کلینیک قلب
دکتر تپش

راهکارهای مناسب جهت درمان تپش قلب و اضطراب

اکثر افراد به دلیل استرس و اضطراب‌های روزمره احتمال دارد برای یکبار هم که شده تپش قلب و استرس را تجربه کنند، چنانچه دچار ضربان قلب شدید بهتر است جهت انجام چکاپ‌ها و بررسی‌های لازم به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید، تا آزمایشات دقیق برای شما انجام شود و راهکارهای موثر برای پیشگیری از این عارضه ارائه شود.

از روش‌های مؤثر در درمان تپش قلب و اضطراب می‌توان به رعایت سبک زندگی سالم، اصول تغذیه صحیح و داشتن فعالیت بدنی روتین و منظم نام برد. در این قسمت از مقاله به راه‌حال‌های درمانی تپش قلب و اضطراب، تیرکشیدن قلب و روش‌های کنترل استرس اشاره خواهیم کرد.

راهکارهای مناسب جهت درمان تپش قلب و اضطراب

آنچه در این مقاله می خوانید :

تکنیک‌های طبیعی برای درمان تپش قلب و اضطراب

روش‌های طبیعی متعددی جهت درمان تپش قلب و اضطراب وجود دارد، روش‌های طبیعی که در این قسمت بیان خواهد شد، می‌تواند به درمان ضربان قلب و تیرکشیدن آن کمک شایانی کند.

  • تمرینات مدیتیشن و تنفس عمیق: انجام حرکات مدیتیشنی، کمک شایانی در جهت کنترل استرس دارد، در ضمن انجام تمرینات تنفسی، دم و بازدم عمیق
    می­تواند، سیستم عصبی را در حالت آرامش نگه داشته و سبب تسکین و کاهش ضربان قلب شود.
  • انجام تمرینات هوازی و فعالیت‌های روزانه: انجام ورزش­های هوازی از قبیل پیاده‌روی، شنا و… در کاهش استرس، ضربان قلب و استرس بسیار کمک‌کننده است.
  • عدم مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی: مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی ضربان قلب و اضطراب را تشدید می‌کند، بنابراین تا جایی که امکان دارد از مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی دوری کنید.
  • داشتن استراحت و خواب کافی: داشتن استرس و عدم استراحت کافی باعث تشدید بیماری قلبی و ضربان قلب می‌شود، در نتیجه توصیه می­گردد، استرس و ناراحتی خود را کنترل نمایید. همچنین، داشتن 7 الی 8 ساعت خواب شبانه در بهبودی عارضه ضربان قلب و مشکلاتی از این دست موثر خواهد بود.

در نهایت می­توان گفت، در صورت داشتن خواب کافی و انجام فعالیت روتین و منظم می­توانید از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کنید تا دچار عارضه تیرکشیدن و ضربان قلب نشوید.

روش‌های مؤثر در کنترل تپش قلب و استرس

به‌طورکلی جهت کنترل استرس و اضطراب بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بر حسب وضعیت و سطح اضطرابتان درمانی مناسب را تجویز نماید. امروزه اکثر افراد با چالش­ها و مشکلات متعدد زندگی دست به گریبان هستند، بنابراین اکثر پزشکان توصیه می‌کنند تا جایی که می‌توانید استرس خود را کنترل نمایید، تا از مشکلات قلبی از قبیل ضربان قلب و تیرکشیدن آن در امان بمانید.

یکی از مهم‌ترین کارهایی که در جهت کنترل استرس می‌توانید انجام دهید، بالابردن قدرت تمرکز، به یادآوردن خاطرات گذشته و تقویت تجسم خلاق است. در ضمن داشتن هدف و برنامه مشخص در زندگی می‌تواند، امید به زندگی را در افراد بالا برده، و سبب کاهش استرس و اضطراب شود.

از دیگر روش‌های مؤثر برای کنترل ضربان قلب و اضطراب می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انجام تمرینات یوگا: انجام یک‌سری تمرینات از قبیل یوگا، مدیتیشن در جهت کنترل استرس و اضطراب بسیار مفید و کارآمد بوده، با انجام ورزش‌های آرامش‌دهنده می­توانید به‌راحتی بر استرس‌ها و اضطراب‌های روزانه خود غلبه کنید تا تسلط کافی روی خود داشته باشید.
  • انجام تمرینات تنفسی: انجام تمرینات تنفس عمیق، به شما کمک فراوانی می­کند تا بتوانید به‌راحتی استرس و اضطراب خود را کنترل نمایید.
  • انجام ورزش منظم و روتین: انجام ورزش هوازی و مناسب با استقامت بدنی شما می­تواند در جهت کنترل استرس و اضطراب بسیار مفید باشد. با انجام ورزش‌های هوازی و روزانه به مدت نیم ساعت، می­توانید از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کنید.
  • داشتن رژیم غذایی غنی و سالم: توجه به تغذیه سالم و داشتن رژیم غذایی غنی و مفید می‌تواند در جهت پیشگیری از ضربان قلب و بیماری‌های قلبی کمک شایانی کند.
  • عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی: مصرف دخانیات به‌خصوص مشروبات الکلی، سبب تشدید بیماری‌های قلبی و بخصوص ضربان قلب می‌شود، بنابراین با حذف مصرف دخانیات، از بیماری‌های قلبی در امان می‌مانید.
  • کمک از مشاور: با استفاده از راهنمایی‌ها و کمک‌های یک مشاوره لایق می‌توانید اکثر مسائل و مشکلات پیشرو در زندگی‌تان را تا حدممکن حل و فصل کنید.
  • داشتن استراحت کافی: داشتن خواب کافی و تایم استراحت به‌اندازه 7 الی 8 ساعت در طول شبانه‌روز می­تواند در جهت کنترل و ضربان قلب بسیار مفید باشد.

لازم به توضیح است، یکی از مهم‌ترین مواردی که در جهت کنترل بیماری‌های قلبی بسیار تأثیرگذار است، توجه به تغذیه سالم است. افرادی که از غذاهای چرب و یا فست‌فود بیش از حد استفاده می­کنند، نسبت به بقیه افراد بیشتر در معرض بیماری­های قلبی قرار می‌گیرند.

چنانچه به هر دلیلی دچار ضربان قلب و تیرکشیدن قلب شدید، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا دلیل اصلی ایجاد این عارضه مشخص شود و برنامه‌ مناسب خود برای درمان این بیماری را دریافت کنید.

تمرینات روان‌شناختی برای کاهش تپش قلب و اضطراب

انجام تمرینات روان‌شناختی در جهت کاهش تپش و اضطراب قلب بسیار مهم بوده و می­تواند نقش کمک‌کننده‌ای داشته باشد. در این قسمت به تمرینات روان‌شناختی جهت کاهش ضربان قلب خواهیم پرداخت:

  • انجام تمرینات مؤثر در بالابردن تمرکز: در این روش جهت کاهش استرس و اضطراب، گوشه‌ای آرام نشسته و یا دراز بکشید، سپس نفسی عمیق کشیده و کاملاً ریلکس کنید، با این روش به‌راحتی می­توانید استرس و اضطراب خود را کنترل نمایید.
  • انجام تمرینات مدیتیشن: با حرکات مدیتیشنی می‌توانید استرس و اضطراب را از خود دور کنید.
  • رؤیاپردازی و تصویرپردازی: در محیطی کاملاً آرام و ساکت دراز بکشید، و یک مکان آرام و زیبا را در ذهن خود تجسم کنید، از قبیل طبیعت و یا صدای موج دریا، با کمک این روش می‌توانید ذهنی خود را آرام کنید.
  • نوشتن روزانه: داشتن هدف و یادداشت کارها به‌صورت روزانه، همگی می­تواند در مدیریت کارها برای تعدیل استرس و ایجاد نظم در زندگی نقش بسزایی داشته باشد. با کمک این روش می­توانید، چارچوب مشخصی برای زندگی خود داشته باشید تا بر اضطراب خود غلبه کنید.

مکمل‌های طبیعی برای مدیریت تپش قلب و اضطراب

یک‌سری از مکمل‌های طبیعی به‌عنوان یک روش کاملاً ایمن در جهت کاهش اضطراب و استرس بوده، قبل استفاده از هر نوع مکملی در وهله اول با پزشک متخصص خود مشورت نمایید، تا بدانید که استفاده از مکمل‌های طبیعی برای سلامتی شما مضر نباشد. در این قسمت به چند نمونه از مکمل‌های طبیعی که جهت کنترل استرس و اضطراب شما کاربرد دارد می‌پردازیم:

  • استفاده از گیاهان تسکین‌دهنده اعصاب: برخی از گیاهان در کاهش استرس و اضطراب بسیار مؤثر هستند. از گیاهان تسکین‌دهنده آرامش و اعصاب می‌توان به گیاه آویشن، پونه، گل‌گاوزبان و… اشاره کرد. برخی از عصاره‌ها و گیاهان دارویی را می­توان در کپسول آماده کرده و به‌صورت قرص مصرف شود.
  • آلوئه­ورا: یک گیاه طبیعی بوده که در کاهش تپش قلب و استرس بسیار مفید بوده و مصرف آن در نوشیدنی­های آماده به کاهش استرس کمک می‌کند.
  • استفاده از مکمل‌های طبیعی حاوی ویتامین: برخی مکمل‌های غذایی حاوی مواد معدنی و ویتامین‌ها جهت بالابردن و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید بوده و می­تواند اثرات بسیار مثبتی را بر بدن داشته باشد.
  • استفاده از عرقیات گیاهی: استفاده از عرقیات گیاهی سبب افزایش حس شادی و آرامش در فرد می­گردد، برخی از عرقیات حاوی زعفران در کاهش استرس بسیار نقش داشته زیرا زعفران به گیاه ضد استرس و اضطراب معروف است.
  • استفاده از مکمل‌های تغذیه‌ای: برخی از ویتامین‌های گروه ب می­تواند در کنترل استرس و اضطراب بسیار تاثیر شگرفی دارند. بنابراین با استفاده از مکمل‌های ویتامینی از گروه ب و دی می­توانید به سلامت آرامش روح و روان خود کمک نمایید.

در نهایت می­توان گفت، قبل از استفاده از هر نوع مکملی با پزشک متخصص خود مشورت نمایید، تا بررسی‌های لازم برای شما انجام شود و مکملی مناسب نیاز بدنی یرایتان تجویز کند، تا اثرات سو برای بدنتان نداشته باشد.

روش‌های تنفسی برای آرامش بخشیدن به تپش قلب و اضطراب

لازم به توضیح است، علاوه بر روش‌های ذکر شده، مانند یوگا و مدیتیشن جهت حفظ آرامش، روش دم و بازدم عمیق می­تواند تأثیر بسزایی در کاهش ضربان قلب داشته و با این روش به‌راحتی می­توانید حس آرامش وصف‌نشدنی را تجربه کنید، و از هرگونه اضطراب به‌دور باشید. روزانه به مدت 20 دقیقه استفاده از روش مذکور می­تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

تنفس و نفس عمیق، می­تواند در کاهش استرس و اضطراب بسیار مفید باشد، تنفس عمیق از روش‌های تنفسی مؤثر در جهت حفظ آرامش و کاهش اضطراب می­باشد. در روش تنفس عمیق، با تکنیک دم و بازدم عمیق می­توانید، استرس و اضطراب خود را کاملاً کنترل نمایید، و با این روش مانع از تپش قلب خود شوید.

به‌طورکلی با روش تنفس عمیق، و یا همان دم و بازدم عمیق، می­توانید در محیطی کاملاً آرام قرار بگیرید و نفسی عمیق بکشید، با کمک این روش استرس و اضطراب خود را می­توانید کاملاً کنترل نمایید و به این طریق ضربان قلب خود را در حد نرمال حفظ کنید.

ماساژ و تکنیک‌های آرامش‌بخش برای بهبود تپش قلب و اضطراب

آیا اضطراب باعث تپش قلب می شود؟ انجام ماساژ و تمرینات ریلکس کننده مانند یوگا، مدیتیشن همگی می­تواند آرامش‌بخش باشند. در این قسمت به چند تکنیک ماساژ جهت ایجاد آرامش و درمان تپش قلب و اضطراب خواهیم پرداخت.

  • داشتن تمرکز بر روی تنفس: تنفس عمیق و بازدم سبب کاهش چشمگیری در استرس و اضطراب شما داشته و همین عامل باعث ایجاد آرامش و احساس سبکی در شما می­شود.
  • انجام ماساژ پاها: با انجام ماساژ پا می­توانید به‌راحتی، تنش را از خود دور کنید و اضطراب خود را کاهش دهید، جهت انجام ماساژ پا می­توانید از روغن‌های مخصوص بدن استفاده کنید. در این روش می­توانید به‌صورت دایره‌‌وار از روغن مخصوص ماساژ استفاده کنید و پاها یا سایر نقاط بدنتان را ماساژ دهید. در نتیجه با کمک این روش سیستم عصبی خود را آرام کرده و از هر گونه تنش و اضطرابی دور خواهید ماند.
  • انجام ماساژ سینه: با ماساژ سینه اضطراب را از خود دور کنید تا ضربان قلبتان تنظیم شود، در ضمن انجام ماساژ سبب کاهش ضربان قلب می­شود. با ماساژ عضلات سینه می­توانید حس آرامش عجیبی را تجربه کنید که بالطبع باعث کاهش تنش و اضطراب شما می­شود.
  • ماساژدادن سر و شقیقه: ماساژدادن آرام قسمت سر و شقیقه سبب کاهش تنش و استرش شده و بالطبع حس آرامش را برای شما به ارمغان می­آورد. تنها نکته‌ای که در این قسمت بایستی به آن توجه لازم را داشته باشید، انجام آرام ماساژ بدون ایجاد فشار زیاد به سر و شقیقه است.

لازم به توضیح است، درصورتی‌که شناخت کافی از انجام ماساژ و ریلکس کردن ندارید، در وهله اول با پزشک متخصص و یا مشاور در زمینه ماساژدرمانی مشورت نمایید تا اطلاعات لازم در جهت انجام صحیح آن را اختیارتان قرار دهد. زیرا ماساژ باید حتی الامکان بدون واردکردن فشار زیادی به عضلات حساس بدن به‌خصوص سر انجام شود.

تکنیک ماساژ و روش‌های آرامش‌بخش، همگی در کاهش ضربان قلب و اضطراب نقش داشته و باعث کنترل استرس و هیجان می‌شوند زیرا کاهش تنش و فشار وارد شده به عضلات بدن می‌تواند گردش خون شما را بهبود بخشد. همچنین، شما می­توانید با استفاده از روغن‌های مخصوص ماساژ ، حس آرامش وصف‌نشدنی را تجربه کنید.

انجام برخی تمرینات ورزشی، مانند پیاده‌روی، یوگا و مدیتیشن در کنار تمرینات ماساژ می­تواند منجر به کاهش ضربان قلب و اضطراب شود، با انجام تمرینات مستمر، منظم هوازی و یوگا می‌توانید اضطراب خود را کنترل کنید و حس آرامش را تجربه نمایید.

در نهایت می­توان گفت، قبل از اینکه اقدام به انجام هر گونه فعالیت ورزشی مشاوره با پزشک متخصص را در الویت قرار دهید تا دچار مشکلات و عوارض جانبی دیگری نشوید.

تغذیه مناسب برای کاهش تپش قلب و اضطراب

ورزش و داشتن تغذیه اصولی و مناسب نقش بسیار موثری در بهبود استرس و اضطراب داشته است. از تغذیه‌های مناسب برای بهبود تپش قلب و اضطراب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از غذاهای سالم و سبزیجات: قراردادن سبزیجات و غلات در برنامه غذایی روزانه نقش بسیار مهمی برای کاهش استرس و اضطراب دارد، در ضمن با قراردادن غذاهای سالم در برنامه روزانه خود می‌توانید، سلامت قلب و عروق خود را تضمین کنید.
  • استفاده از روغن‌ها و چربی‌های سالم: با استفاده از چربی‌ها و روغن‌های سالم مانند زیتون و بادام‌زمینی، می‌توانید به سلامت عمومی بدن و قلب خود بسیار کمک کنید. بنابراین اکثر پزشکان به بیماران قلبی و بخصوص افراد مسن، توصیه می‌کنن تا حتی‌الامکان استفاده از چربی‌های اشباع و مضر را محدود کنند.
  • کاهش مصرف کافئین: مصرف زیاد نوشیدنی‌های کافئین‌دار، نوشابه‌های گازدار، الکل و… سبب افزایش تپش و ضربان قلب می‌شود، در نتیجه تا جایی‌که می‌توانید از نوشیدنی‌های سالم، مانند آب‌میوه‌های طبیعی، دم‌نوش‌های گیاهی از قبیل بابونه و چای سبز استفاده نمایید.
  • استفاده از مواد غذایی طبیعی: با استفاده از مواد غذایی طبیعی مانند زعفران، پونه، نعنا و آویشن می‌توانید از خواص منحصربه‌فرد و بی‌نظیر آن مانند خاصیت آرامش‌بخش، حس شادی و نشاط جهت کاهش ضربان قلب و اضطراب بهره‌مند شوید.
  • مدیریت در استفاده از مواد شیرین و قندی: مصرف بیش از حد محصولات قندی مانند شکر، شیرینی و مشتقات آن سبب افزایش میزان قند خون شده، در نتیجه ممکن است بر ضربان قلب تاثیر سو ‌بگذارد. بنابراین اگر به سلامت خود اهمیت می‌دهید تا جایی‌که می‌توانید مصرف محصولات قندی را کاهش دهید.
  • استفاده از مواد غذایی غنی از پتاسیم و منیزیم: شایان‌ذکر است که منیزیم یک ماده معدنی بسیار مهم بوده که سبب حفظ آرامش عضلات و بدن می‌شود، در نتیجه اگر می‌خواهید خوابی راحت، ذهنی آرام و بدون استرس و اضطراب داشته باشید، استفاده از مواد غذایی حاوی منیزیم از قبیل تخم‌مرغ، اسفناج و موز را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.
  • استفاده از مواد غذایی حاوی امگا 3: با استفاده از غذاهای دریایی، مانند ماهی، میگو می‌توانید نیاز بدنی خود را به امگا 3 جبران نمایید زیرا با دریافت کافی آن می‌توانید استرس و اضطراب خود را کنترل نمایید، تا از تشدید ضربان قلب و اضطراب به‌دور باشید.

لازم به توضیح است، چنانچه می‌خواهید، قلبی سالم و ذهنی آرام و بدون استرس داشته باشید، تا جایی که می‌توانید از مواد غذایی سالم و مقوی استفاده کنید که در این میان می‌توانید از کارشناسان و متخصصان تغذیه کمک بگیرید، تا برحسب نیاز بدنی شما، رژیم غذایی متناسبی را تجویز نمایند. در ضمن علاوه بر تغذیه سالم و مقوی می‌توانید فعالیت بدنی منظم و مستمر را در برنامه زندگی خود بگنجانید که بهترین پیشگیری و راه بهبود برای کنترل تپش قلب و اضطراب است.

سخن پایانی

درمان تپش قلب و اضطراب تا حدی مهم و جدی است که افرادی که دچار آن می‌شوند، بایستی جهت انجام بررسی‌های دقیق به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایند. به‌طورکلی اگر می‌خواهید دچار مشکلات ضربان قلب نگردید، تا جایی که می‌توانید استرس و اضطراب خود را کنترل نمایید، و در برابر هیجانات و ناملایمات  زندگی خونسردی خود را حفظ کنید و از مشکلات قلبی به‌دور باشید.

لازم به توضیح است همان‌طور که در مقاله فوق به آن پرداختیم، بهترین روش پیشگیری برای بهبود تپش قلب و اضطراب توجه به رژیم غذایی و داشتن فعالیت بدنی مستمر و منظم است. برخی از افراد که روحیه حساسی دارند، بهتر است به مشاوره مراجعه نمایند تا با استفاده از راهنمایی‌های مشاور یا تراپیست بتوانند مسائل و مشکلات زندگی خود را تعدیل کنند.

شایان‌ذکر است برخی از افراد شاغل به دلیل مشغله‌های کاری خود احتمال دارد استراحت و خواب کافی مناسبی نداشته باشند، لذا به این افراد توصیه می‌شود جهت جلوگیری و پیشگیری از مشکلات قلبی خواب شبانه 7 الی 8 ساعت را در برنامه زندگی خود بگنجانند.

در نهایت می‌توان گفت، چنانچه دچار ضربان قلب شدید، به‌راحتی از آن عبور نکنید و در زمان مناسب به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید تا چکاپ‌های لازم برای شما انجام شود، و دلیل اصلی این عارضه مشخص گردد. همیشه در نظر داشته باشید که درمان سریع و به‌موقع می‌تواند شما را در برابر خطرات جدی‌تر حفظ کند.

دیدگاهتان را بنویسید

اجرا شده توسط: همیار وردپرس