عارضه واریس پا به کاهش علائم، جلوگیری از عود مجدد علائم و بدتر شدن رگ‌های واریسی کمک کنید. همچنین برخی نکات پیشگیرانه عبارت‌اند از:

• اجتناب از ایستادن‌ها یا نشستن‌های طولانی‌مدت
• سعی کنید حداقل هر 30 دقیقه یک‌بار بین کارتان حرکت کنید.
• بالا بردن ناحیه آسیب‌دیده تا حد امکان بالاتر از سطح قلب هنگام نشستن، استراحت یا خواب
• انجام ورزش‌های منظم و سبک برای بهبود گردش خون
• کاهش وزن در صورت وجود اضافه‌وزن
• پرهیز از استفاده از لباس‌های تنگ، به‌ویژه آن‌هایی که در ناحیه دور کمر، کشاله ران و پاها تنگ هستند.
• عدم پوشیدن کفش‌های پاشنه‌بلند برای مدت طولانی

 

زمان مراجعه به پزشک برای درمان درد واريس پا و درمان درد واريس پا زالو درمانی

پزشکان معمولاً واریس را یک بیماری جدی نمی‌دانند و افرادی که بدون هیچ‌گونه ناراحتی دچار آن می‌شوند نیازی به مراجعه به پزشک ندارند و تنها ممکن است از نظر زیبایی مشکل‌ساز باشند. بااین‌حال، اگر رگ‌ها باعث درد، ناراحتی یا تحریک شوند (به‌ویژه در شب) باید به دنبال درمان پزشکی باشید؛ زیرا خطر لخته شدن خون و عوارض تهدید کننده زندگی مانند سکته وجود دارد. شایان‌ذکر است که ازآنجایی‌که رگ‌های واریسی همیشه قابل مشاهده نیستند، هرکسی که درد، تورم یا خستگی را در پا تجربه می‌کند باید همچنان برای ارزیابی به متخصص عروق مراجعه کند.

سخن پايانی

رگ‌های واریسی می‌توانند باعث ناراحتی بیش‌ازحد شوند و باعث شود فرد احساس ناخوشایندی کند. درمان واریس در خانه امکان‌پذیر است و تغییر رژیم غذایی و اصلاح شیوه زندگی می‌تواند تا حد زیادی علائم را بهبود بخشند. در صورت تشدید علائم نیز حتماً باید به دنبال درمان‌های قطعی پزشکی برای رگ‌های واریسی باشید تا از عوارض آن مانند دردهای شدید، خونریزی، ایجاد لخته و … جلوگیری شود.
جهت ارزیابی‌های کامل و درمان درد واریس پا می‌توانید به مرکز تخصصی ما مراجعه کنید تا توسط متخصصانی فرهیخته و کاملاً باتجربه در این زمینه بهترین روش درمان را دریافت نمایید. لینک‌های ارتباطی موجود در سمت چپ صفحه راه‌های ارتباطی ما با شما دوستان عزیز است.

دیدگاهتان را بنویسید