کلینیک قلب
دکتر تپش

موقع حمله قلبی چه باید کرد

موقع حمله قلبی چه باید کرد، متداول ترین سوال بیماران قلبی

در مورد سوال موقع حمله قلبی چه باید کرد یا در زمان حمله قلبی چه کنیم، باید گفت؛ وجود فردی که در شرایط بحرانی حمله قلبی کنار بیمار باشد حائز اهمیت است. مواردی در بسیاری از افرادی که بعد از حمله قلبی جان خود را از دست داده­اند، بررسی شده است که این افراد با مراجعه در زمانی که اتلاف وقت اتفاق افتاده است و دیر به مراکز درمانی رسیده­اند، درصد احتمال مرگ آنها افزایش یافته است. در ادامه با ما همراه باشید تا به سوالاتی مانند هنگام حملات قلبی چه کنیم یا موقع حمله قلبی چه باید کرد ، بپردازیم.

موقع حمله قلبی چه باید کرد

در موقع حمله قلبی چه باید کرد؟

موقع حمله قلبی چه باید کرد؟اگر بیمار دچار درد قلبی شده است، در جای خود بنشیند ، جنب و جوش نداشته باشد، آرامش خود را حفظ کنید و حتما با اورژانس تماس بگیرید و یا از اولین نفری که به آن فرد دسترسی دارد، کمک بخواهد. معمولاً قلب درد دومین درد شدیدی است که فرد در طول زندگی خود می‌تواند آن را تجربه کند، بنابراین کمک از اولین فرد نزدیک و تماس با اورژانس و حفظ آرامش بسیار مهم است.

اگر قرص زیرزبانی نیتروگلیسیرین موجود بود، حتما در زیر زبان خود قرار دهید، اگر آسپرین موجود بود، دو عدد آسپرین یا حتی چهار عدد آسپرین باهم مصرف کنید و در اولین فرصت توسط اورژانس یک نوار قلب از فرد گرفته شود. گاهی اوقات گفته می‌شود سرفه های مکرر و پشت سرهم، می‌تواند کمک کننده باشد؛ اما فقط در مقابله با یک نوعی از حمله قلبی می‌تواند کمک کننده باشد.

در زمان حمله قلبی چه کنیم ؟

حملات قلبی معمولا زمان خاصی ندارند؛ اما چیزی که مطالعات نشان داده است، بیشترین ساعات حملات قلبی در افراد، معمولا بین ساعات 2 صبح تا 6 الی 8 صبح اتفاق می‌افتد؛ زیرا در خواب ضربان قلب فرد پایین‌تر است و فرد بی تحرک بوده و سیستم هورمونی بدن از تحریک کننده به مهارکننده و بالعکس تبدیل می‌شود. از این­رو در جواب موقع حمله قلبی چه باید کرد؛ باید گفت، بیشتر حملات قلبی در فصل های سرد سال و بیشتر در ساعات نزدیک به نیمه شب اتفاق می‌افتند.

هرچند حملات قلبی، ارتباطی با فعالیت فیزیکی سنگین دارند و ممکن است به دنبال یک فعالیت فیزیکی سنگین یا یک استرس که معمولا اینطور گفته می‌شود، بدنبال وقایع بد یا از دست دادن نزدیکان، بدنبال بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله یا یک تصادف شدید بتواند اتفاق بیافتد، که به آن اصطلاحا می‌گویند سندروم قلب شکسته.L

 چگونه احیای قلبی انجام دهیم؟

در مورد چگونگی انجام احیای قلبی و موقع حمله قلبی چه باید کرد، می‌توان گفت که، راه تنفسی باید برقرار باشد و در مقابله با احیای قلبی باید توجه داشته باشیم که فرد تنفس دارد یا خیر، حتما تنفس فرد را، با تنفس دهان به دهان یا تنفس مصنوعی برقرار کنید، و بعد فشار به روی قفسه سینه با هر دو دست انجام شود؛ بطوری که دست ها را به روی هم قفل کنید و آرنج دست خود را صاف کرده و به روی قسمت چپ قفسه سینه و قسمت پایین آن یعنی از محل قلب به سمت وسط، دو دست قفل شده در هم را فشار می­دهیم.

بطوری که دست تا یک و نیم سانت پایین رود، فشار به قفسه سینه می­آوریم و این حالت را باید حداقل صد بار در دقیقه تکرار کنیم. ماساژ موثر بسیار سخت می­باشد و نیازمند آموزش های خاص است و همین ماساژ موثر، باعث می­شود خونرسانی در ناحیه برقرار ‌شود.در مورد ماساژ قلبی که نوع ماساژ بسیار تاثیر دارد، حتما باید آموزش داده شود و ماساژ حتما و حتما باید قوی باشد.

اما نه به حد و اندازه­ای که وزن به روی دست باشد؛ یعنی فشار و قدرت دست باید به روی قفسه سینه باشد، نه وزن دست و خم شدن آرنج، بطوری که خون را بتواند تحریک کند و در داخل قلب شروع به چرخش کنند، یا یک شوک خفیف به قلب وارد کند تا خون پمپاژ خود را پیدا کند. در ادامه پنج تا ده ثانیه استراحت کنید و ماساژ و احیا را ادامه دهید و یا می­توانید برای احیا از شخص دیگر کمک بخواهید که کیفیت ماساژ و کمیت ماساژ از بین نرود و کم نشود.

در مورد ماساژ قلبی و موقع حملات قلبی چه باید کرد این مهم است که حتما فردی که شروع کنند این کار است، حتما باید از یک فرد دیگر کمک گیرد تا تنفس مصنوعی با ماساژ قلب همراه باشد و در همین حین حتما با اورژانس تماس بگیرید تا در اولین فرصت نیروهای اورژانس به محل برسند.

بعد از حمله قلبی چه اتفاقاتی در بدن ما رخ می‌دهد؟

در مورد اینکه بعد از حمله قلبی، چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد، در زمانی که حملات قلبی اتفاق می­افتد، سیستم سمپاتیک یا تحریک کننده قلب ما، تحریک می‌شود و شروع به آزاد شدن موادی مانند اپی نفرین، نوراپی نفرین و آدرنالین ، هورمون های بسیار قوی و تحریک کننده قلب هستند، می­کند؛ که همه این موارد باعث می‌شوند که به انقباض عروق محیطی کمک کنند، در زمانی که قلب می­ایستد و یا دچار سکته قلبی می‌شود.

یعنی قسمتی از قلب، حرکت آن کند می­شود، بنابراین بدن بصورت هوشمند سعی می‌کند با انقباض کردن عروق محیط؛ یعنی عروق اندام ها و عروق کبد، کلیه و دستگاه گوارش را منقبض کند و خونرسانی به آنها کاهش پیدا کند تا هدف و الویت خونرسانی به قلب و مغز در درجه اول و سپس کبد و کلیه  باشد، بنابراین بدن برای حفظ حیات قلب و مغز، خود و ارگان ها را فدا می­کند.

بنابراین هورمون هایی که آزاد می‌شوند که اثراتی دارند؛

-بدن ممکن است سرد شود و فرد احساس سرما کند

-احساس خشک بودن یا مرطوب بودن و خیس بودن کند

-اندام ها ممکن است یخ کنند و احساس سرما در انتهای انگشتان دست و پا دیده شود

با توجه به اینکه این هورمون ها بالا میروند، ممکن است فشار تا حدی بالا رود. در مراحل اولیه ، ضربان ها بالا خواهد رفت و قطعا قندخون بالا خواهد رفت و اگر بدن نتواند خونرسانی مغز را تامین کند، انقباض اندام ها کمی بی‌حال می­شوند و ضعف پیدا می‌کنند.

چگونه مانع حمله قلبی شویم؟

در مورد جلوگیری کردن از حملات قلبی و موقع حمله قلبی چه باید کرد، مهمترین کار، ترک مصرف سیگار و دخانیات است. ترک سیگار به تنهایی تقریبا حدود پنجاه درصد بیماری قلبی را کم می­کند، در درجه دوم، اصلاح وزن و سالم نگه داشتن تناسب اندام، جلوگیری از اضافه وزن و چاقی، اصلاح سبک زندگی، به طور مثال حدودا روزی یک ربع تا بیست دقیقه پیاده روی تند الزامی است.

بطوری که ضربان قلب بالا رود، حدودا پنج روز در هفته ورزش های نرم انجام دهند، بهبود خواب بطوری

که خواب فرد منظم باشد، استرس فرد کاهش پیدا کند و اگر بیمار ریسک فاکتوری داشته باشد، مانند فشارخون یا قند خون، چربی خون یا سایر ریسک ها، مانند بیماری کلیوی و تیروئیدی که باید کنترل شود و حتما دکتر چکاپ کند، در درجه بعدی اصلاح رژیم غذایی، کاهش مصرف نمک نقش بسیار مهمی در جلوگیری از بیماری های قلبی_عروقی و مرگ و میر دارد.

کاهش مصرف شیرینی جات، قند و شکر، نقش بسیار مهمی در جلوگیری از دیابت و جلوگیری از اضافه وزن و جلوگیری از بیماری های قلبی_عروقی دارند، مصرف ميوه جات و سبزیجات افزایش پیدا کند، مصرف لبنیات افزایش پیدا کند و مصرف گوشت های تازه محدودیتی ندارند. اگر فرد ، چربی و فشار خون ندارد و اضافه وزن زیادی ندارد، گوشت قرمز تازه ممنوعیتی برای قلب ندارد. مصرف زیاد کربوهيدرات ها، مانند برنج، نان، سیب زمینی و نوشابه ها و مایعات شیرین را باید کم کرد.

شانس زندگی بعد از حمله قلبی چقدر است؟

اگر بخواهیم به سوال شانس زندگی بعد از حملات قلبی و موقع حمله قلبی چه باید کرد بپردازیم، باید بگوییم؛ مواردی مانند، بعد از چه مدت تشخیص داده شده است که فرد دچار حملات قلبی شده است و بعد از چه مدت درمان شده است حائز اهمیت هستند. یعنی اگر بخواهیم به مفاهیم بیشتر این جمله بپردازیم، باید بگوییم چه مدت از حمله قلبی به فرد گذشته است که به بیمارستان مراجعه کرده و مرکز درمانی و پزشک  معالج، اقدام به باز کردن رگ یا عروق قلب فرد کرده است( آنژیوگرافی یا آنژیوپلاستی)؛ در نظر گرفتن این موارد برای محاسبه درصد زنده ماندن فرد بعد از این عارضه مهم است.

در ادامه موقع حملات قلبی چه باید کرد باید گفت، اگر بیمار هر چه سریعتر علائم را شناسایی کند و به مراکز درمانی مراجعه کرده و آن را درمان کند؛در این صورت پزشکان معمولاً میگویند این اقدامات ظرف کمتر از ۲ یا ۳ ساعت انجام شود و موفقیت آمیز باشد،تقریباً یک و نیم ماه طول می کشد که عضله قلب بیمار این شوک را تحمل کرده و رد کند، تا به حالت نرمال باز گردد.

در ادامه سوال مورد نظر باید گفت، هر چه دیرتر علائم قلبی تشخیص داده شود و هر چه دیرتر درمان صورت بپذیرد و ناموثر باشد، قطعاً حمله قلبی باعث ضعف بیشتر عضلات قلب و پمپاژ قلب و یا همان موتور بدن میشود. تاثیر دیر درمان کردن این عارضه، این است که درصد مرگ و میر در این افراد با قلب ضعیف افزایش یافته است.

این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر قلبی پمپاژ زیر ۳۰ درصد داشته باشد، آن را قلب بسیار ضعیف اطلاق می­کنیم که هر لحظه امکان مرگ و پایان یافتن زندگی آن وجود دارد.

سخن پایانی

ما در مقاله فوق به سوالاتی مانند، موقع حمله قلبی چه کنیم یا برای حمله قلبی چکار کنیم؛ پرداختیم. اینکه هر فرد در مواجه شدن با این بحران بتواند عملکردی فوق­العاده، بدون اتلاف وقت و با داشتن علم کافی از آن شرایط، داشته باشد بسیار مهم است. بیمارانی که بیماری های قلبی خود را شناخته و تشخیص داده­اند، باید بپذیرند که دارای شرایطی خاصی هستند.

در ادامه موقع حمله قلبی چه باید کرد باید گفت، اگر فرد بیمار با آگاهی کامل در موقع حمله قلبی، بتواند به کمک فردی دیگر خود را بدون اتلاف زمان به مراکز درمانی تخصصی و معتبر برساند، و تحت نظر پزشک متخصص قلب و عروق به درمان خود بپردازد؛ درصد رد عارضه شدید بعد از حمله قلبی و حتی مرگ را بسیار افزایش میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید