کلینیک قلب
دکتر تپش

درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا

درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا؛ رویکردی تخصصی برای پیشگیری از بیماری‌های کلیوی و حملات قلبی و سکته مغزی

درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا تنها نیازمند مراجعه به پزشکی حاذق و ماهر است و باید این نکته را مد نظر قرار دهید که چه داروهایی را با چه میزان دوز باید در مدت زمان مشخصی مصرف کنید. این بیماری اهمیت بالایی دارد و باید به موقع و به صورت صحیح مورد درمان قرارد داده شود.

چرا که بسیاری از بیماری ها مانند سکته مغزی، حمله قلبی و حتی بیماری های کلیوی می تواند به علت این بیماری باشد. به طور کلی درمان دارویی فشارخون دیاستولیک روش کاملاً تخصصی بوده که نیاز به بررسی های حرفه ای توسط پزشک متخصص دارد.

فشار خون دیاستولیک بالا چیست؟

به طور کلی ابتلا به فشار خون در هر صورتی بسیار خطرناک بوده و عدم توجه به آن و درمان نکردن به موقع باعث به وجود آمدن عوارض جبران نا پذیری خواهد شد. فشارخون نوع دیاستولیک را می توان با نام دیگر آن یعنی فشار پایین هم در نظر گرفت.

این نوع فشار خون زمانی رخ می دهد که ما بین ضربان متأسفانه قلب شل شده  و مملوء از خون می شود و در این میان، عدم توجه به درمان فشارخون نوع دیاستولیک بالا می تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد.

فشارخون نوع دیاستولیک بالا در بسیاری از شرایط اگر درمان نشود صد درصد می‌تواند خطراتی به دیگر اعضای ارگانی بدن وارد آورد و به همین دلیل است که شما باید با درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا آشنایی کامل داشته باشید و یا به بهترین دکتر فوق تخصص فشار خون مراجعه کنید.

می توان گفت مقدار فشارخون نوع دیاستولیک را بر اساس میلی متر جیوه تشخیص می دهند که در این بین، شما باید 3 طبقه بندی بهینه، طبیعی و بالا را نیز در نظر بگیرید. به صورت بهینه تقریباً ۸۰ میلی متر به صورت طبیعی 80 الی84 میلی متر جیوه به صورت بهینه و به صورت بالا ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه را می توان در نظر گرفت.

توجه داشته باشید که این نوع فشار خون قطعاً شما را با سردرد های شدید، و در ادامه بیماری های عروقی قلب و بیماری های مغزی روبرو خواهد کرد. در بسیاری از موارد ممکن است علت برخی از بیماری های اینچنینی را به فشارخون نوع دیاستولیک بالا مرتبط دانند که معمولاً این فشار خون ممکن است تا ۹۰ میلی متر جیوه افزایش یابد. بنابراین با درمان این نوع فشار خون، می توان از بسیاری دیگر از بیماری ها نیز پیشگیری به عمل آورد.

درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا چگونه است؟

در برخی از شرایط شاید بتوان درمان این نوع فشار خون را به صورت غیر جراحی در نظر گرفت.  درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا را که از جمله گزینه های است که برای درمان این بیماری تجویز می گردد. در این روش می توان به مسدود کننده های کانال کلسیم و گیرنده آنرژیوتاسین اشاره کرد.

البته ناگفته نماند که مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتاسین و دیورتیک ها هم تا حدودی در گزینه های اصلی برای درمان این نوع فشار خون بالا مناسب هستند. در این شرایط پزشک متخصص با توجه به شرایط بیمار و انجام آزمایشات و روش های تشخیصی متفاوت، اقدام به تجویز دارو های خاص با دوز های مشخص می نماید. بیمار باید توجه کند که دارو ها را به صورت صحیح مصرف نماید.

راه حل های خانگی برای پیشگیری فشار خون دیاستولیک بالا

با توجه به اینکه به صورت صادقانه باید در مورد داروی کاهش فشار خون دیاستولیک بالا با شما صحبت کنیم، بهتر است درمان خانگی را نیز مورد بررسی قرار دهیم. تغییر در سبک زندگی مهمترین گزینه برای جلوگیری از مشکلات این چنینی به شمار می آید. واضح است که مصرف غذای کم نمک و حذف غذا های فراوری شده در اولویت قرار خواهد گرفت ولی نباید به صورت کامل نمک را کنار بگذارید؛ چون که نمک خود از افت فشار خون جلوگیری می کند.

ورزش کردن به صورت مرتب نیز یکی از روش های خانگی به شمار می‌آید؛ چرا که می تواند گردش خون در بدن را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند. همچنین بهتر است که میوه ها و سبزیجات را در وعده های اصلی غذایی خود بگنجانید؛ زیرا انواع مواد مغذی و معدنی در سبزیجات یافت می شود و به هیچ عنوان به مصرف نوشیدنی‌های الکلی تمایل نشان ندهید.  به این دلیل که نوشیدنی های الکلی و گازدار بازدهی مناسبی برای بدن شما ندارند.

دور بودن از استرس را نادیده نگیرید؛ زیرا استرس یکی از وحشتناک ترین حالت هایی است که میتواند انسان را با مشکلات روحی و جسمی پیچیده ای روبرو کند و به همین دلیل، ما به شما تغییر مناسب و اصولی را در سبک زندگی توصیه می‌کنیم؛ چرا که استرس باعث می شود در برخی از موارد برای درمان دارویی این نوع فشار خون، متخصص به شما داروهای مربوط به سیستم عصبی و مغزی را پیشنهاد دهد.

 به طور کلی داشتن تغذیه صحیح و انجام فعالیت های تفریحی مناسب و توجه به سلامت روان از جمله راهکار های پیشگری از ابتلا به هر نوع بیماری، از جمله فشار خون می باشد.

روش کنترل و درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا

یکی از روش هایی که شاید در درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا به آن پرداخته نمی شود، انجام فعالیت های جسمانی باشد. اصولاً قدم زدن های سریع، دوچرخه‌سواری و حتی انجام فعالیت های باغبانی می‌تواند به صورت 30 دقیقه در روز و چند بار در هفته گزینه مناسبی برای کنترل فشارخون باشند.

حتی بالا رفتن و پایین آمدن از پله به جای استفاده از آسانسور نیز گزینه عالی برای کنترل فشار خون به حساب می آید. شما می توانید از زمان های کوتاه تر برای فعالیت های جسمی خود استفاده کنید و سپس به تدریج زمان آن را افزایش دهید. البته قبل از انجام فعالیت های جسمانی توصیه ما این است که با متخصصین ما در این مجموعه صحبتی داشته باشید؛ چرا که در برخی از شرایط شاید انجام فعالیت های جسمانی آنچنان که باید و شاید با توجه به بیماری شما مناسب نباشد.

 داروی کاهش فشار خون دیاستولیک

دارو های متعددی به عنوان داروی کاهش فشار خون دیاستولیک وجود دارد. هر یک از این دارو ها ویژگی ها و عوارض خاص خود را دارند که برای افراد مختلف و شرایط مختلف تجویز می گردد. مصرف پروبیوتیک ها می تواند برای درمان فشارخون نوع دیاستولیک گزینه ای بسیار مناسب باشد.

لاکتوباسیل و بیفیدوباکتریوم پروبیوتیک هایی هستند که به تولید مواد شیمیایی خاصی می پردازند که می توانند به عنوان داروی کاهش فشار خون دیاستولیک تلقی گردند.

دیورتیک های تیازیدی که به این دارو، قرص ادرار آور هم می گویند برای کاهش فشارخون نوع دیاستولیک گزینه مناسبی به شمار می آیند. بتا بلاکر ها که شامل قرص های فشار خون اسباتول ( سکترال)، آتنولول (تنورمین) و… می شوند نیز برای درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا کنترل آن مؤثر هستند.

قرص های فشار خون لیزینوپریل، لوتنسین،کاپوتن و … نیز می توانند داروهای شیمیایی مناسبی باشند. ARB نیز داروهایی نظیر اتاکاند، لوزارتان و… هستند که تمامی این داروها باید طبق نظر پزشک مصرف شوند، قرص های فشار خون دیگری همچون نورواسک، کاردیزم و… را هم نباید فراموش کرد.

آلیسکیرن دارویی است که در دسته بندی مهار کننده های رنین قرار می گیرد. البته ناگفته نماند که مهار کننده های رنین را به هیچ عنوان با مهارکننده های ACE یا ARBs مصرف کرد.

دوکسازوسین و پرازوسین نیز داروهای مسدود کننده آلفا نام دارند. کارودیلول و لابتالول هم در گروه مسدود کننده های آلفا-بتا جای می گیرند. کلونیدین، گوانفاسین و متیل دوپا جزء داروهایی هستند که اثر خود را روی سیستم مغزی می گذارند. هیدرالازین و مینوکسیدیل داروهای بازکننده عروق هستند. اسپیرونولاکتون و اپلرنون هم 2 نمونه از آنتاگونیست های آلدوسترون را شامل می شوند که اگر به صورت سرخود مصرف شوند به افزایش فشار خون شما هم منجر خواهد شد.

فشار خون دیاستولیک بالا نشانه چیست؟

اگر بخواهیم بگوییم فشار خون دیاستولیک بالا نشانه چیست، می توان گفت افزایش سن در حال حاضر یکی از نشانه‌های اصلی به شمار می آید که البته به جزء افزایش سن، اضافه وزن هم خود یکی از عوامل کلیدی محسوب می شود و زمانی که در مورد افزایش سن صحبت می کنیم، شما باید یک بازه سنی40 الی ۸۹ سالگی را در نظر بگیرید که در این سن معمولاً خطر بیماری های قلبی و سکته نیز افزایش پیدا می کند. در این شرایط شما باید از درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا به نحو احسنت استفاده کنید.

توجه داشته باشید که تنها سردرد، سرگیجه، بی خوابی، خونریزی بینی و همچنین بدتر شدن وضعیت بینایی به تنهایی نمی توانند علائم فشارخون نوع دیاستولیک بالا به شمار آیند که در این بین، از جمله دلایلی که باعث ایجاد این نوع فشار خون می شود قطعاً چاقی، استرس های طولانی مدت، استفاده بیش از حد از مواد محرک مانند سیگار قلیان و الکل است.

همچنین مصرف داروها بدون تجویز پزشک و مصرف بیش از اندازه نمک یعنی بیش از 5 گرم در روز در کنار انواع بیماری های کلیوی و تیروئید می تواند دلایل ایجاد فشارخون نوع دیاستولیک بالا به شمار آیند.

بالا بردن فشار دیاستولیک

برای بالا بردن فشار دیاستولیک روش های متعددی وجود دارد. به عنوان مثال فرد نباید در مدت طولانی در وضعیت ایستاده قرار گیرند  چرا که تغییر وضعیت در این شرایط می‌تواند یک روش عالی برای بالا بردن فشار باشد. به گونه ای که فرد می نشیند و یا در حالت خوابیده قرار می گیرد و پاهای خود را به سمت بالا هدایت می کند. در این حالت با بازگشت خون به سمت قلب افت فشار را از بین خواهد رفت.

معمولاً یکی دیگر از روش های بالا بردن فشار می تواند مصرف آب و مایعات باشد. خصوصاً ورزشکاران و یا آن دسته از افرادی که دچار گرمازدگی می شوند، باید نوشیدن آب را یکی از مهم ترین برنامه های سبک زندگی خود در نظر بگیرند.

مصرف نمک هم می تواند موثر باشد، چنانچه با متخصصین ما در ارتباط باشید چه بسا داروهایی که به افزایش فشارخون نوع دیاستولیک کمک می‌کنند را نیز به شما پیشنهاد دهند. به خاطر بسپارید که باید با داروی کاهش فشار خون دیاستولیک بالا هم بیگانه نباشید.

در موارد اورژانسی برای درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا چه کنیم؟

بهتر است که از قبل درباره روش های اورژانسی برای کنترل فشارخون نوع دیاستولیک بالا اطلاعاتی به دست آورده تا در مواقع نیاز بتوان تصمیمی سریع و صحیح اتخاذ نمود. مصرف برخی خوراکی ها که در ادامه خواهیم گفت باعث کنترل صحیح این وضعیت خواهد شد.

در موارد اورژانسی میل کردن چای دارچین یکی از روش های عالی برای افزایش فشارخون نوع دیاستولیک است که پودر دارچین می تواند گزینه ای قابل قبول باشد. پیشنهاد ما این است که در کنار پودر دارچین از عسل هم برای شیرین کردن چای استفاده کنید. در برخی از شرایط اگر دارچین در دسترس نباشد، نمک نیز گزینه قابل قبولی است که البته منظور ما نمک دریا است.

شربت عسل و زنجبیل نیز گزینه خوبی برای بالا بردن فشارخون نوع دیاستولیک خواهد بود. افرادی که به فشار خون پایین مبتلا هستند، باید موادی مانند پروتئین، ویتامین c و ویتامین b را در رژیم غذایی خود جای دهند. همچنین مصرف نوشیدنی های کافئین دار نیز بسیار مناسب است. عدم حضور در محیط های گرم و خشک را نیز نباید نادیده گرفت و تغییر حالت ناگهانی نباید به وجود آید.

روش های درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا

درباره روش های درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا می توان این چنین گفت که در وهله اول باید توجه شود که مصرف این دارو ها نباید به صورت خودسرانه انجام پذیرد. نحوه مصرف و میزان هر دارو نیاز به تشخیص و تجویز پزشک دارد.

دیورتیک های تیازیدی از جمله قرص هایی هستند که روی عملکرد کلیه کاملاً تاثیر گذاشته و باعث می شود تا سدیم و آب به راحتی دفع گردد و همین امر باعث کاهش حجم خون خواهد شد. استفاده از داروهای دیورتیک های تیازیدی معمولاً نسبت به دیگر داروها در اولویت قرار می گیرد که در کنار دیورتیک های تیازیدی شما باید از زیر مجموعه آن مانند هیدروکلروتیازی (میکروزید) و کلرتالیدون نیز استفاده کنید.البته همه چیز بستگی به نظر پزشک معالج شما دارد.

نکته مهم دیگر می تواند استفاده از مسدود کننده‌ های بتا باشد. این نوع روش دارویی به کاهش حجم کار قلب کمک کرده و می‌تواند عروق خونی را نیز باز کند. این چنین است که کمترین فشار به قلب وارد شده و یکی از روش‌های درمانی عالی به شمار می آید. اسبوتول و اتنولو از جمله داروهای مسدودکننده بتا به شمار می‌آیند.

مسدود کننده‌ های آنژیوتنسین نیز جزء داروهایی نظیر لیزینوپریل، بنازپریل و کاپتوریل هستند که می توانند عروق خونی را شل کرده و به بهترین شکل ممکن به جلوگیری از رسوب مواد شیمیایی طبیعی بپردازند که رسوب مواد شیمیایی طبیعتاً باعث تنگ شدن عروق خونی خواهند شد و در مورد مسدود کننده های کانال سدیم نیز باید بدانید که داروهای نظیر آملودیپین و دیلتیازم آن از جمله داروهایی هستند که باعث شل شدن عضلات عروق خونی شده و می توانند ضربان قلب را نیز آرام کنند.

نتیجه گیری

سعی کردیم به صورت جامع ولی مختصر و مفید به بررسی درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا بپردازیم. به این دلیل که این نوع فشار خون را متاسفانه برخی از افراد نادیده می گیرند. در صورتی که ابتلا به بیماری های قلبی و مغزی متاسفانه با فشارخون نوع دیاستولیک بالا به وجود می آیند.

افزایش سن و وزن بالا از جمله نشانه هایی هستند که افراد باید مراقب باشند تا با فشار خون این چنینی روبرو نشوند و در شرایط حاد چه بسا هزینه بالایی را برای درمان حتی باید در نظر گرفت.

سبک زندگی نادرستی را چنانچه افراد دنبال کنند، متاسفانه مشکلات و بیماری های اینچنینی به صورت معمول ظاهر می‌شود و به همین دلیل، توصیه ما به شما این است که سعی کنید تا حد امکان برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین و متخصصین ما در این مجموعه در ارتباط باشید.

سایت های این چنینی در این زمینه ضمن جلوگیری از اتلاف زمان و هزینه قطعاً می توانند به پیشگیری از بروز شرایط حاد نیز کمک کنند. به هر حال مصرف برخی از داروها نظیر قرص هایی که گفته شد با توجه به مقدار دوز مناسب آن می توانند روش های درمانی قابل قبولی باشند.

نکته قابل توجه این است که تجویز داروی کاهش فشار خون دیاستولیک فقط و فقط باید توسط پزشک متخصص انجام پذیرد چرا که مصرف خودسرانه هر دارو  نه تنها باعث رفع عارضه نمی شود بلکه ممکن است عوارض جبران ناپذیری را نیز به همراه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

اجرا شده توسط: همیار وردپرس