×

درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز

همه انواع جراحی‌ها دارای درجاتی از خطر هستند، اما عوارضی که می‌تواند به دنبال جراحی قلب باز ایجاد شود، خطرات منحصربه‌فردی دارد، یکی از این خطرات درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز میباشد که این درد قفسه سینه میتواند بنا به دلایل مختلفی ایجاد شود.
جراحان تمام اقدامات احتیاطی ممکن را برای به‌حداقل‌رساندن این خطرات و اطمینان از بالا ماندن میزان موفقیت جراحی قلب باز انجام خواهند داد، اما آموزش این خطرات و پرسیدن سؤالات مفید است. بیایید به برخی از رایج‌ترین خطرات و عوارض بعد از عمل قلب باز ازجمله درد قفسه سینه پس از جراحی نگاه کنیم.


فهرست مطالب
آیا درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز طبیعی است؟
علائم همراه درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز
مهم‌ترین علل درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز
جراحی قلب باز چیست و چه شرایطی را درمان می‌کند؟
علائم هشداردهنده بعد از عمل قلب باز برای مراجعه فوری به متخصص قلب
علائم همراه درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز به عنوان عوارض بعد از عمل قلب باز
عفونت بعد از عمل قلب باز با چه علائمی نمایان می‌شود؟
مراقبت‌های بعد از عمل قلب باز در منزل شامل چه مواردی است؟
بستن کمربند بعد از عمل قلب باز چه ضرورتی دارد؟
سخن پایانی

آیا درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز طبیعی است؟
احساس ناراحتی و درد بعد از داشتن عمل جراحي قلب طبیعی است. ممکن است در قفسه سینه خود و نواحی اطراف مانند گردن، پشت و بازوها احساس ناراحتی و سفتی داشته باشید. بسته به نوع جراحی که انجام داده‌اید، درد قفسه سینه می‌تواند بخشی طبیعی از روند بهبودی باشد.
در مورد این نگران نباشید زیرا باید در طی سه تا چهار هفته درد و ناراحتی قفسه سینه شما از بین برود، اگرچه ممکن است کمی بیشتر طول بکشد – ظرف شش ماه.
درد در قفسه سینه در موارد زیر قابل‌انتظار است:
o روی سینه‌ شما برش جراحی انجام شده باشد.
o شما جراحی روی قلب یا ریه خود داشته باشید و در آن عمل، استخوان قفسه سینه، دنده‌ها، جناغ سینه با ارة مخصوص بریده شده باشند.
o برای شما لوله‌گذاری‌های داخل قفسه سینه انجام شده باشد.
در صورت وجود لوله قفسه سینه، درد شما می‌تواند قابل‌توجه باشد به‌خصوص زمانی که نفس عمیق می‌کشید. این طبیعی است و اکثر لوله‌های قفسه سینه موقتی هستند – درد معمولاً پس از برداشتن لوله بهبود می‌یابد.
چند کار مهم وجود دارد که می‌توانید برای کمک به بهبودی و کاهش درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز انجام دهید:
• هنگام سرفه یا عطسه یک بالش یا حوله تمیز را روی سینه خود نگه دارید.
• تمریناتی را که فیزیوتراپیست به شما نشان داده است انجام دهید.
• اگر در قفسه سینه احساس ناراحتی کردید از یک بسته گرما یا سرد استفاده کنید
• داروهای مسکن را طبق دستور پرستار خود مصرف کنید. برای کنترل درد و تأثیرگذاری بهتر باید قبل از تشدید درد مصرف شود.
علائم همراه درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز
به طور معمول، علائم همراه درد قفسه سینه ناشی از جراحی مشابه علائم مشکلات قلبی یا ریوی تهدیدکننده زندگی نیست ولی باید جدی گرفته و فوراً درمان شود تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.
درد قفسه سینه پس از جراحی قلب با علائم زیر ظاهر می‌شود:
• با حرکت قفسه سینه، درد بیشتر می‌شود
• تشدید درد با عطسه، سرفه یا نفس‌های عمیق
• عدم وجود مشکل تنفسی یا تنگی نفس
• افزایش درد هنگام بلندکردن بازوها بالای سر
• با ادامه بهبودی و استفاده از داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن، درد به‌تدریج کاهش می‌یابد
مهم‌ترین علل درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز
• علل اسکلتی عضلانی (شایع‌ترین):
ممکن است درد عضلانی را در گردن، شانه‌ها، پشت یا قفسه سینه احساس کنید.
این درد طبیعی است و به دلیل به پشت خوابیدن طولانی روی میز عمل و در بخش مراقبت‌های ویژه است.
علاوه‌برآن ممکن است درد قفسه سینه پس از جراحی قلب به دلیل لوله‌هایی که برای تخلیه مایع، خون و هوا در حین جراحی قلب در قفسه سینه قرار داده شده‌اند، باشد.
• ایسکمی میوکارد (تنگی/ انسداد پیوند):
زمانی که جریان خون به قلب کاهش یافته و از دریافت اکسیژن کافی به ماهیچه قلب جلوگیری شود، ایسکمی میوکارد اتفاق افتاده است.
معمولاً به‌دلیل انسداد جزئی یا کامل شریان‌های قلب شما (شریان‌های کرونری) جریان خون کاهش می‌یابد. فشار یا درد قفسه سینه اغلب در سمت چپ بدن (آنژین صدری)، رایج‌ترین علامت آن است.
• پریکاردیت (مانند سندرم درسلر):
سندرم Dressler به دلیل پاسخ سیستم ایمنی بدن به آسیب قلبی ایجاد می‌شود. بدن شما به بافت آسیب‌دیده با ارسال سلول‌های ایمنی و پروتئین‌ها (آنتی‌بادی‌ها) برای تمیزکردن و ترمیم ناحیه آسیب‌دیده، واکنش نشان می‌دهد.
گاهی اوقات می‌تواند باعث التهاب بیش از حد پریکارد ‌شود.
مهم‌ترین علامت، درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز است که ممکن است شبیه درد قفسه سینه‌ای که زمان حمله قلبی تجربه می‌شود، باشد.
برخی از مطالعات، مصرف داروی ضدالتهابی کلشی‌سین را قبل از جراحی قلب، برای پیشگیری از سندرم Dressler تأثیرگذار دانسته‌اند.
• آمبولی ریه:
پس از جراحی، خطر تشکیل لخته خون در وریدها وجود دارد. این خطر به دلیل دوره طولانی عدم فعالیت بدنی در حین و پس از جراحی است که می‌تواند باعث شود خون آن‌طور که باید گردش ‌نکند. این گردش پایین خون منجر به جمع شدن و تشکیل لخته خون می‌شود.
متخصصان عموماً خطر ابتلا به آمبولی ریه را پس از جراحی در ۵ هفته اول پس از جراحی بالاترین میزان خود می‌دانند.
علائم آمبولی ریه بسته به‌اندازه لخته می‌تواند متفاوت باشد. علائم عبارت‌اند از درد قفسه سینه که پس از انجام فعالیت بدتر می‌شود یا مانند حمله قلبی است، مشکل در تنفس، سرفه (ممکن است سرفه خونی)، تعریق، ضربان قلب سریع و غش کردن باشند.
• تشریح آئورت:
درد قفسه سینه پس از عمل ممکن است به دلیل دیسکسیون یا تشریح آئورت باشد که در آن پارگی در لایه داخلی شریان اصلی بدن (آئورت) رخ می‌دهد.
خون از میان پارگی فشار آورده و باعث می‌شود لایه‌های داخلی و میانی آئورت شکافته شود. اگر خون از دیواره بیرونی آئورت عبور کند، تشریح آئورت اغلب کشنده است.
جراح با شناخت جمعیت در معرض خطر و با استفاده از یک تکنیک جراحی ملایم در چنین بیمارانی، معمولاً می‌تواند از آسیب ایاتروژنیک به آئورت جلوگیری کند.
علائم تشریح آئورت ممکن است مشابه علائم سایر مشکلات قلبی ازجمله حمله قلبی باشد و شامل موارد زیر می‌شود:
o درد شدید ناگهانی قفسه سینه یا قسمت بالای کمر که اغلب به‌عنوان احساس پارگی توصیف می‌شود که به گردن یا پایین کمر گسترش می‌یابد.
o درد شدید ناگهانی معده
o ازدست‌دادن هوشیاری
o تنگی نفس
• عفونت زخم استرنوم:
هنگامی که باکتری وارد محل جراحی می‌شود، ممکن است عفونت ایجاد شود. عفونت بعد از عمل قلب باز می‌توانند بهبودی را به تأخیر بیندازند. یکی از مهم‌ترین علل درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز، عفونت زخم است که می‌تواند از طریق جریان خون به اندام‌ها یا بافت‌های مجاور یا مناطق دوردست نیز گسترش یابد.
• عدم جوش خوردن:
در طی جراحی قلب، جناغ سینه برای دسترسی به قلب شکافته می‌شود. جناغ سینه پس از جراحی به هم متصل می‌شود تا بهبودی مناسب را تسهیل کند.
در مرحله بهبودی، جناغ سینه در برابر انبساط ماهیچه‌های تنفسی آسیب‌پذیر است که ممکن است به‌مرورزمان سیم‌ها را شل کند. فعالیت زیاد، عطسه شدید یا سرفه قبل از بهبود کامل جناغ می‌تواند منجر به بهبودی ناقص دو طرف استخوان شود.
حدود دو تا سه درصد از بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب قرار می‌گیرند دچار این عارضه می‌شوند. علائم شامل:
o درد، کلیک کردن، ترکیدن یا ساییدگی در استخوان سینه شما
o احساس ناپایداری در قفسه سینه
o احساس اینکه هر طرف قفسه سینه شما به طور جداگانه در هنگام تنفس حرکت می‌کند
• پنومونی:
یکی دیگر از دلایل عفونت پس از جراحی قلب باز پنومونی میباشد.
پنومونی یک عفونت در یک یا هر دو ریه است که توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود.
عفونت منجر به التهاب در آلوئول‌ها یا کیسه‌های هوایی ریه‌ها می‌شود. این کیسه‌های هوایی به دلیل اینکه با مایع یا چرک پر شده‌اند، تنفس را دشوار می‌کنند.
محرک‌هایی مانند مشکلات ریوی گذشته، بستری طولانی در بیمارستان قبل از عمل جراحی قلب و کسر جهشی کم (اندازه‌گیری میزان خونی که قلب با هر ضربان به بیرون پمپاژ می‌کند) از جمله مواردی است که خطر ذات‌الریه را افزایش می‌دهد.
علائم پنومونی می‌تواند خفیف تا تهدیدکننده زندگی باشد و عبارت‌اند از:
o سرفه‌هایی که ممکن است خلط تولید کند
o تب
o عرق کردن یا لرز
o تنگی نفس که هنگام انجام فعالیت‌های معمولی یا حتی در هنگام استراحت اتفاق می‌افتد
o درد قفسه سینه که هنگام نفس کشیدن یا سرفه بدتر می‌شود
o احساس خستگی
• گاستریت:
عوارض گوارشی (GIC) یکی از عوارض جدی خارج از قلب پس از جراحی قلب باز است. گاستریت یا التهاب پوشش داخلی معده اغلب نتیجه عفونت با همان باکتری است. این عوارض اغلب در بیماران پرخطر گزارش می‌شود.
زخم معده قلبی یا ناراحتی کلیوی پس از جراحی، از عوامل خطر محسوب می‌شوند. همچنین استفاده از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) یا کورتیکواستروئیدها نیز که برای مدیریت دردهای مزمن تجویز می‌شوند، می‌تواند باعث تحریک پوشش معده و گاستریت شود.
می‌تواند بدون علامت یا با علائم سوءهاضمه مثل ازدست‌دادن اشتها، زخم معده، کاهش وزن بدون معنی و درد قفسه سینه بعد از جراحی قلب ظاهر شود.
جراحی قلب باز چیست و چه شرایطی را درمان می‌کند؟
جراحی قلب باز، روشی برای درمان مشکلات شدید قلبی است که نیاز به باز کردن دیواره قفسه سینه دارد تا دسترسی جراح به قلب آسان‌تر شود.
در این روش برای دسترسی جراح به قلب، جناغ سینه (استخوان سینه) بریده و دنده‌ها باز می‌شوند. پیوند قلب، جراحی بای‌پس (CABG) و تعویض دریچه، جز‌ء جراحی‌های قلب باز هستند. جراحی‌های قلب باز برای درمان این شرایط به‌کار می‌روند:
• آریتمی، از جمله فیبریلاسیون دهلیزی
• بیماری دریچه قلب
• نارسایی قلبی
• بیماری عروق کرونر
• نقایص مادرزادی قلب، مانند سندرم هیپوپلاستیک قلب چپ (ساختارهای قلب توسعه نیافته) یا نقص سپتوم دهلیزی (سوراخ در قلب)
• آنوریسم آئورت توراسیک
علائم هشداردهنده بعد از عمل قلب باز برای مراجعه فوری به متخصص قلب
• درد قفسه سینه به ‌غیر از ناراحتی طبیعی در محل برش
• تب
• علائم عفونت پس از عمل در محل جراحی، مانند ترشح و قرمزی
• تنگی نفس
• اشکال در تکلم یا سایر علائم سکته مغزی
• تهوع و استفراغ
علائم همراه درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز به عنوان عوارض بعد از عمل قلب باز
خطر عوارض بعد از عمل قلب باز تنها می‌تواند توسط جراح تعیین شود زیرا وضعیت فعلی سلامتی شما، روشی که انجام می‌دهید و عوامل شخصی اضافی مانند سن و جنسیت، بر سطح خطر شما تأثیر می‌گذارد.
این خطر در بیماران ۷۰ساله و بالاتر، بیمارانی که قبلاً جراحی قلب داشته‌اند و افرادی که دارای بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشارخون بالا و بیماری عروق کرونر هستند، بیشتر است.
شایع‌ترین عوارض بعد از عمل قلب باز علاوه بر درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز ممکن است شامل موارد زیر باشد:
شوکه شدن: شوک، افت شدید فشارخون است که باعث کاهش خطرناک جریان خون در سراسر بدن می‌شود. شوک ممکن است در اثر ازدست‌دادن خون، عفونت، آسیب مغزی یا مشکلات متابولیک ایجاد شود.
خونریزی: شایع‌ترین عارضه بعد از جراحی قلب باز، خونریزی از ناحیه برش یا محل جراحی است. در طول جراحی و همچنین بهبودی، شما از نزدیک تحت‌نظر خواهید بود و پیشرفت شما پیگیری خواهد شد.
مقداری خونریزی بعد از جراحی تا زمانی که خون دوباره منعقد شود انتظار می‌رود، اما اگر خونریزی برای مدت طولانی بدون کند شدن ادامه یابد یا خونریزی “داخلی” به‌جای “خارجی” باشد، می‌تواند باعث شوک شود.
ضربان قلب نامنظم: برخی از افرادی که پیوند بای‌پس عروق کرونر دارند، دچار فیبریلاسیون دهلیزی می‌شوند، وضعیتی که باعث ضربان قلب نامنظم و اغلب با سرعت غیرطبیعی می‌شود.
این عارضه می‌تواند به لخته‌های خونی که در قلب شکل می‌گیرد و ممکن است به سایر قسمت‌های بدن برود، کمک کند. اشکال دیگر مشکلات ریتم قلب نیز ممکن است، هرچند کمتر رایج است.
ترومبوز ورید عمقی: به لخته خونی که در یک سیاهرگ بزرگ در عمق پا، بازو یا سایر قسمت‌های بدن ایجاد می‌شود، گفته می‌شود. اگرچه آنها می‌توانند ناشی از هر نوع جراحی باشند اما بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب باز قرار می‌گیرند در معرض خطر بیشتری هستند.
شایع‌ترین دلیلی که ممکن است لخته‌های خون ایجاد شود، عدم فعالیت بدن بیمار در طی مراحل طولانی جراحی است. تورم پا و تنگی نفس پس از جراحی می‌تواند نشانه لخته شدن خون باشد و باید فوراً درمان شود.
یک لخته خون درمان نشده می‌تواند جدا شده و به ریه‌ها یا مغز برود و منجر به مرگ شود. لخته‌های خون را می‌توان با جراحی ساده از بین برد.
عوارض ریوی (ریوی): گاهی اوقات، عوارض ریوی در عرض ۴۸ ساعت پس از جراحی، به دلیل سرفه یا عدم انجام تمرینات تنفسی عمیق ایجاد می‌شوند.
آنها همچنین ممکن است از ذات‌الریه یا استنشاق غذا، آب یا خون در مجاری هوایی ایجاد شوند. علائم ممکن است شامل تب، سرفه، احتباس ادرار، خس‌خس و درد در قفسه سینه بعد از جراحی قلب باز باشند.
ناتوانی در تخلیه مثانه: احتباس ادرار نیز یکی دیگر از عوارض پس از عمل میباشد که در اثر داروی بیهوشی ایجاد می‌شود.
این مشکل معمولاً با قراردادن کاتتر برای تخلیه مثانه تا زمانی که بیمار کنترل مثانه را به دست آورد، درمان می‌شود. گاهی هم با تجویز داروهایی برای تحریک مثانه، آن را درمان می‌کنند.
ضعف و گرفتگی صدا: ممکن است به دلیل لوله تنفسی که در حین و پس از جراحی در جای خود قرار دارد، گرفتگی صدا ایجاد شود. معمولاً در چند هفته بهبود می‌یابد، ولی گاهی ممکن است بیشتر طول بکشد.
یبوست: یک مشکل رایج است و با یک ملین خفیف یا تغییر رژیم غذایی قابل‌کنترل است. افزایش برنامه روزانه، خوردن بیشتر میوه‌ها، سبزی‌های تازه و سایر غذاهای پر فیبر اغلب کمک می‌کند.
تورم خفیف در پاها: چهار ماه یا بیشتر طول می‌کشد. بالا نگه‌داشتن پاها از سطح قلب هنگام نشستن و خوابیدن به این مشکل کمک می‌کند.
واکنش به بیهوشی: یکی دیگر از عوارض بعد از جراحی قلب است که گاهی میتواند رخ دهد آلرژی به داروهای بیهوشی میباشد.
علائم آن می‌تواند خفیف یا شدید باشد. درمان واکنش‌های آلرژیک می‌تواند شامل قطع داروهای خاصی است که ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شوند یا تجویز سایر داروها برای درمان آلرژی باشد.
حمله قلبی: هم قلب و هم شریان‌های کرونری که قلب را با خون تغذیه می‌کنند، به‌ویژه در ۳۰ روز اول پس از جراحی پیوند عروق کرونر، در وضعیت آسیب‌پذیری قرار دارند.
برخی از افرادی که پیوند بای‌پس عروق کرونر دارند، در حین جراحی یا مدت کوتاهی پس از آن دچار حمله قلبی می‌شوند. ازاین‌رو با بروز درد قفسه سینه بعد از عمل قلب ، مراجعه به پزشک برای تشخیص و رد احتمال حمله قلبی ضروری است.
عفونت بعد از عمل قلب باز با چه علائمی نمایان می‌شود؟
پس از بیهوشی و عمل، این خطر وجود دارد که ممکن است به دلیل وجود باکتری یا ویروس، قفسه سینه شما دچار عفونت شود. در این صورت علاوه بر درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز ، ممکن است نفس عمیق کشیدن یا سرفه کردن دشوار باشد، بنابراین خلط در ریه‌های شما جمع می‌شود. علائم عفونت احتمالی:
درد
افزایش تورم/حساسیت در طول خط برش
قرمزی غیریکنواخت که گسترش می‌یابد
احساس سنگ‌زنی/کلیک کردن
باز شدن محل برش یا تراوش از آن
بوی بد
تب بالا مداوم (بیش از ۱۰۱ درجه)
فیزیوتراپیست به شما نشان می‌دهد که چگونه سرفه و نفس بکشید عمیق تا بتوانید از عفونت قفسه سینه جلوگیری کنید.
اگر بعد از عمل دچار عفونت قفسه سینه شوید، ممکن است به اکسیژن بیشتری نیاز داشته باشید که آن را از طریق ماسک اکسیژن یا لوله‌های پلاستیکی کوچکی که داخل سوراخ‌های بینی شما قرار دارند، به شما می‌رسانند.
عفونت قفسه سینه نیز با آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌ها درمان می‌شود.
مراقبت‌های بعد از عمل قلب باز در منزل شامل چه مواردی است؟
بخش مهمی از روند بهبودی شما پس از جراحی، مراقبت‌های پس از جراحی قلب باز در منزل است. این اقدامات همچنین در پیشگیری و درمان درد در قفسه سینه بعد از جراحی قلب باز مؤثر خواهند بود.
این مراقبت‌های بعد از عمل قلب باز در منزل شامل:
1) مراقبت از برش:
مراقبت از برش اولین مرحله مراقبت‌های بعد از عمل قلب باز است.
محل برش را حتماً باید گرم و خشک نگه دارید و قبل و بعد از لمس آن، دستان خود را بشویید. اگر برش شما به‌خوبی بهبود می‌یابد و زهکشی وجود ندارد، می‌توانید دوش بگیرید.
دوش گرفتن با آب گرم (نه داغ) نباید بیشتر از ۱۰ دقیقه باشد و حتماً باید مراقب باشید که محل برش مستقیماً با آب برخورد نکند.
همچنین مهم است که به طور منظم محل‌های برش خود را برای علائم عفونت بررسی کنید.
2) مدیریت درد:
یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از عمل مدیریت درد است زیرا تأثیر بسزایی در افزایش سرعت بهبودی و کاهش احتمال عوارضی مانند لخته شدن خون یا ذات‌الریه دارد.
ممکن است دچار درد عضلانی، گلودرد، درد در محل برش، یا درد قفسه سینه پس از عمل قلب باز ناشی از لوله‌های قفسه سینه شوید.
پزشک شما احتمالاً داروهای ضد درد را تجویز می‌کند که حتماً باید طبق دستور در خانه مصرف کنید. مصرف داروهای ضد درد طبق تجویز برخی از پزشکان ممکن است هم قبل از فعالیت بدنی و هم قبل از خواب باشد.
3) به‌اندازه کافی خوابیدن:
برخی از بیماران پس از جراحی قلب باز دچار مشکل خواب می‌شوند، اما مهم است که تاحدامکان استراحت کنند. برای داشتن خواب کافی و مناسب، می‌توانید:
از کافئین بخصوص در عصرها اجتناب کنید
نیم ساعت قبل از خواب داروی مسکن خود را مصرف کنید
برای کاهش فشار عضلانی، از بالش‌های مناسب استفاده کنید
4) ورزش:
یکی از مهم ترین مراقبت‌های پس از عمل قلب باز در منزل ورزش و تحرک میباشد. ورزش به‌سرعت بخشیدن بهبودی شما کمک می‌کند و یکی از اجزای اصلی یک سبک زندگی سالم است.
علاوه‌برآن، سطح تناسب‌اندام شما را افزایش می‌دهد، به کنترل فشارخون، وزن و کلسترول کمک می‌کند و شما را آرام نگه می‌دارد. در ابتدا با پیاده‌روی کوتاه و آرام شروع کنید و کم‌کم طول و شدت آن را افزایش دهید.
بستن کمربند بعد از عمل قلب باز چه ضرورتی دارد؟
برای کاهش درد ناشی از زخم‌های استرنوتومی و کمک به کنترل انقباض، بیماران باید از یک کمربند سینه‌‌ای (کمربند پهنی که توسط آویزهای روی شانه‌ها جلوی قفسه سینه ثابت می‌شود و در هر انتهای آن یک دسته دارد) استفاده کنند.
این دستگاه برای حمایت از قفسه سینه بیماران در نظر گرفته شده است و بنابراین در حین فعالیت یا هنگام سرفه، بیمار می‌تواند با استفاده از دسته، کمربند را ببندد و سینه خود را محاصره کند، حفره قفسه سینه را تثبیت کرده و زخم قفسه سینه را بی‌حرکت کند.
طراحی این کمربند به‌گونه‌ای است که علاوه بر حمایت بیمار در سرفه و تنفس عمیق و مشارکت در توان‌بخشی فیزیکی، برای جلوگیری از عفونت نیز مفید است.
بستن کمربند بعد از عمل قلب باز برای حداقل سه ماه توصیه می‌شود و تنها موقع خواب، بیمار باید کمربند را باز کند.
سخن پایانی
مانند هر جراحی دیگری، جراحی قلب باز با خطرات و عوارض خاصی همراه است.
بااین‌حال، مزایای آن برای کسانی که از آسیب قلبی رنج می‌برند بسیار بیشتر از خطرات آن است.
درد قفسه سینه بعد از عمل قلب باز می‌تواند بخشی از روند بهبودی باشد یا نشانة یک مشکل جدی و خطرناک مثل انواع عفونت‌ها؛ بنابراین مهم است با ادامه یافتن این درد یا بروز علائم هشدار همراه آن، به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
متخصصان حاذق و باتجربه ما در جراحی‌های قلب باز می‌توانند با تشخیص دقیق و درمان صحیح انواع عوارض و مشکلات قلبی ناشی از عمل قلب باز به بهبودی هرچه سریع‌تر شما کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید