برای جلوگیری از واریس پا چه کنیم

واریس از بیماری‌های وریدی است که حتی اگر تشدید نشود و علائمی مانند درد، تورم، خارش و خونریزی ایجاد نکند ازنظر زیبایی ناراحت‌کننده‌ است. از طرفی ژنتیک و سبک زندگی از دلایل مهم ایجاد واریس هستند؛ بنابراین می‌توانیم در پاسخی اجمالی به مراجعانی که از ما می‌پرسند برای جلوگیری از واریس پا چه کنیم بگوییم باید سبک زندگی خود را تغییر دهید؛ اما این سبک چگونه باید باشد و چطور می‌تواند به شما در بهبود واریس پا کمک کند؟

What-prevent-varicose-veins

برای جلوگيری از واريس پا چه کنيم ؟

علت ایجاد رگ‌های واریسی متعدد است و شاید شما نتوانید هیچ کاری برای برخی از آن‌ها انجام دهید. به‌عنوان‌مثال، شما نمی‌توانید جلوی افزایش سن و استهلاک قسمت‌های مکانیکی بدن مانند دریچه‌های داخل سیاه‌رگ‌ها را بگیرید یا نمی‌توانید از تغییرات هورمونی شدید در دوران بارداری جلوگیری کنید.
بااین‌حال، می‌توانید با تغییر سبک زندگی خود و انجام برخی راهکارها مانند ورزش برای جلوگیری از واریس پا تا حد زیادی احتمال ابتلا را کاهش داده و یا حداقل، زمان ابتلا به این بیماری را به تأخیر بیندازید.
مهم‌ترین عوامل خطر واریس پا شامل سن، زن بودن، بارداری، سابقه خانوادگی یا ژنتیک، چاقی، استفاده از درمان‌های هورمونی مثل روش‌های پیشگیری از بارداری، نشستن‌ها یا ایستادن‌های طولانی‌مدت و نامناسب هستند.
در پاسخ به سؤال برای جلوگیری از واریس پا چه کنیم باید بگوییم شما می‌توانید راهکارهای بسیار آسانی را انجام دهید تا حتی اگر نتوانستید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید حداقل بتوانید از بدتر شدن علائم آن و ایجاد خطر واریس پا مانند لخته خون و سکته‌های مغزی یا قلبی و آمبولی ریه جلوگیری کنید که از عوارض تهدید کننده واریس پا هستند. در ادامه این مقاله ما
به‌طور جزئی‌تر به شما خواهیم گفت برای جلوگیری از واریس پا چه کنیم؟

 

در خانه برای جلوگيری از واريس پا چه کنيم؟

شما می‌توانید روش‌های مختلفی را به‌عنوان راهکارهای جلوگیری از واریس پا در خانه امتحان کنید که مهم‌ترین و کاربردی‌ترین این روش‌ها عبارت‌اند از:

1. از نشستن یا ایستادن‌های طولانی‌مدت و نامناسب خودداری کنید.

ایستادن یا نشستن‌های طولانی‌مدت آن هم در یک وضعیت ثابت یا یک وضعیت نامناسب ازنظر ارگونومی بدن باعث می‌شود خون گردش مناسبی نداشته باشد و نتواند برخلاف مسیر نیروی جاذبه به سمت بالا حرکت کند. این امر باعث می‌شود فشار مضاعفی در رگ‌های شما ایجاد شده و در نهایت می‌تواند باعث تجمع خون در رگ‌های داخل ساق پا و اطراف مچ پا شود و درد و تورم شدیدی را ایجاد نماید.
بسیاری از افراد در مشاغل خاص مانند پرستاری، آرایشگری، خیاطی، انجام کارهای هنری که نیاز به تمرکز طولانی دارد و … به دلایل فوق‌الذکر بیشتر مستعد ابتلا به واریس هستند و در صورت مبتلا شدن به این بیماری بعد از اتمام روز کاری علائم شدیدی را تجربه خواهند کرد که ممکن است برای درمان نیاز به مداخله پزشکی داشته باشند و راهکارهای خانگی برایشان پاسخگو نباشد.
به همین دلیل اگر شما نیز از این دسته افراد هستید حتماً در طول روز چند حرکت کششی ساده انجام دهید و سعی کنید حداقل سه بار در روز و هر بار به مدت 15 دقیقه پاهای خود را بالا بیاورید. بالا بردن پاها بالاتر از سطح قلب، نتایج بسیار بهتری ایجاد می‌کند و با بهبود گردش خون علائمی مانند تورم مچ پا را کاهش خواهد داد.

 

2. از جوراب‌های فشاری استاندارد استفاده کنید.

حتی اگر واریس ندارید یکی از پاسخ‌های مناسب به سؤال برای جلوگیری از واریس پا چه کنیم در خانه این است که هنگام فعالیت‌های روزمره حداقل از جوراب‌های فشاری استاندارد ساق بلند استفاده کنید. این جوراب‌ها با فشار مناسبی که بر دیواره رگ‌های پا وارد می‌کنند گردش خون را بهبود داده و از تجمع آن‌ها در سیاه‌رگ‌ها جلوگیری خواهند کرد.
این جوراب‌ها همچنین می‌توانند به نگه‌داشتن دریچه‌های ورید شما در موقعیت مناسب کمک بزرگی کنند. این امر عملکرد صحیح وریدها را آسان‌تر کرده و از تجمع خون، تورم و درد جلوگیری می‌کند یا حداقل این علائم را کاهش می‌دهد.
استفاده منظم و تحت نظر متخصص از این جوراب‌ها حتی باعث می‌شود هنگام شب راحت‌تر استراحت کنید و دچار گرفتگی‌های عضلات ساق پا در هنگام شب نشوید.
با توجه به اینکه شدت بیماری واریس در افراد مختلف متفاوت است اگر به آن دچار شده‌اید بهتر است برای انتخاب بهترین جوراب فشاری با یک متخصص ورید خوب مشورت کنید تا بر اساس خفیف، متوسط یا شدید بودن بیماری شما، بهترین جوراب را به شما معرفی کند، زیرا میزان فشرده‌سازی این جوراب‌ها با هم متفاوت است. خرید خودسرانه و بدون مشورت با پزشک ممکن است منجر به انتخاب اشتباه و درنتیجه ایجاد آسیب بیشتر شود.

 

3. از یک سبک زندگی سالم پیروی کنید.

رگ‌های واریسی همان‌طورکه قبلاً نیز به آن اشاره کردیم، گاهی بر اساس عوامل خطری ایجاد می‌شوند که شما نمی‌توانید به‌راحتی جلوی آن‌ها را بگیرید.
بااین‌حال، تمرینِ داشتن یک سبک زندگی سالم نه‌تنها می‌تواند از ابتلا به واریس جلوگیری کند یا علائم آن را در بیماران واریسی کاهش دهد بلکه از هر نظر می‌تواند منجر به افزایش سلامتی شما شود. به‌عنوان‌مثال، شما باید به‌صورت منظم از ورزش برای جلوگیری از واریس پا یا پیروی از یک رژیم غذایی سالم متناسب با شرایط سلامتی خود استفاده کنید؛ زیرا عدم توجه به این موارد می‌تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود.
چاقی نیز با فشار بیشتری که در داخل سیاه‌رگ‌ها ایجاد می‌کند یکی از عوامل مهم تشدیدکننده بیماری واریس است؛ بنابراین استفاده از رژیم غذایی سالم بر پایه کربوهیدرات‌های پیچیده، مقدار کافی پروتئین و چربی‌های سالم به‌علاوه مقدار مناسبی سبزیجات و میوه‌های تازه به‌جای غذاهای فراوری شده بسیار مهم است.
همچنین باید از غذاهای حاوی نمک که احتباس آب در بدن و تورم را زیاد می‌کند، پرهیز کنید و در برنامه خود بیشتر از غذاهای حاوی فیبر و پتاسیم استفاده کنید؛ زیرا این مواد به حرکت بهتر غذا در روده کمک کرده و از یبوست جلوگیری می‌کند.
درنتیجه لازم نیست هنگام دستشویی با زور زدن زیاد فشار چند برابری به رگ‌های پا وارد کنید. به‌علاوه باید آب کافی در طول روز بنوشید؛ زیرا هیدراتاسیون مناسب بدن به معنای گردش خون سالم است.

 

4. وضعیت خواب مناسب بخصوص برای زنان باردار

بارداری یکی از شایع‌ترین علل واریس است؛ زیرا در روند بارداری وقتی کم‌کم جنین بزرگ و رحم حجیم می‌شود، فشار زیادی به رگ‌های لگنی و پاها وارد خواهد شد. از طرفی به دلیل نیاز به تغذیه جنین از خون مادر، در طول بارداری خون مادر بیشتر می‌شود که فشار مضاعفی را به رگ‌ها وارد می‌کند.
همچنین تغییرات هورمونی می‌تواند به سیاه‌رگ‌ها در پاها آسیب رسانده و منجر به واریس شود. خوابیدن مناسب به‌طورکلی منجر به آرامش بیشتر و گردش خون بهتر می‌شود؛ اما در بارداری خوابیدن به پهلوی چپ بهترین حالتی است که می‌تواند به جلوگیری از ایجاد فشار زیاد و رگ‌های واریسی و همچنین کاهش علائم رگ‌های واریسی کمک کند.

 

5. لباس‌های تنگ را کنار بگذارید.

در پاسخی دیگر به سؤال برای جلوگیری از واریس پا چه کنیم در خانه باید گفت کنار گذاشتن لباس‌های تنگ یکی از بهترین راهکارهاست؛ زیرا لباس‌های بیش‌ازحد تنگ آن هم به مدت طولانی می‌توانند فشار زیادی بر رگ‌های پا ایجاد نمایند و عامل ایجاد واریس باشند. همین مشکل زمانی که شما از کفش‌های پاشنه‌بلند یا تنگ به مدت طولانی استفاده کنید نیز پیش خواهد آمد.

 

آيا ورزش برای جلوگيری از واريس پا روش مناسبی است؟

یکی از جواب‌های مهم سؤال برای جلوگیری از واریس پا چه کنیم که باید در قسمت قبل عنوان می‌کردیم، انجام ورزش است. منتها به دلیل اهمیت آن، در این قسمت به‌طور جزئی‌تر آن را بیان کرده و چند ورزش را هم در این زمینه به شما معرفی خواهیم کرد.
بسیاری از مردم در مورد رابطه بین ورزش و واریس کاملاً کنجکاو هستند. اگرچه هیچ روشی برای جلوگیری از واریس به‌طور قطعی وجود ندارد، اما فعالیت بدنی منظم و صحیح می‌تواند خطر واریس پا را تا حد زیادی کاهش دهد و در افراد مبتلا به واریس نیز علائم را بهبود می‌بخشد.
ورزش منظم گردش خون را در پاهای شما بهبود می‌بخشد و خون را بهتر در بدن پمپاژ می‌کند. ورزش کردن مداوم می‌تواند در حفظ وزن سالم به شما کمک کند که همین باعث می از مشکلات عروقی مرتبط با وزن جلوگیری شود.
افراد مبتلا به واریسی که به مرکز تخصصی ما مراجعه می‌کنند اغلب از علائمی مانند تورم، خارش یا سنگینی در پاهای خود شکایت دارند. ورزش سبک و منظم، گردش خون را افزایش می‌دهد و می‌تواند به‌خوبی این علائم را کاهش دهد مگر اینکه بیماری به‌قدری شدید شده باشد که تنها روش‌هایی مانند جراحی برای درمان کارساز باشد.

 

آيا ورزش برای جلوگيری از واريس پا بی خطر است؟

بیشتر اشکال ورزش برای جلوگیری از واریس پا سالم و مفید هستند اما با توجه به اینکه شرایط سلامتی هرکس متفاوت می‌باشد همه فعالیت‌ها برای همه بی‌خطر نیستند. اگر در مورد بی‌خطر بودن فعالیت‌های بدنی که در ادامه برای جلوگیری از واریس به شما معرفی می‌کنیم شک دارید، از پزشک خود در مورد آن‌ها بپرسید. همچنین اگر در شرایط خاصی مانند بارداری به سر می‌برید، قبل از شروع یک رژیم ورزشی جدید، حتماً با متخصص زنان و زایمان خود صحبت کنید.
حتی اگر در سلامت کامل هستید، همیشه باید به بدن خود گوش دهید. اگر هر فعالیتی دردناک شد یا بعد از انجام آن احساس سرگیجه کردید، فوراً آن را متوقف کنید و با پزشک مشورت کنید.

بهترين حرکات ورزشی برای جلوگيری از واريس پا کدام‌اند؟

بسیاری از پزشکان حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی سبک و منظم در روز را برای جلوگیری از واریس یا بهبود علائم این بیماری توصیه می‌کنند. در صورت لزوم، اگر نمی‌توانید این 30 دقیقه را پشت سر هم انجام دهید می‌توانید زمان را به چند بخش تقسیم کنید و مثلاً سه بار در روز به مدت 10 دقیقه، ورزش کنید.
همچنین توجه داشته باشید انجام برخی ورزش‌های سنگین مانند دومیدانی حرفه‌ای و یا وزنه‌برداری می‌تواند فشار زیادی به رگ‌ها وارد کرده و منجر به تشدید علائم واریس شود و شما باید از ورزش‌های مناسب و سبک جهت جلوگیری از واریس یا بهبود علائم آن استفاده کنید. بهترین ورزش‌هایی که ما می‌توانیم برای این هدف به شما پیشنهاد بدهیم، عبارت‌اند از:

– پیاده‌روی

پیاده‌روی برای تمام افراد و هر جنسیتی در تمام سنین و سطوح تناسب‌اندام بسیار مفید است و معمولاً هم بی‌خطر است. پیاده‌روی منظم می‌تواند در کاهش وزن، حفظ فشارخون سالم و تقویت استخوان‌ها یا ماهیچه‌ها به شما کمک کند. از طرفی گردش خون را بهبود می‌بخشد.
درنتیجه به‌خوبی فشار را از روی رگ‌ها برداشته و منجر به جلوگیری از ایجاد واریس خواهد شد. همچنین در صورت ابتلا به این بیماری، علائم را کاهش می‌دهد.

 

– دوچرخه‌سواری

دوچرخه‌سواری یک ورزش کم‌تأثیر دیگر می‌باشد که برای جلوگیری از واریس مفید است؛ مانند راه رفتن، دوچرخه‌سواری نیز می‌تواند گردش خون را افزایش و بهبود دهد و درعین‌حال از مفاصل شما نیز محافظت کند. دوچرخه‌سواری منظم ماهیچه‌های ساق پا را تقویت کرده و جریان خون سالم را بهبود می‌دهد.
درصورتی‌که دوچرخه ندارید می‌توانید از دوچرخه‌های ثابت استفاده کنید. حتی اگر دوچرخه ثابت هم ندارید می‌توانید بدون نیاز به هیچ وسیله‌ای حرکت دوچرخه را در خانه انجام دهید. به این صورت که باید به کمر دراز بکشید و پاهایتان را با زاویه 90 درجه از زانو در هوا قرار دهید، طوری که باسن روی زمین باشد.
سپس حرکت پدال دوچرخه را با پاهایتان در هوا انجام دهید. در هر بار انجام بهتر است سه ست 30 ثانیه‌ای این کار را انجام دهید.

 

– بلند کردن ساده پا

بلند کردن ساده پا کشش ساده و آسانی است که معمولاً همه افراد در سنین مختلف می‌توانند آن را انجام دهند که به تجهیزات خاصی هم نیاز ندارد.
برای انجام این حرکت کافی است به پشت دراز بکشید و هر بار سعی کنید یکی از پاهایتان را به‌طور کاملاً صاف تا جایی که برایتان مقدور است و به شما فشار زیادی وارد نمی‌کند از روی زمین بلند کنید و چند ثانیه در این حالت بمانید. سپس پای خود را زمین گذاشته و همین حرکت را برای پای دیگر تکرار نمایید.
این تمرین می‌تواند به کشش عضلات پاها کمک کرده و از گرفتگی عضلات در هنگام شب بخصوص در بیماران واریسی جلوگیری کند.
اگر برایتان مقدور نیست به‌طور خوابیده این حرکت را انجام دهید می‌توانید به‌طور ایستاده تمرین کنید. به این صورت که صاف بایستید و یکی از پاها را به سمت جلو بلند کنید و چند ثانیه نگه دارید. سپس پای بالا برده را روی زمین گذاشته و حرکت را برای پای دیگر تکرار کنید.
شما می‌توانید همین کار را به‌صورت نشسته بر روی صندلی نیز برای هرکدام از پاهای خود انجام دهید. بنابراین یکی از بهترین حرکاتی است که می‌توان در زمان کار در وقت استراحت انجام داد.

 

– لانگز

این حرکت ماهیچه‌های پای شما را تقویت می‌کند. زمانی که این ماهیچه‌ها قوی و سالم باشند، می‌توانند بهتر به حفظ جریان خون در جهت درست کمک کنند. برای انجام این حرکت صاف بایستید و پاها را به‌اندازه عرض باسن باز کنید. یک پای خود را جلو ببرید و زانوی خود را خم کنید. حتماً زانوی خود را مستقیم بالای مچ پا نگه دارید و جلوتر نبرید. چند ثانیه در این حالت مانده و سپس پاها را صاف کرده و حرکت را برای پای دیگر تکرار کنید.

 

بعد از ورزش برای جلوگيری از واريس پا چه کنيم ؟

اگر شما ورزش‌های سنگینی مانند وزنه‌برداری، کار با دستگاه‌های مختلف، دویدن‌های طولانی‌مدت و … را انجام می‌دهید که می‌تواند خطر ابتلا به واریس را افزایش دهد باید برخی کارها را انجام دهید تا این احتمال کاهش پیدا کند.
مثلاً در صورت امکان در هنگام وزنه‌برداری از وزنه‌های کمتر استفاده کنید یا بعد از ورزش حتماً چند دقیقه‌ای را به ورزش‌های تقویتی سبک مانند پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری که گردش خون را بهبود می‌دهند، اختصاص دهید. استفاده از کفش و جوراب مناسب نیز می‌تواند به کاهش احتمال خطر واریس در این شرایط کمک کند.

 

علت ايجاد رگ‌های واريسی چيست؟

برای آگاهی از علت ایجاد رگ‌های واریسی ابتدا ضروری است با وظایف آن آشنا شویم. سیاه‌رگ‌ها وظیفه دارند خون را از اندام مختلف به قلب شما برسانند تا خون دوباره غنی از اکسیژن و مواد مغذی شده و به اندام‌ها برگردد. هرکدام از این سیاه‌رگ‌ها یک دریچه یک‌طرفه دارد که وقتی خون از آن عبور می‌کند پشت سر جریان خون سریعاً بسته می‌شود تا خون به دلیل نیروی جاذبه به عقب برنگردد.
حال تصور کنید اگر این دریچه‌ها به‌درستی کار نکنند و باز بمانند، چه اتفاقی می‌افتد؟ درواقع اگر این دریچه‌های یک‌طرفه آسیب ببینند به این معنی است که خون به‌درستی و به‌طور کامل به سمت قلب نمی‌رود و برمی‌گردد و در رگ‌های شما جمع می‌شود که نتیجه آن تورم و ناراحتی است و رگ‌ها به دلیل تورم به‌صورت برجسته بر روی پوست پاها مشخص می‌شوند که همان واریس است.
این رگ‌ها ممکن است نازک یا کاملاً ضخیم و طنابی شکل باشند و رنگ آن‌ها می‌تواند آبی یا بنفش باشد که بیشتر در پشت و جلوی ساق پا، داخل ساق پا و روی ران‌ها دیده می‌شوند.

 

خطر واريس پا چيست و چه افرادی در معرض خطر هستند؟

اگرچه راهکارهای گفته شده برای جلوگیری از ابتلا به واریس برای همه افراد مهم است و باید در نظر گرفته شود، برخی افراد بیشتر در معرض ابتلا به واریس هستند. درنتیجه باید بیشتر مراقبت باشند و با آگاهی نسبت به روش‌های جلوگیری از واریس پا احتمال ابتلا به این بیماری را در خود کاهش دهند.
اگر یکی از موارد زیر برای شما هم صدق می‌کند، پس شانس بیشتری برای خطر واریس پا دارید:

 

– سابقه خانوادگی و ژنتیک

معمولاً افرادی که در خانواده خود، شخصی مبتلا به واریس را داشته باشند و با آن‌ها نسبت درجه یک داشته باشد، بیشتر در معرض خطر هستند. همچنین گفته می‌شود این بیماری بیشتر از سمت مادر به فرزندان می‌رسد؛ یعنی اگر مادرتان دچار واریس است احتمال ابتلای شما به واریس بیشتر خواهد شد. جالب است بدانید که به گفته مؤسسه ملی قلب، ریه و خون، 50 درصد از مبتلایان به بیماری واریس، سابقه خانوادگی آن را دارند.

 

– سن

وقتی سن افزایش پیدا می‌کند، به‌طور طبیعی به دلیل کارکرد زیاد دریچه‌ها در طول سال‌ها که یک عضو مکانیکی در رگ‌ها هستند، دریچه‌های رگ‌های شما ممکن است مانند گذشته به‌درستی عمل نکنند. درنتیجه سن نیز می‌تواند عامل خطری برای ابتلا به واریس باشد.

 

– جنسیت

معمولاً تعداد افراد مبتلا به این بیماری در خانم‌ها بیشتر از آقایان است؛ زیرا تغییرات هورمونی شدیدی در بدن خانم‌ها در برخی دوره‌ها مانند بارداری یا یائسگی رخ می‌دهد. همچنین برخی موارد مانند کاهش قدرت باروری یا جلوگیری از بارداری با داروهایی انجام می‌شود که هورمونی بوده و می‌تواند در ایجاد واریس تأثیرگذار باشد.

 

– بارداری

همان‌طورکه پیش‌تر نیز گفتیم بارداری یکی از عوامل اصلی ایجاد واریس است؛ زیرا کودک در حال رشد شما به رگ‌های پای شما نیز فشار وارد می‌کند. خوشبختانه در بسیاری از افراد بخصوص کسانی که وزن مناسبی دارند و در طول بارداری و بعد از زایمان از یک سبک زندگی سالم پیروی می‌کنند، وریدها معمولاً 3 تا 12 ماه پس از زایمان بهبود می‌یابند.

 

– اضافه‌وزن یا چاق شدن

وزن اضافی قطعاً فشار بیشتری بر روی رگ‌های پاهای شما وارد می‌کند که منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری واریس می‌شود.

 

– ایستادن‌ها یا نشستن برای مدت طولانی

نشستن یا ایستادن به مدت طولانی آن هم در یک وضعیت ثابت می‌تواند احتمال ابتلا به واریس را افزایش دهد؛ زیرا این کار رگ‌های شما را مجبور می‌کند سخت‌تر کار کنند که می‌تواند شما را در معرض خطر رگ‌های واریسی قرار دهد.

 

– وجود لخته‌های خون قبلی

اگر قبلاً دچار تروما برای پاهای خود شده‌اید و به پاها یا رگ‌های خود ضربه وارد کرده‌اید، ممکن است رگ‌ها ضعیف شوند و شانس شما را برای ابتلا به رگ‌های واریسی افزایش دهد. از طرفی تروماهای قبلی بخصوص درصورتی‌که به‌درستی تشخیص داده نشده و به‌طور کامل و صحیح درمان نشده باشند احتمال خطر واریس و لخته خون را افزایش می‌دهند.

 

– مشکلات گوارشی مزمن

برخی از مشکلات گوارشی مزمن مانند یبوست می‌تواند منجر به افزایش فشار بر رگ‌های پا مانند زور زدن اضافی در دستشویی شود که احتمال واریس را افزاش خواهد داد. در صورت وجود این شرایط حتما باید از یک رژیم غذایی پرفیبر استفاده کنید تا وضعیت بهتر شود.

سخن آخر

همان‌طورکه ملاحظه کردید در پاسخ به سؤال برای جلوگیری از واریس پا چه کنیم باید این حقیقت را درک کنید که جلوگیری از واریس به‌صورت صد در صد امکان‌پذیر نیست، زیرا برخی از دلایل آن مانند افزایش سن اجتناب‌ناپذیر است.
بااین‌حال، شما می‌توانید با انجام روش‌هایی که در این مقاله برایتان گفته شد تا حد زیادی احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهید یا اگر به آن مبتلا هستید علائم خود را با این روش‌ها بهبود دهید. گاهی ممکن است از این روش‌ها در کنار سایر روش‌های پزشکی مانند اسکلروتراپی یا لیزردرمانی هم استفاده شود. در موارد شدید نیز باید جراحی انجام شود تا علائم کاهش یابند.
اگر هنوز نگران ابتلا به واریس هستید یا این بیماری را تجربه کرده‌اید و نمی‌خواهید شرایط بدتر شود، در اولین فرصت از طریق لینک‌های موجود در سمت چپ همین صفحه با همکاران ما ارتباط برقرار کرده و برای گرفتن وقت مشاوره با بهترین متخصصان در این زمینه اقدام فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید